szczuply_maciek Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 No i zaczęło się pięć tysięcy pomysłów na kijki, ale zanim te z wyższej półki postanowiłem potrenować. Kupiłem na allegro badyl w stylu vintage z uszkodzonymi przelotkami ABU 140 5'6 cw. 7-28g. Blank wylakierowany z takimi muldami, że głowa boli. Postanowiłem go zrobić na mat i uzbroić w przelotki Forecast Ti Blue Zirconia.Spacing: szcz.6-6L-6L-6L-6L-8L-10-12Nici: Prowrap koloru black i aqua metalicObecnie kij jest na ukończeniu i wymaga tylko położenia lakieru (położony tylko color preserver). Po lakierowaniu wrzucę fotki z bardziej dokładnymi szczegółami omotek i samego lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Maciek z.... kolorek tego patyczka .Powodzenia w nowym wyzwaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Faktycznie kolor blanku śliczny. Ja bym się zastanowił nad ilością nici przed stopkami, zajmują niemal 1/3 całej powierzchni na górnych przelotkach. Być może w tym blanku apteka przelotkowa nie gra roli, ale suma sumarum warto aby było możliwie lekko. Bardzo ładnie zachowna rękojeśc tak BTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Ano, rękojeść pod spincastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 @Krzysiek_W wiem o tym i zdaję sobie z tego sprawę, ale chciałem nawiązać do starych oldschoolowych zbrojeń. Następne patyki będą zdecydowanie nastawione na użytkowanie dzień w dzień i będą miały już normalej długości omotkę przed stopką. Przedewszystkim chcę uzbroić sobie coś pod jerkowanie ciężkimi jerkami 60-90g (chodzi mi po głowie CTS 607) i do lekkiego łowienia MHX-a 871-2. Oczywiście wszystko pod jedynego i słusznego casta pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 No i lakier też już zrobiony :-) Mam wrażeni, że jak na pierwszy raz nie jest źle. Flexcoat HB i suszenie przy 5 obr/min. Przy ostatnim zdjęciu widać, że na jednostopkowych przelotkach przy długiej omotce robią się wizualnie "baryły" :-) https://picasaweb.google.com/lh/photo/k5nCvZMYrVHSfzDwLceKNWEjO4oPLUlLCQwlShbOUEY?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/sMosfhDfq6teXE2LGo5IRWEjO4oPLUlLCQwlShbOUEY?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/r0t7QglY14wMahkytaM332EjO4oPLUlLCQwlShbOUEY?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/kvE8v44-lLX5dTpWOL3j0mEjO4oPLUlLCQwlShbOUEY?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/vq58MQLYjbxT5WPInUZ0m2EjO4oPLUlLCQwlShbOUEY?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 lodzio-modzio jak mawia SKIPPER teraz nic tylko czekac na kolejne odwazniejsze projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Swoją drogą dziwnie wygląda "krawędź" omotki na szklaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Przy ostatnim zdjęciu widać, że na jednostopkowych przelotkach przy długiej omotce robią się wizualnie "baryły" :-) Lakier na dwa razy i poziomowanie kawałkiem płaskiego plastiku po ok. 1-11/2h od nałożenia - i nie będą się robiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 lakier na dwa razy był natomiast kiwki z płaskim plastikiem nie było :-) ale w przyszłości będzie :-) dzięki Krzychu za tipsa pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Jeżeli uznasz, że lakier ciut za bardzo zżelował, podgrzej go delikatnie. Nie przegrzej. Jeżeli zabąbluje, to już przesadziłeś, kiedy zaczyna pachnieć to już jest bardzo źle, a jak zadymi - to masakra. Jeżeli masz wątpliwości, do jakiej temp. podgrzać, to trzymaj drugą dłoń tuż nad blankiem, nad płomieniem. A zatem: podgrzej, wyrównaj, podgrzej. Potem już nie powinien płatać figli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Super Krzysiek dzięki za rady. Z tym podgrzewaniem nie przesadzam i jak narazie nie miałem problemów, ale warto wiedzieć jakie są symptomy "daleko od OK" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 W kwestii podgrzewania ... całkiem zacnie sprawuje się suszarka do włosów, puszczona wolno i ciepło (ale nie za gorąco). Nie przypalisz, a robotę odwali spokojnie.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 W kwestii podgrzewania ... całkiem zacnie sprawuje się suszarka do włosów, puszczona wolno i ciepło (ale nie za gorąco). Nie przypalisz, a robotę odwali spokojnie.Pzdr,Fatso a jak jeszcze skierujesz suszarkę od dołu ku górze, strumień powietrzanie będzie podrywał kurzu pyłów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Nie jest źle z tą suszarką , ale zwyczajna , nieekologiczna , tradycyjna 40 W żarówka przewodzi zdecydowanie stawce przed łuczywami , kagankami oraz innymi palnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Zgoda, ale płomień ma taką przewagę, że można nim podgrzać miejscowo: np. jak na stopce przelotki odsłoni się thread, a lakier już zaczyna żelować, to wystarczy dać tam kropelkę lakieru, błyskawicznie „przypalić” i gotowe. Dzięki temu nie płynie mi lakier na całej przelotce i pokrywa wybrane miejsce. Oczywiście jest to naprawianie ewidentnego błędu w sztuce – ale czasem trzeba. Inną wadą płomienia (szczególnie zapalniczki) jest możliwość okopcenia lakieru, co będzie widać na jasnym blanku i jest nie do usunięcia (chyba, że razem z omotką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Fajną sprawą jest palniczek na alkohol ,podgrzewa punktowo i to przez krótki czas ponieważ pojawia się spory i cieniutki płomień w chwili kiedy naciskamy plastikową buteleczkę specjalna dysza "wyrzuca" ów strumień Polecam pożyteczna sprawaSłuży do pozbywania się pęcherzy powietrza oraz wyrównania lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Hejka Kolekcja zima 2013 :-) szczuply_maciek: blank: MHX 871-2nici: Pro Wrap Nylon kolor Sage nr 510, metalic Pro Wrap Nylon kolor lime nr 9510uchwyt: Fuji SKTS 16lakier: Flexcoat HBPrzelotki: Minimy+szczyt Sic Patyk a ukończeniu muszę tylko zalakierować przelotkę najbliżej dolnika, wkleić korkogumę w dolniku (bez otworu wytoczona razem z burlkorkiem i spasowana) https://picasaweb.google.com/109942596477542809826/Mhx?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMeyi5Xe6-WwIw&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Waga 92 gramy :-) jeśli bym nie stosował na końcu korkogumy byłoby jeszcze lżej, ale nie należę do ludzi goniących za odciążeniem patyka ile się tylko da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Maciek.... super fajnie to wszystko wygląda.Testowałeś już ?Daj jakieś zbliżenia omotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Bardzo sympatyczny kijek Ci wyszedł. Połączenie pianki z burlem fajnie się komponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Maciek rozwijasz się .Pogratulować wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dzięki za miłe słowa. Piankę zastosowałem głównie ze względu na praktyczość (nie zabrudzi się i jest ciepła). Wrzucenie szczegółów w zieleni raczej zdradza moje zamiary z czym będzie ten patyk pożeniony :-) Co do testów to dobrze się nim rzuca już ze Scorpiona, ale mam ciche zamiary na inny multik :-) Dzisiaj latały nowe blaszki "Primanki" i jigi na główkach 4g. Mam wrażenie, że przy tym multiku jest to graniczna wartość komfortu, ale może ja coś jeszcze źle ustawiłem. Jak skończę ten patyk już następny w kolejce czeka biegunowo odległy od obecnego kija patyk CTS ES607. Dzida do jerków w kolorze golden olive i cw. 2oz. Też będzie dużo akcentów zieleni, bo do niego pójdzie Curado 301E. Ostatnio dużo trenuję z nakładaniem lakieru, bo to jest moim słabym jeszcze punktem. Na szczęście wszyscy znajomi mi podrzucają jakieś przelotki do wymiany więc mam motywatora (same avidy i elitki). Za co im serdecznie dziękuję. @olku jutro wrzucę więcej fotek przy dobrym świetle :-) pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 No i zacząłem następny projekcik :-) Czyli wspomniany CTS-ik i jego rękjeść :-) https://picasaweb.google.com/lh/photo/71aaH9JQxvUiw1U6acYqLRJU7fezAvqZWVyYKbhob6Q?feat=directlink Do Siego Roku dla wszystkich Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Maciek. Fajny chwyt. Tylko, pianki kończyłbym pierścionkami pod jego kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi