Skocz do zawartości

Kolowrotek do Ultra Lighta.

porto

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również się nad nim zastanawiam, podobają mi się jego kolory :D Z trwałością będzie pewnie podobnie jak w większości Malezyjczyków czyli przeciętnie bo nie sądzę, żeby taki Technium różnił się od Exage czymś więcej niż ilością łożysk :D

Techniuma 2500, ale FA, ojciec katuje od 7 lat na okoniu i szczupaku. Fakt, przynęty do 15gram. Jednak młynek od kwietnia do listopada pod chmurką (nawet nie zadaszony), nigdy nie otwierany. Czasem na wiosnę na start troszkę tej znienawidzonej oliwy w port i śmiga. Ciągle masełko (jak na swoją klasę oczywiście), bez awarii (nie licząc połamanych z własnej winy kabłąków;) ).

A Blue Arca 920 będę oddawał drugi raz do serwisu, bo pod obrotówką 2ką Meppsa na jeziorze terkocze....

Też bym kupił FA ale już nie do dostania, chyba, że z drugiej ręki.

@godski.

Konstrukcja która przeżyje wszystko.

Brak efektu sprężynki i gładki przelot przez przelotki.

Super nawój.

Shimano Curado Cu 51e,

@porto.

Nie kupuj kolejnego helikoptera. Kup multiplikator i wędkę z pazurkiem.

Za 600 zł. rzucasz tym spokojnie od 4 gr.

Mam obydwa i podpowiem Ci że Cu201 nie poradzi sobie z 5 gr, z odpowiednim kijem poradzi sobie od 10gr. Jest bardzo duża różnica pomiędzy 51 a 201. Do przynęt 5gr+ zdecydowanie curado 51.

posiadam technium 2500 GT FA 2003 i super z tego samego roku.mogę z czystym sumieniem polecić.techniuma zakupiłem w 2005r stosowałem do wobów9cm obrotówek 4,sliderów 7cm.przez 5 lat.zaliczył też odrę i pracował z główkami 30-35g.supera dostałem używkę 3 lata wstecz[wspomaga techniuma]-wymaga małego tuningu[brak 2 łożysk] poza tym to ten sam kręcioł o stówkę tańszy.kołowrotki te posiadają wszystkie zastosowania S systemu czego nie ma exsage w którym najbardziej mi brakowało wolnej oscylacji szpuli.jedyna wada to stosowane smary w owych kołowrotkach-katastrofa.podczas deszczu zaczynał coraz ciężej kręcić aż ciężko było go ruszyć z miejsca nie wspominając o całkowitym zamoczeniu.po wysuszeniu wszystko wracało do normy.wymiana smaru konieczna ja dodatkowo składałem na silikon.

• 4 miesiące temu...

Ja łowie  klenia jazia na lekkie zestawy kołowrotki jakie miałem i polecam do lekkiego łowienia:

Team Daiwa Fuego 2500/3000

Shimano Biomasrer MGS 2500/3000

Shimano Twin POWER 2500FA

Trochę cięższy Twin Power 2500fc.

wszystkie produkcji japońskiej.Droższe ale warte myślę że większość do zdobycia w stanie bdb do 700 zł.

Edytowane przez kolo575