Tomek_N Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Ale mala waga nie bedzie sprzyjala dalekim rzutom ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Ale mala waga nie bedzie sprzyjala dalekim rzutom ?!Nie zawsze waga w boleniówce decyduje o jego lotności...mam w arsenale pływaki boleniowe, które przy wadze 3,5gr i idealnym wyważeniu latają podobnie do koziołkujących w locie 8-9gr... idealnie wyważony wobler w okolicy 10gr - 12gr ( nazw handlowych nie bede wymieniał ) lata tam gdzie trzeba...powyżej tej wagi trzeba dac łopatę, to wiąże się ze zmianą akcji i zwiekszeniem oporu stawianego w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Moim zdaniem najwięcej zależy od rozmieszczenia obciążenia.Kiedyś wyszedł mi taki ok 6-7cm woblerek boleniowy który dobrze pracował pomimo swoich ok. 20g a ster w nim był nie wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 ...dobra praca to pojęcie względne ...przy 20gr wagi to nie taka prosta sprawa...szczególnie przy małym, nie stawiającym oporu sterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 @matusiak mam do ciebie zapytanie. Jakie musi spełniać warunki wobler boleniowy aby mieć stosunkowo mały ster? PozdrawiamSlider Slider sprawdzałem to wielokrotnie z wieloma wzorami wobkow i powyżej 10g każdy następny gram to dosc spore zmiany ja robie wobki od 6 do 12g i uważam ze 6g starcza na łowienie z główek 12g na przykosy ale 12 ma ster 2 razy większy od 6 oczywiście mowie o odcinku wisly poniżej krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 hwilowo jestem nieczasowy ale jak bys chcial to wstawie fotki 6 i 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Dziękuje za informacje W najbliższy weekend spróbuje coś wykombinować z balsy PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 ...dobra praca to pojęcie względne ...przy 20gr wagi to nie taka prosta sprawa...szczególnie przy małym, nie stawiającym oporu sterze Dobrze czyli lekko migotał (wychylenia w obie strony o jakieś 2mm).Taki mi wyszedł ale go gdzieś posiałem...spróbuje zrobić któregoś dnia podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 A to świeża partyjka oczywiście jest ich więcej ale w takich wzorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 @Matusiak Fajne naprawdę rybki stworzyłeś PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Fiu fiu matusiak ladne cacka mozna wiedziec czym one sa oklejone o ile to nie tajemnica zadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Ja chyba wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Moje wobki bolkowe nie są takie śliczne ale czasem się do nich coś przyczepi . Ten boluś ma 70 cm . Wobek niestety odpłynął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Graty Wobler-w1 widać ze niezłe armaty zmontowałeś PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 wobki sa oklejane folia aluminiowa z wyciskanym wzorkiem co do lownosci to wiele osób sie przekonało i wiele pieknych bolków na nie padlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gitol Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Piękne te woblerki robisz naprawdę arcydziela .Matusiak co do lownosci to potwierdzam osobiscie nanie lowie z moim kolega i na brak bolkow nie nazekamy a Darek z krakowa wyholował na niego 84cm <_< mi jakos duze ryby nie dopisuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam slyszalem o tym bolku niezly klocek ja zdjolem w tym sezonie dwie 80 ale na warcie wisla jakos nie zprzyja polowom klockow ryba zeszla nizej z tego co slyszalem to tam sie trafiaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Ale mala waga nie bedzie sprzyjala dalekim rzutom ?!Nie zawsze waga w boleniówce decyduje o jego lotności...mam w arsenale pływaki boleniowe, które przy wadze 3,5gr i idealnym wyważeniu latają podobnie do koziołkujących w locie 8-9gr... idealnie wyważony wobler w okolicy 10gr - 12gr ( nazw handlowych nie bede wymieniał ) lata tam gdzie trzeba...powyżej tej wagi trzeba dac łopatę, to wiąże się ze zmianą akcji i zwiekszeniem oporu stawianego w wodzie...Hmmm - zastanawiam się Tomek_N co napisałeś , wobek boleniowy powyżej 12 gram musi mieć łopatę ? No nie wiem , zrobilem sobie na jesienne bolki kilka nowych wobków bolkowych . Pięknie pracują i wcale nie wymagają expresowego prowadzenia . Jednemu 18 gramowemu pozostawiłem trochę większy ster żeby mocniej ixował to tak specjalnie bo na takie wobki łapałem szczupaczki , okonie , a dzisiaj kolega na takiego złapal sandacza . Wobek bolkowy może więc być wszechstronnie przydatny . Wobler opisany 21 gram ma ster 14 mm długości , to znaczy tyle wystaje poza obrys wobka . Jest to wobek który można głęboko poprowadzić no i leeeeeeeeeeeci daleko i jak pocisk . Nie wiem czy taki ster można zakwalifikować jako łopatę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi