@slider@ Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Dzisiaj robiłem mały przegląd multiplikatora, chciałem wymienić smary, łożyska itp. Wszystko szło świetnie do czasu kiedy napotkałem łożysko igiełkowe w bebechach, nie mogę jego wyciągnąć w żaden sposób. Ma ktoś pomysł jak wyciągnąć łożysko igiełkowe z multiplikatora Daiwy? a konkretnie Advantage 153HSTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Pewnie podobnie jak w SOL-ance, trza odkręcić obudowę i wytargać od spodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Zorro próbowałem od wewnątrz, od przodu i nic. Jeszcze próbowałem za pomocą zgiętej igły wypchnąć ale to nic nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Hmmmm... Z obrazka, to nie widać nic co mogłoby blokować.. W różnych starszych teamdaiwkach, to łożysko po prostu wylata samo, odkręcasz korbę, potem gwiazdę, a potem wystarczy potrząchać i masz wszystko na stole... Może w tej Twojej cośtam się zakleszczyło to ożycho..? Powywalaj wszystko z obu stron i może delikatne stuku-puku i musi, kurna, wyjść.. <_< Jak nie idzie sposobem, to trza młotkiem.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 ...może delikatne stuku-puku i musi, kurna, wyjść.. <_< Jak nie idzie sposobem, to trza młotkiem.. <_< Jak z Emblem'em <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 A może do zamrażalnika i potem o dłoń puknąć? Tylko musi być wszystko super suche. Można by jeszcze spróbować wypchnąć jakimś kołeczkiem drewnianym, jeśli jest powierzchnia do oparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 ...może delikatne stuku-puku i musi, kurna, wyjść.. <_< Jak nie idzie sposobem, to trza młotkiem.. <_< Jak z Emblem'em <_< No może nie do końca... <_< W NORMALNYCH kołowrotkach, łożyska wyjmuje się dwoma paluszkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Udało się, pomogła mała nasadka od klucza nasadowego plus młotek Łożysko ma dziwnie wyprofilowaną obudowę z wglebieniami które powodują że łożysko wchodzi bardzo mocno na ścisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi