Skocz do zawartości

boleniowe2

january

Rekomendowane odpowiedzi

No @slider@ wydaje mi się, że efekty mogą byc - nawet będą B)

Jak skołuje aparat wraycę fotki swoich boleniowych przecinaków.

Na nie liczę w tym sezonie :mellow:

Najśmieszniejsze ,że ja jeszcze Twoich przynęt nie widziałem :angry:

Spakuj je jutro do magicznego plecaczka to je sobie obadam B)

pozdro

Ukrywam je przed Tobą, bo podejrzysz, skopiujesz i mi wszystkie bolenie wyłapiesz :lol:

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No @slider@ wydaje mi się, że efekty mogą byc - nawet będą B)

Jak skołuje aparat wraycę fotki swoich boleniowych przecinaków.

Na nie liczę w tym sezonie :mellow:

Najśmieszniejsze ,że ja jeszcze Twoich przynęt nie widziałem :angry:

Spakuj je jutro do magicznego plecaczka to je sobie obadam B)

pozdro

Ukrywam je przed Tobą, bo podejrzysz, skopiujesz i mi wszystkie bolenie wyłapiesz :lol:

:lol:

A Ja bym z tym wobkiem nic nie kombinował. Taka praca też jest dobra . Może sie okazać, że wobek ten w szybkim nurcie będzie bardzo dobrą przynętą. Myślę, że na przelewy będzie OKI Więc nic na razie nie zmieniaj, zostaw go takiego jak jest. Następne możesz zrobić z drobniejsza akcją, wystarczy dać węższy ster.Takie testy na stojącej wodzie i prowadzeniu leniwym nic nie dają, bo na rzece w średnim nurcie może sie okazać, że wob wyskakuje na powierzchnie, ale to wszystko jest do dopracowania po tym prawdziwym majowym mokrym teście :mellow: Życzę powodzenia w dalszych konstrukcjach.

Szpiegu ma rację, nurt może ostro namieszać, czasami na spokojnej wodzie wydaje się że wobler jest ok a w nurcie wyskakuje i nie da się go prowadzić. Ja mam jedno testowe miejsce z ostrym nurtem (napływ na szczyt ostrogi) gdzie woblery prowadzę szybko na krótkiej żyłce. Dodatkowo sprawdzam je po rzucie na długiej żyłce. Wstępnie sprawdzam je też w wannie, ale zdaję sobie sprawę że jest to bez sensu bo najlepszym testerem jest właśnie nurt. Najlepiej zrób kilka woblerów z różnym obciążeniem i sprawdź które najbardziej się spodoba boleniom.

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Witajcie ! Zrobiłem dzisiaj kilka boleniowych korpusów . Mają po 7 cm i średnio 14 do 16 gram . Po dodaniu lakierów będą jeszcze cięższe . Zastanawiam się czy nie zrobiłem kamieni których nigdy nie uruchomię ? Co Wy na to ?

post-1250-1348914127,3375_thumb.jpg

Witajcie ! Zrobiłem dzisiaj kilka boleniowych korpusów . Mają po 7 cm i średnio 14 do 16 gram . Po dodaniu lakierów będą jeszcze cięższe . Zastanawiam się czy nie zrobiłem kamieni których nigdy nie uruchomię ? Co Wy na to ?

Uruchomic je sie da ale kosztem stawianego oporu w wodzie beda potrzebowały sporego steru inaczej beda szly jak przecinak