Skocz do zawartości

Pstrąg łososiowy

witeg

Rekomendowane odpowiedzi

Bart, tam u was na wschodzie są jeszcze miejsca ze wspaniałymi wędlinami. Niestety spędziłem kilka lat jako szef lokalnej dystrybucji, dodatkowo zaopatrywałem piekarnie i cukiernie, co mam Ci napisać. Na przykład w dużym kompleksie cukierni w Polsce ktory reklamuje się jako ciasta domowe koszt przed inflacją kilograma wyrobu cukierniczego nie mógł przekraczać 7zł, wyobrażasz sobie z czego to jest? To temat rzeka. Martwi mnie jedynie to, że duże koncerny niszczą lokalną zdrową produkcję, a państwo przepisami im w tym pomaga.

• Like 2

To tak z mojej perspektywy, wsi powiatowej

Jeśli chodzi o rzeczonego pstrąga łososiowego, to dawno temu gdy pracowałem na stawach, był to przerośnięty tęczak, który dostawał paszę z karotenoidami. Nazwa ta to tylko marketing. Śmiem twierdzić, że hodowlany pstrąg lub karp jest znacznie zdrowszy od każdej chabaniny.

Jako że też mieszkam na wschodzie kraju to robię to co kolega Bart. Chleb kupuję w tradycyjnej piekarni. Ciasta u kolegi lub piecze je rodzina. Wędliny małżonka kupuje w miejscowym sklepie. Owoce rosną mi za płotem u teścia. To samo z warzywami. Ogórki kiszone w butelce dostaje z Orli od rodziców szwagra. Autarkia ????.

• Like 3

Jeśli chodzi o rzeczonego pstrąga łososiowego, to dawno temu gdy pracowałem na stawach, był to przerośnięty tęczak, który dostawał paszę z karotenoidami. Nazwa ta to tylko marketing. Śmiem twierdzić, że hodowlany pstrąg lub karp jest znacznie zdrowszy od każdej chabaniny.

Jako że też mieszkam na wschodzie kraju to robię to co kolega Bart. Chleb kupuję w tradycyjnej piekarni. Ciasta u kolegi lub piecze je rodzina. Wędliny małżonka kupuje w miejscowym sklepie. Owoce rosną mi za płotem u teścia. To samo z warzywami. Ogórki kiszone w butelce dostaje z Orli od rodziców szwagra. Autarkia .

Między innymi dlatego KOCHAM wschodnią Polskę! no i Ci ludzie!!! :highfive:  (to nie jest kadzenie) :)  :good:

• Like 2