pawlo29 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Witam wszystkich , przypadło mi jechać nad jezioro Żur koło miejscowości Tleń , szczątkowe informacje o tym zbiorniku , brak batymetrii na mojej mapie Navionics , pytam czy jest sens brać wędki czy nastawić się na rekreacyjnie pływanie łódką . Czasami po spininguję , ale wolę spławik , gruntówka za wszelkie info bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Jak nie znasz zalewu to co najwyżej okoniówka i walka z drobnicą, chyba że potrafisz łowić bolenie na stojącej wodzie - tego tam trochę jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Zalewu nie znam , może jakieś namiary na Leszcze płotki tydzień to za mało żeby zbiornik poznać a łódką dopłyne tylko w którą stronę ??? . Będę w stanicy Patex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_skalar Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Zalew do łatwych nie należy, ale kilka km w górę jest Wda. Piękna i kapryśna ale potrafi odpłacić. Lekka wędka, garść obrotek i smużaków i próbować. Ale raczej wcześnie rano lub późno wieczorem (kajaki).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 No to widzę że gorzej trafić nie mogłem, help jest tak źle z tą wodą , zaczynam żałować że się kuzynce namuwilem na ten wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_skalar Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 To nie tak że tam nie ma ryb. Są i to piękne. Jest sporo szczupaka, suma, bolenia, zdążają się trocie jeziorowe. Leszcze są wielkie, jest też polulacja jeziorowej cert i klenia. Ja akurat wolę łowić trochę wyżej na płynącej wodzie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Populacja szczupaka to żart. Wszystko wyzarte. Nie znam drugiej wody, na której byłoby zaparkowane tyle łódek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Dziękuję za trochę otuchy , taką miejscówkę dziewczyny znalazły , może uda mi się znaleźć jakieś spady z Leszczami , szkoda że nie ma izobatow żeby coś wybrać a jest co opływać zwłaszcza elektrykiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 I jak tam udało się coś złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrejBigTuNupi Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Witam planuje wyjazd na wakacje nad jezioro Żur i jako że ciężko by mi było nie wziąć jakiegoś sprzętu chciałem się dowiedzieć jak stoi populacja szczupaka/okonia na tym jeziorze. Będę wędkował głównie z pontonu z echosondą. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Woda ostatnio bardziej znana z bolenia, natomiast bardzo ciekawa, będę ją obławiał w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Weź książkę, przyda się. Może jakiś desperat pistolet wyskoczy. Tylu łódek co tam nigdzie nie widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Jeśli potrafisz łowić bolenie w zaporówkach, to woda dla Ciebie. O pozostałe ryby trudno i rozmiarami nie powalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrejBigTuNupi Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Dzięki za konkretną wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrejBigTuNupi Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 A słyszeliście o jeziorze Lipczyno Wielkie jak tam z rybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Może nie spinningowo ale Żur ma liczną populację kapitalnych płoci i jest tez trochę fajnego lina. Zbiornik jest już bardzo stary i "dojżały" przez co silnie zeutrofizowany, dlatego szału z okoniem czy szczupakiem już tam raczej nigdy nie będzie, choć i nawet sandacza jest jak na lekarstwo. Natomiast sama okolica przepiękna, no i znakomite lokalne piwo w Przystanku Tleń! Nie wiem gdzie dokładnie planujesz pobyt, ale jeśli właśnie w okolicy Tlenia to zamiast napalać się na wielkie łowy proponuję by wieczorem z zakupionym lokalnym piwkiem usiąść sobie na plaży PTTK i podziwiać harce boleni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Może nie spinningowo ale Żur ma liczną populację kapitalnych płoci i jest tez trochę fajnego lina. Zbiornik jest już bardzo stary i "dojżały" przez co silnie zeutrofizowany, dlatego szału z okoniem czy szczupakiem już tam raczej nigdy nie będzie, choć i nawet sandacza jest jak na lekarstwo. Natomiast sama okolica przepiękna, no i znakomite lokalne piwo w Przystanku Tleń! Nie wiem gdzie dokładnie planujesz pobyt, ale jeśli właśnie w okolicy Tlenia to zamiast napalać się na wielkie łowy proponuję by wieczorem z zakupionym lokalnym piwkiem usiąść sobie na plaży PTTK i podziwiać harce boleni.Potwierdzam, powyższe jeśli chodzi o sam zbiornik. Jest silnie zamulony, Czarna Woda zrobiła swoje. Porobiłem go jesienią ub. roku, potężne stada białorybu w takiej wielkości ryb, że chrzanić spina. Koryto Wdy ledwie widoczne. w stronę elektrowni jest ciekawiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrejBigTuNupi Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Może się przeproszę ze spławikiem/gruntem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Może się przeproszę ze spławikiem/gruntem...Można przecieć wziąść sprzęt ultralajt i łowić białoryb spinningiem na paprochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) CześćZ tego co wyczytałem nie można pływać na spalinie, ktoś potwierdzi? Edytowane 7 Marca 2023 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 CześćZ tego co wyczytałem nie można pływać na spalinie, ktoś potwierdzi?Potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Oczywiście. Strefa ciszy. Mnie ta przygoda mapowa zabrała 6 wyjazdów na turbo elekryku... to 400ha wody do porobienia było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Oczywiście. Strefa ciszy. Mnie ta przygoda mapowa zabrała 6 wyjazdów na turbo elekryku... to 400ha wody do porobienia było.Kawał porządnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Kawał porządnej roboty Jak coś- to jest na zimorodku za symboliczną dyszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 CześćZ tego co wyczytałem nie można pływać na spalinie, ktoś potwierdzi?Zgadza się jest na zbiorniku strefa ciszy więc tylko elektryk wchodzi w gre. Łowie już na tym zbiorniku ponad 10lat i nie narzekam. Oczywiście ja tylko spinninguje ale jest sporo białej ryby też. Piękne leszcze , płocie. O rybę nie jest tak prosto bo to spory zbiornik więc jak sie go nie zna to trzeba trochę popływać. Z brzegu słabo chociaż że jest sporo pomostów to tylko tam z nich białoryb . Za drapieżnikiem to wiadomo i podstawa pływadełko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi