porto Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Poradzcie, prosze jakis kolowrotek do Ultra Lighta. Konkretnie do Lamiglasa XSH 114 2LL (2.9m 2-10gr 4-8lb). Nie musi byc z tych najdroszych. Cos ze sredniej polki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Witam , może STRADIC FI lub FJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Może to.Shimano Nexave 2500 RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Napisz może ile kasy możesz max przeznaczć na kręcioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Do 700 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Daiwa Emblem X lub Z 1500C lub iA Prawie nowa: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=29567&am p;start=0& Nowe: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=34157&am p;start=0& wybrane plusy: Konstrukcja która przeżyje niejedno.Duża średnica szpulki - brak efektu sprężynkiSuper nawój niewątpliwe minusy: WAGA !!!Praca mniej maślana od odpowiedników Shimano z tej półki cenowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Takie rzeczy powinny pasować do uelków.. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=373708 msg_373708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 No to teraz masz juz wszystkie wielkości 2500 od zorro, 2000 (w moim linku) i 1500 od godskiego.W jednym sklepie trudno o taki wybór http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=32054&am p;am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Shimano Rarenium?Shimano Stradic Ci4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Taki?http://www.fostersofbirmingham.co.uk/RARENIUMCI4REELS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 ...Albo taki http://fish.shimano.com/publish/content/global_fish/en/us/in dex/products/reels/spinning/Stradic_MgFB.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 @godski. Konstrukcja która przeżyje wszystko.Brak efektu sprężynki i gładki przelot przez przelotki. Super nawój. Shimano Curado Cu 51e, @porto. Nie kupuj kolejnego helikoptera. Kup multiplikator i wędkę z pazurkiem. Za 600 zł. rzucasz tym spokojnie od 4 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Moja rada jest taka.Unikaj kołowrotków zbyt lekkich,przy tej długościwędki waga kołowrotka to min. 280gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Moja rada jest taka.Unikaj kołowrotków zbyt lekkich,przy tej długościwędki waga kołowrotka to min. 280gr. I to jest słuszna rada kolegi przy tej długości kija.Jakby UL miał 2-2,3m to jak najbardziej pomięzy 170-230g a jak badyl 2,9m to 280g nie będzie przesadą.Zdecydowanie komfortowo łowi się wyważonym zestawem a nie jak kij leci na pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Nie musi być 280. Ja mam XST1142F i dobrze wyważa go Caldia 1500, ważąca 260 a także Bradia 1503, która waży 250g. Caldię założyłem kiedyś do Lamiego XSH1142LL i też było dobrze. Do kijów klasy 8 i 10lb moim zdanie stworzone są np. Daiwy 1500-2000 (jedna cholera, tylko pojemność szpuli troszkę inna, ale szpule wzajemnie wymienne), aczkolwiek muszą ważyć przynajmniej 250g. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 normalnie to bym polecił własność Zorro, ale faktycznie może byc za lekki, u mnie XMG1142L + Certate 2500 (263g brutto)jest na styk, jak zmieniam szpulę na RCS 2508 i odejmuję 14g, to już nie jest cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 I znowu wyważanie. A po co wyważać statyke jak i tak układ będzie dynamiczny. A co da 20-30g w odległości 30-40mm od założonego punktu podparcia? Nic. Pomachajcie sama wędką. Tam to dopiero musi być daleko środek ciężkości od chwytu, a jak fajnie się macha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 10g w kołowrotku robi różnicę. Z ciekawości sam to wczoraj wieczorem sprawdziłem. Środek ciężkości w moim XST1142L przesuwa się o centymetr. Tak naprawdę, to w obsłudze kija niczego nie zmienia, ale różnica jest zdecydowanie mierzalna. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 10g w kołowrotku robi różnicę. Z ciekawości sam to wczoraj wieczorem sprawdziłem. Środek ciężkości w moim XST1142L przesuwa się o centymetr. Tak naprawdę, to w obsłudze kija niczego nie zmienia, ale różnica jest zdecydowanie mierzalna. Pzdr,FatsoTo rzeczywiście dużo. Ja jak kiedyś sprawdzałem, to różnice były minimalne. @zorro też kiedyś pokazywał, że dużo się nie zmienia: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=335863 &&srch=tica#msg_335863 - musi nasz kolega popracować na metodologią, bo podparcie nieteges Sporo zależy od tego jaka była odległość wyjściowa. No ale mniejsza z tym, ja z autopsji, szukałbym jak najlżejszych z rozsądnych kołowrotków, a to że wolę Daiwę, zatem pozostaje Fuego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Moze ta Daiwa Exceler X http://www.fostersofbirmingham.co.uk/EXCXRozmiar 2500, waga 261 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Podczepię się przy okazji.... Posiadam Curado 201e7,stosuję go do łowienia średnio-ciężkiego, chciałbym zrobić też zestaw do lekkiego łowienia (5 gram w górę) czy podoła on z odpowiednim kijem czy poszukać czegoś innego? 201e7 przy kiju fenwicka 20lb nie współpracuje z lekkimi przynętami, a chciałbym go sparować także z czymś stosunkowo mocnym co ładowałoby 5gram...ale to inna kwestia. Czy jest wyraźna różnica między nim a wspomnianym tu 51e jeśli chodzi o obsługę lekkich wabików? Ewentualnie co polecicie w podobnej cenie... raczej kupowanie tuningowanej szpuli w cenie połowy multiplikatora nie biorę pod uwagę... @godski. Konstrukcja która przeżyje wszystko.Brak efektu sprężynki i gładki przelot przez przelotki. Super nawój. Shimano Curado Cu 51e, @porto. Nie kupuj kolejnego helikoptera. Kup multiplikator i wędkę z pazurkiem. Za 600 zł. rzucasz tym spokojnie od 4 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 W pracowni rodbulidingowej polecono mi Shimano Technium 2500 FC. http://www.fostersofbirmingham.co.uk/TECHNIUMFCREEL Co myslicie o takiej opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja również się nad nim zastanawiam, podobają mi się jego kolory Z trwałością będzie pewnie podobnie jak w większości Malezyjczyków czyli przeciętnie bo nie sądzę, żeby taki Technium różnił się od Exage czymś więcej niż ilością łożysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 W pracowni powiedzieli ze Technium 2500, jest bardzo dobry i niedrogi jeszcze, na tańsze modele szkoda pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja również się nad nim zastanawiam, podobają mi się jego kolory Z trwałością będzie pewnie podobnie jak w większości Malezyjczyków czyli przeciętnie bo nie sądzę, żeby taki Technium różnił się od Exage czymś więcej niż ilością łożysk Techniuma 2500, ale FA, ojciec katuje od 7 lat na okoniu i szczupaku. Fakt, przynęty do 15gram. Jednak młynek od kwietnia do listopada pod chmurką (nawet nie zadaszony), nigdy nie otwierany. Czasem na wiosnę na start troszkę tej znienawidzonej oliwy w port i śmiga. Ciągle masełko (jak na swoją klasę oczywiście), bez awarii (nie licząc połamanych z własnej winy kabłąków;) ). A Blue Arca 920 będę oddawał drugi raz do serwisu, bo pod obrotówką 2ką Meppsa na jeziorze terkocze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi