Wiktor123 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Cześć. Stoję przed wyborem dziobówki. Biorę pod uwagę dwa modele. Który był by lepszy? Jakie macie z nimi doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 W tej parze to xi3 chyba lepszy- miałem, teraz pływam z terrovą. Natomiast chodzi głównie o mechanizm zrzucania silnika z sanek- Powerdrive wymaga nieco wiecej gimnastyki. Jeśli chcesz używać tylko i wyłącznie kotwicy- to najtańsza opcja minnkoty to powerdrive 45, bez możliwości integracyjnych z ekranami Humminbird, szczątkowym pilotem. Xi3 możesz jak ci przyjdzie ochota powiązać kablem gateway poprzez sieć nmea2000 do echosond Lowrance, Simrad. Jakość GPS taka sama jest, nie ma cudów w tym zakresie. Są materiały na YT porównujące kotwiczenie przy boi. Overall - oba się sprawdzą, bierz ten, który bardziej ci pasuje finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiktor123 Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Docelowo będę myślał nad połączeniem z echo. Z ekranem nie będę miał problemu bo w planach mam mieć dwa ekrany, humminbirda i lowrane. Z filmików wynikało że minn kota trzyma dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Minn koty powerdrive nie połączysz z echem. Mam minn kotę i jestem bardzo zadowolony. Od 4 lat żadnego problemu ale minus taki, że nie podłączysz jej do echa. Chyba że dokupisz głowice z i-pilot link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Docelowo będę myślał nad połączeniem z echo. Z ekranem nie będę miał problemu bo w planach mam mieć dwa ekrany, humminbirda i lowrane. Z filmików wynikało że minn kota trzyma dokładniej.Filmy są już dość stare, xi mają inne moduły GPS, soft też był updatowany w związku z tym. Overall tu nie ma mowy o aptece- kotwicy ci nie puści, trzyma każdy silnik dobrze. Ewentualnie powrót do waypointa będzie mniej dokładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wiktor123
Cześć.
Stoję przed wyborem dziobówki. Biorę pod uwagę dwa modele. Który był by lepszy? Jakie macie z nimi doświadczenia?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi