kocurck1 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 koledzy pytanie szybkie na przemoczenie omotki w pierwszej warstwie jak rozrabiacie lakier , to flex coat z zestawu do omotek flex coat lite formula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 koledzy pytanie szybkie na przemoczenie omotki w pierwszej warstwie jak rozrabiacie lakier , to flex coat z zestawu do omotek flex coat lite formula Normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 koledzy pytanie szybkie na przemoczenie omotki w pierwszej warstwie jak rozrabiacie lakier , to flex coat z zestawu do omotek flex coat lite formula Ja zawsze dodaje 2 krople (z dozownika) izopropanolu na każdy 1ml lakieru,poprawia wiskozę (płynność) i przesączalność oraz delikatnie przedłuża czas pracy z lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dostane izopropanol w sklepie lakierniczym ? jak nie to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 koledzy pytanie szybkie na przemoczenie omotki w pierwszej warstwie jak rozrabiacie lakier , to flex coat z zestawu do omotek flex coat lite formula Podgrzewam lakier, robi sie duzo bardziej plynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Dostane izopropanol w sklepie lakierniczym ? jak nie to gdzie?Raczej w sklepie dla elektroników jako IPA środek do czyszczenia wszelkiej elektroniki,napędów optycznych i itp.Koszty to 10-15zł za 1l.Acetonu nie polecam bo może wchodzić w reakcje z lakierem i ''produkt'' finalny może różnić się parametrami,alkoholu denaturowanego też nie,ze względu na niedostateczną czystość i minimalną zawartość wody. Podgrzewam lakier, robi sie duzo bardziej plynnyPogrzewanie to dobry sposób,ale trzeba robić to z głową,bo przegrzany lakier utwardza się dużo wolniej (nawet do kilku dni).Ja podgrzewam składniki lakieru przed mieszaniem w wodzie około 60st. przez 3-4 minuty.Po wymieszaniu dodaję izopropanol i również mieszam...po nałożeniu na omotki czy napis,czekam 10-15 minut,aż izopropanol całkowicie odparuje i wtedy jedynie palniczkiem likwiduje ewentualne pęcherzyki powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Pogrzewanie to dobry sposób,ale trzeba robić to z głową,bo przegrzany lakier utwardza się dużo wolniej (nawet do kilku dni).Ja podgrzewam składniki lakieru przed mieszaniem w wodzie około 60st. przez 3-4 minuty.Po wymieszaniu dodaję izopropanol i również mieszam...po nałożeniu na omotki czy napis,czekam 10-15 minut,aż izopropanol całkowicie odparuje i wtedy jedynie palniczkiem likwiduje ewentualne pęcherzyki powietrza. No, nad plomieniem tego nie robie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 No, nad plomieniem tego nie robie Wiadomo... .Ja na początku miałem trochę problem,bo wcześniej pracowałem z lakierem 1k o niskiej wiskozie (rzadki) i nie umiałem się przestawić na gęsty lakier 2k.Przy pierwszym jego używaniu,deko go przegrzałem już na omotkach i kij ''sechł'' ponad tydzień ...później porobiłem próby z różnymi rozcieńczalnikami i najlepszy okazał się własnie izopropanaol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 mam w Kielcach elektryczny sklep wiec zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) mam w Kielcach elektryczny sklep wiec zapytamPoszukaj na ul. Warszawskiej na wprost PSK w sklepie z elektroniką.Brat studiował w Kielcach i był stałym gościem sklepu,stąd pamietam. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Poszukaj na ul. Warszawskiej na wprost PSK w sklepie z elektroniką.Brat studiował w Kielcach i był stałym gościem sklepu,stąd pamietam. Spożywał czysty, czy rozrabiał z colą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Spożywał czysty, czy rozrabiał z colą? Ten do spożycia i rozrabiania to chyba miał z innej miejscówki ...brat dorabiał sobie naprawą komputerów,telefonów i innych elektronicznych rupieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki jest sens wykonywania tak długiej omotki przelotek w kiju UL 6lb? Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Może kij był przezbrajany i trzeba było zakryć ślady po poprzednich omotkach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Raczej nie, bo podobno zbrojony od nowości w bardzo znanej renomowanej pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) A mnie się ten pomysł podoba akurat w takim wydaniu, czy wszystko musi być takie samo??? Zrobił to ktoś dla UROKU i tyle. Po co szukać drugiego DNA??? Gdyby jeszcze tylko to dopracował było by fajniutko. Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Spytaj sie w owej pracowni lub wlasciciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki jest sens wykonywania tak długiej omotki przelotek w kiju UL 6lb?IMG_5207.JPGIMG_5208.JPGMnie to wygląda na przezbrojonego Jaxona Monolitha (muchówkę),na którym zostały ślady po przelotkach i stąd ten pomysł aby je zamaskować długą omotką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Mnie to wygląda na przezbrojonego Jaxona Monolitha (muchówkę),na którym zostały ślady po przelotkach i stąd ten pomysł aby je zamaskować długą omotką...Po czym poznałeś że to akurat Jaxon? Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Po czym poznałeś że to akurat Jaxon? Pozdrawiam, Tomasz eSJakoś tak to na fotkach ,,jaxonowo,, (kolor blanku,4-skład,UL) wygląda ale mogę się mylić Obstawiał bym jednak zdecydowanie ,,blank muchowy,, Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez fox mulder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Sekura Travel Spinning z pracowni Kawalca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) O ,to nie trafiłem,tak mi głupio...Swoją drogą ciekawy kolor blanku Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez fox mulder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Spytac sie Kawalca czemu tak i sie obejdzie bez teorii spiskowych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Pracownia Kawalec zwykle omotki robią krótkie, to ciekawe czemu w tym przypadku zrobili długie ?podpytaj jaki był zamysł i czemu to ma służyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Nad czym tu się zastanawiać, kolega wyżej już tajemnicę rozwiązał. Przeróbka na spina z blanku muchowego, jaki by on tam nie był, gdzie przelotki były druciakami montowanymi na dwóch stopkach - jakoś ślady trzeba było zamaskować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi