Kuba Standera Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 HejKtoś móglby coś w tym temacie napisać?Jak to się je?Czym?Niekoniecznie musza być opinie ludzi co 16 lat tak łowią.Pasują mi z tego co wiem, kiedyś czytałem o tym ciekawy artykuł i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Ależ mieliście pogodę (pierwsza fota), na wiosłach można było pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yokozuna Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Jesień podobnie jak w zeszłym roku zaczęła się bardzo dobrze...114 cm102 cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Brawo! Ależ klocki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Marcin może zapodasz nieco szczegolow.... glebokosc, odleglosc od brzegu i takie tam nic nie wnoszące pierdoly... W zach-pom otwarcie (czyli sobote) niestety nie wyjszla... silne wiatry, spore fale i mocno zmacona woda skutecznie zniechecily ryby do obecności w zasiegu strzału z brzegu.... o mozaice siat nawet nie wspomne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Brawo Marcin świetne rozdanie, podepnę sie do prośby Rafała i czekamy na jakieś szczegóły (krótka relacje) PSniestety w niedzielę miałem jechać na trocie ale był za silny wiatr aby wypłynąć na pucką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 ale chyba nie na wyspę pucką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 ale chyba nie na wyspę pucką raczej ciężko by było Mechelinki, Osłonino i Rzucewo to moje główne rejony po których pływam za trotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Piękne ryby gratulacje!! Mam pytanie czy do trollingu używacie jakiegoś autopilota który steruje łodzią? Czy może zawsze ktoś musi siedzieć przy kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 POLONIAb Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Matko! Zlałbym się chyba w gacie przy takiej rybie!Każdej z powyższych fot.Wielkie graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yokozuna Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Pływamy 20-30 km od Gdańska po głębokościach ok 75- 85 m. Brania pomiędzy 3 - 50 m, więc możliwości sporo...Autopilota nie używamy i trzeba sobie radzić póki co jakoś bez niego, najtrudniejsze momenty są wówczas gdy mamy kilka brań jednocześnie (zdarzało się, że nawet 4). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Coś pięknego Panowie! Biorąc pod uwagę to co łowi się w centralnej Polsce to kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Jeden z wczorajszych... Odjazdowe łapanie ,mam pytanko na taka wyprawę jaką jednostką min. można wypłynąć w morze jeśli chodzi o ( ponton , łódka ) by było bezpiecznie ? Zapowiada się ciekawy temacik . Edytowane 21 Listopada 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Odjazdowe łapanie ,mam pytanko na taka wyprawę jaką jednostką min. można wypłynąć w morze jeśli chodzi o ( ponton , łódka ) by było bezpiecznie ? Zapowiada się ciekawy temacik . warunki na morzu tak szybko sie zmieniają, ze nie może być mowy o opcji minimum łódź musi być bezpieczna i jeszcze bezpieczna tym bardziej, ze mamy jesienne sztormy i silne wiatry coś w granicach 7m z dobrym szybkim silnikiem (drugi zapasowy) mieści się w granicach rozsądku(mowa o wyprawach na głębie inna sprawa ma sie na Zatoce ale tam o takie ryby zdecydowanie trudniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yokozuna Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Na początek trzeba sobie zadać pytanie, co jest dla nas ważniejsze ryby czy zdrowie/życie...z zasady nie pływamy przy złej pogodzie, a za taką uznajemy 4 w skali Beauforta. Być może dla znających temat wyda się to mało, ale przy takiej sile wiatru łowienie staje się zwyczajnie nieprzyjemne...tymczasem, największy z wczorajszego dnia 105 cm i coś co spotyka się na morzu dość często 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yokozuna Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) ...pompa musi być walka z dużym łososiem trwa nawet kilkadziesiąt minut. Edytowane 21 Listopada 2013 przez Yokozuna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Yokozuna mógłbyś napisać jakich zestawów używacie na łososie? Kije i multiki jakiej firmy? Używacie żyłki czy plecionki ile linki nawijacie na multiki? Edytowane 22 Listopada 2013 przez Tommek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 ..na zdjęciu widać, że "badyle bezprzelotkowe"...Gratulacje Marcin - piękne ryby!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 kije - dragon tolling inline - czy coś takiegokręcki - widac. duuuuze multikilinka - monofililośc - do pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Nie wiem czy na tym forum poruszane bylo zagadnienie bardziej zaawansowane technicznie niz takie wedkarstwo jak prezentuje nam tu @Yokozuna.Ogrom wyzwan stojacych przed wedkarzem, WIEDZA, dobor sprzetu, znajomosc wody i zachowania ryb...a potem zaplikowanie tego w praktyce by lowic TAKIE ryby to jazda dla naprawde zaawansowanych Wedkarzy.A chetnym do sprobowania listopadowego trollingu na morzu polecam wpierw spacer plaza i obserwacje morza Nasze srodladowe zabawy z wedka maja sie tak do trollingu morskiego jak wycieczka nad Morskie Oko ma sie do ataku na Karakorum. Szacunek @Yokozuna z mojej strony raz jeszcze. Pozdrawiam i zycze poprzeczki na wysokosci 125 minimum po tym sezonie! Guzu Edytowane 22 Listopada 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 no marcin, ales pojechal po bandzie ... normalnie masakra jakas tobie zycze sukcesow, a nam wielu wielu zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 na ryby.pl Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 ... Pozdrawiam i zycze poprzeczki na wysokosci 125 minimum po tym sezonie! Guzutak tylko się dołączę łowienie takich ryb planowo i selektywnie to już wędkarski K2 nie ma nic więcej, jeszcze nie wiem jak to się robi ale się dowiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yokozuna Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Melduję rozpoczęcie sezonu wiosennego 2014 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 ..nie mam pytań ...takiej ryby w rzece raczej nie uświadzczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yokozuna Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Yokozuna mógłbyś napisać jakich zestawów używacie na łososie? Kije i multiki jakiej firmy? Używacie żyłki czy plecionki ile linki nawijacie na multiki?Tommek,używamy wędek Dragon Trolling Master Inline (wersja Planer i Downrigger - świetne kije!) oraz Okumy Classic Pro (b. tanie, dobre wędki, które można kupić na ebay) z multiplikatorami Okumy Magda 30DLX. Używamy tylko żyłek Sea Master (0,45 mm) z przyponem z f/c (0,55 mm).M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Marcin oby więcej takich meldunków ... brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba Standera
Hej
Ktoś móglby coś w tym temacie napisać?
Jak to się je?
Czym?
Niekoniecznie musza być opinie ludzi co 16 lat tak łowią.
Pasują mi z tego co wiem, kiedyś czytałem o tym ciekawy artykuł i...
Top użytkownicy dla tego pytania
17
12
10
7
Popularne dni
6 Maj
8
18 Lis
8
26 Wrz
7
24 Wrz
7
Top użytkownicy dla tego pytania
Yokozuna 17 odpowiedzi
mifek 12 odpowiedzi
gregs 10 odpowiedzi
krzysiek 7 odpowiedzi
Popularne dni
6 Maj 2014
8 odpowiedzi
18 Lis 2013
8 odpowiedzi
26 Wrz 2012
7 odpowiedzi
24 Wrz 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
Yokozuna
Melduję rozpoczęcie sezonu wiosennego 2014
Yokozuna
Dobra passa trwa...
Yokozuna
Popper, zdarzają się i większe ;-) Jeszcze nigdy wcześniej, żadna ryba nie dała nam tak popalić...musieliśmy za nią płynąć, ale w końcu się udało ;-)
Opublikowane grafiki
96 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi