Skocz do zawartości

Letnia troć

kajman

Rekomendowane odpowiedzi

Wody morskie zaczynają się od mostu na ulicy Solnej w dół, czyli jakieś 250m rzeki + port, wg mnie nie warte uwagi jeśli chodzi o łososiowate. Leszcza tam złowisz, ale na rybę z płetwa tłuszczową bym raczej nie liczył.

P.S. Z dowodem wpłaty nie idziemy do Urzędu Morskiego (który jest w Słupsku) tylko do Inspektoratu Rybołówstwa Morskiego (Węgorzowa 6c).

• 3 tygodnie później...

Jeśli chodzi o letnią troć na Parsęcie to dobre miejsca są praktycznie wszędzie powyżej Zieleniewa, Rościęcino ujęcie wody, okolice mostów w Bardach, Pustarach czy Wrzosowie, Mosty pow Karlina, czy też odcinek poniżej zapory w Rościnie. Trzeba łowić B) Na fotce miejscówka poniżej mostu w Bardach

.

post-850-1348915705,706_thumb.jpg

Dzięki @Friko, w zasadzie trzeba by się od nowa przywitać :mellow:. Ale to nie jest tak, że mnie tu nie było, zaglądałem często, choć prawdą jest, że się nie udzielałem. Co do letnich troci:, dzisiaj od 18:00 do 21:30 na Parsęcie, spławy są i ryba jest, ale brań zero. Spotkałem muszkarza też widział spławy i też bez brań. Tak to już jest o tej porze, ale nie należy się zniechęcać. B)

Dzisiaj znowu od 17:30 do 21:15. Ryby są, widać spławy ale nie chcą współpracować. Jedynie mały szczupaczek się uwiesił, a spławy były na super miejscówce, na zatopionym drzewie w rejonie Zieleniewa, ciut poniżej Fabryki Domów

.

post-850-1348915726,4245_thumb.jpg

post-850-1348915726,5665_thumb.jpg

Witam

W ostatni weekend sierpnia będę w okolicach Słupska.

Pomyślałem, że warto skoczyć na Słupię w poszukiwaniu letnich troci.

Czy ktoś z forumowiczów łowi na Słupi latem, jakie miejsca polecacie.

Na otwarcie byłem powyżej słupska na odcinku od Kwakowa w górę rzeki. Padło sporo ryb w tym 2 w naszej 3 osobowej ekipie :D

Latem warto tam połowić ?? Pytam bo był to w miarę płytki odcinek i latem może być niekoniecznie dobry :D

Może lepsze będzie Włynkowo lub Bydlino choć tam woda jak dla mnie o wiele mniej urokliwa :(

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...