CEBUL Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 No @slider@ wydaje mi się, że efekty mogą byc - nawet będą Jak skołuje aparat wraycę fotki swoich boleniowych przecinaków.Na nie liczę w tym sezonie Najśmieszniejsze ,że ja jeszcze Twoich przynęt nie widziałem Spakuj je jutro do magicznego plecaczka to je sobie obadam pozdro Ukrywam je przed Tobą, bo podejrzysz, skopiujesz i mi wszystkie bolenie wyłapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 No @slider@ wydaje mi się, że efekty mogą byc - nawet będą Jak skołuje aparat wraycę fotki swoich boleniowych przecinaków.Na nie liczę w tym sezonie Najśmieszniejsze ,że ja jeszcze Twoich przynęt nie widziałem Spakuj je jutro do magicznego plecaczka to je sobie obadam pozdro Ukrywam je przed Tobą, bo podejrzysz, skopiujesz i mi wszystkie bolenie wyłapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 A Ja bym z tym wobkiem nic nie kombinował. Taka praca też jest dobra . Może sie okazać, że wobek ten w szybkim nurcie będzie bardzo dobrą przynętą. Myślę, że na przelewy będzie OKI Więc nic na razie nie zmieniaj, zostaw go takiego jak jest. Następne możesz zrobić z drobniejsza akcją, wystarczy dać węższy ster.Takie testy na stojącej wodzie i prowadzeniu leniwym nic nie dają, bo na rzece w średnim nurcie może sie okazać, że wob wyskakuje na powierzchnie, ale to wszystko jest do dopracowania po tym prawdziwym majowym mokrym teście Życzę powodzenia w dalszych konstrukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 @Ginel Tego woblera nie mam zamiaru przerabiać poniewaz jeszcze zostało mi zrobić oczy i parę warstw lakieru i tyle Mam parę jeszcze kilka korpusów gołych (bez obciążenia) i na nich będę eksperymentował. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Mam parę jeszcze kilka korpusów gołych (bez obciążenia) i na nich będę eksperymentował Ale jednego zostaw i wykończ jak tego - i na GG się zgadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 @slider to może tak od podstaw na jakie miejsca ten wobek jest przeznaczony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Szybki nurt i przelewy Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 szybki nurt ale pod prąd ?? jak tak to może być ciężko, chociaż wczesna wiosna lubią taka akcje dobry może być w poprzek i z prądem na przelewy sie na da tam czasami warto puścić w kamienie i mocniej nahałasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 W sumie to ja bolenie łowie raczej tylko w lato. Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 na lato przydadzą ci sie woblery o oszczędnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Coś wykombinuje Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 na lato przydadzą ci sie woblery o oszczędnej pracy Szpiegu Ty i woblery o oszczędnej pracy No nie, czyżby nawet Ciebie zaraziła teoria takiego jednego naszego kolegi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Szpiegu ma rację, nurt może ostro namieszać, czasami na spokojnej wodzie wydaje się że wobler jest ok a w nurcie wyskakuje i nie da się go prowadzić. Ja mam jedno testowe miejsce z ostrym nurtem (napływ na szczyt ostrogi) gdzie woblery prowadzę szybko na krótkiej żyłce. Dodatkowo sprawdzam je po rzucie na długiej żyłce. Wstępnie sprawdzam je też w wannie, ale zdaję sobie sprawę że jest to bez sensu bo najlepszym testerem jest właśnie nurt. Najlepiej zrób kilka woblerów z różnym obciążeniem i sprawdź które najbardziej się spodoba boleniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Fakt - wobek może wyskakiwać, ale można to naprawić w następnych modelach Np. obciążenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam Panowie - dopracował ktoś z Was wobka bolkowego na killerka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 No, może w końcu coś pooglądamy. Wszędzie tylko bolki, a gdzie woblery?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Ja mam same pomysły i projekty juz rozrysowane ale balsy ani lipy czy tez wierzby nie mam co najgorsze juz lakieru tez nie mam. Tak to już by dawno było parę woblerów przedstawione z projektów na forum. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 No to śmigaj na Bitwy Warszawskiej po balse tylko wybierz taką ciemniejszą, jest trochę twardsza A lakier to teraz bym brał Jachtowy (widziałem taki w Noradzie przy Factory) do przetestowania bo poliuretanowy na balsie jest trochę nie trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 W piatek moze wpadne na Bitwy Warszawskiej po balse Lakier może jeszcze znajdę ale wątpię , jak znajdę to pewnie zgęstniały. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witajcie ! Zrobiłem dzisiaj kilka boleniowych korpusów . Mają po 7 cm i średnio 14 do 16 gram . Po dodaniu lakierów będą jeszcze cięższe . Zastanawiam się czy nie zrobiłem kamieni których nigdy nie uruchomię ? Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 powinny byc dobre ale ja tam sie nie udzielam bo nie jestem specem od boleniowych ale i mi udalo sie cos zmajstrowac fajnie chodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Witajcie ! Zrobiłem dzisiaj kilka boleniowych korpusów . Mają po 7 cm i średnio 14 do 16 gram . Po dodaniu lakierów będą jeszcze cięższe . Zastanawiam się czy nie zrobiłem kamieni których nigdy nie uruchomię ? Co Wy na to ? Uruchomic je sie da ale kosztem stawianego oporu w wodzie beda potrzebowały sporego steru inaczej beda szly jak przecinak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 @matusiak mam do ciebie zapytanie. Jakie musi spełniać warunki wobler boleniowy aby mieć stosunkowo mały ster? PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 @matusiak mam do ciebie zapytanie. Jakie musi spełniać warunki wobler boleniowy aby mieć stosunkowo mały ster? PozdrawiamSlider ... na pewno małą wagę, nie może być za gruby ani za szeroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi