kajman Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Witam.W drugiej połowie lipca jadę w okolice Szczecina.Po głowie kołata mi się,żeby powłóczyć się nad trociowymi rzekami.W zasięgu bedzie Rega,Wieprza i Ina.Gdzie jechać i czy warto?Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Chyba najabrdziej czytelna i ciekawa rzeka bedzie Wieprza, ale na Inie sa dobre wyniki, wiec moze warto odwiedzic obie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Ze Szczecina nad Wieprzę to jest parę kilometrów, jakieś 200 Najbliżej Ina, Rega i Parsęta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Dokładnie będę w Radowie Małym,do Regi jakieś 4km.Do Wieprzy faktycznie spory kawałek.Myśle,że spróbuje na Inie.Który odcinek polecacie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Jeżeli Ina, to o tej porze roku raczej okolice Goleniowa. Popytaj chłopaków z TPRIiG, http://www.tpriig.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Dzięki Artech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Ina mała, Rega płytka, ja proponuję Parsętę, jest najlepsza i najładniejsza. Parę dni temu były sztormy i mocno wiało, więc jest szansa na jakiś połów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 23 biesiada łososiowa w Dygowie, po wiadomościach z 2 i 3 lipca ze Święta troci i łososia, wyglada zachęcająco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Bede lipiec/sierpien kolo Kolobrzegu, to chyba spróbuje. Rega to wiem gdzie, a Parseta latem? Lepiej w miescie czy wyzej? Czy nie ma reguły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Ciężko wyczuć - od Rościna (zapora) poniżej Białogardu do Kołobrzegu (w samym Kołobrzegu to wody morskie!)...Zależy od wielu czynników; stanu wody, pogody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 (w samym Kołobrzegu to wody morskie!)...A to jaki problem? Oplaty chyba jeno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie znam dokładnie tematu - ale trzeba osobne zezwolenie i opłatę. Skorzystaj z wyszukiwarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie wiem jak to wyglada w Kołobrzegu ale przewaznie wody morskie, są do pierwszego mostu na rzece. Opłata miesięczna wynosi 16 zł, z dowodem wpłaty należy udać się do urzędu morskiego gdzie wydadzą zezwolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Wody morskie zaczynają się od mostu na ulicy Solnej w dół, czyli jakieś 250m rzeki + port, wg mnie nie warte uwagi jeśli chodzi o łososiowate. Leszcza tam złowisz, ale na rybę z płetwa tłuszczową bym raczej nie liczył. P.S. Z dowodem wpłaty nie idziemy do Urzędu Morskiego (który jest w Słupsku) tylko do Inspektoratu Rybołówstwa Morskiego (Węgorzowa 6c). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Jeśli chodzi o letnią troć na Parsęcie to dobre miejsca są praktycznie wszędzie powyżej Zieleniewa, Rościęcino ujęcie wody, okolice mostów w Bardach, Pustarach czy Wrzosowie, Mosty pow Karlina, czy też odcinek poniżej zapory w Rościnie. Trzeba łowić Na fotce miejscówka poniżej mostu w Bardach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Hej Januszu, miło Cię widzieć znów na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Dzięki @Friko, w zasadzie trzeba by się od nowa przywitać . Ale to nie jest tak, że mnie tu nie było, zaglądałem często, choć prawdą jest, że się nie udzielałem. Co do letnich troci:, dzisiaj od 18:00 do 21:30 na Parsęcie, spławy są i ryba jest, ale brań zero. Spotkałem muszkarza też widział spławy i też bez brań. Tak to już jest o tej porze, ale nie należy się zniechęcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Cześć Jachu! Powyżej tego patyczka wystającego z wody, w centrum, nieco z prawej strony zdjęcia dwa lata temu wzięła mi i ją wyholowałem na Salmo Parsęty ostatnia troć złowiona przeze mnie w Parsęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Cześć Kaziu. Ja w tym miejscu też miałem kilka ładnych rybek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 A ja na Parsęcie, oj piękna to rzeka... złowiłem swoją pierwszą i jedyną zarazem letnią, srebrną troć. Trzeba mi było na to pięciu dni. Od tego czasu, niestety na trotkach nie byłem, zazdroszczę Wam tych rzek... piękne ryby, piękne łowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Dzisiaj znowu od 17:30 do 21:15. Ryby są, widać spławy ale nie chcą współpracować. Jedynie mały szczupaczek się uwiesił, a spławy były na super miejscówce, na zatopionym drzewie w rejonie Zieleniewa, ciut poniżej Fabryki Domów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam W ostatni weekend sierpnia będę w okolicach Słupska.Pomyślałem, że warto skoczyć na Słupię w poszukiwaniu letnich troci. Czy ktoś z forumowiczów łowi na Słupi latem, jakie miejsca polecacie. Na otwarcie byłem powyżej słupska na odcinku od Kwakowa w górę rzeki. Padło sporo ryb w tym 2 w naszej 3 osobowej ekipie Latem warto tam połowić ?? Pytam bo był to w miarę płytki odcinek i latem może być niekoniecznie dobry Może lepsze będzie Włynkowo lub Bydlino choć tam woda jak dla mnie o wiele mniej urokliwa Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 http://www.fors.com.pl/wiesci-z-nad-wody/53135-slupia-2011/P age-26.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Weekend nad Parsętą bez rezultatu, nie licząc szczupaczków, ale wrażeń moc, ze spławów i wyskoków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Kurde ale Wam zazdroszcze tej rzeki......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi