szczuply_maciek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 @popper z kolorem pierścionków właśnie jest problem :-) Też tak chciałem zrobić ale konia z rzędem temu kto znajdzie pierścionki w takim kolorze. Jedyny trop w necie jaki znalazłem to ta strona : http://www.sword-customrods.com/ Niestety jest to customowa robota i podejrzewam, że robiona pod konkretny patyk. Robiłem podchody żeby zlecić to jakiejś firmie do anodowania, ale nie chce się nikomu w to bawić mimo zamiarów zamówienia ok 50 sztuk takich pierścionków. Na stronach rodbuildingowych na całym świecie są wszystkie dostępne kolory poza właśnie zielonym i brązem. Zauważ, że wszystkie patyki typu brązowa elitka mają wykończenia albo czarne albo złote, bo brązowych windingów też nie uświadczysz. W wolnych chwilach chcę właśnie znaleźć jakiś pomysł na powlekanie pierścionków i odpowiednie ich zabezpieczenie przed ścieraniem w kolorze zielonym i brąz :-) pozdor Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) To prawda. Myślałem jednak, że coś się w tej mierze zmieniło, w ciągu ostatnich kilku lat.Kiedyś, prosiłem Daniela, by mi zamontował czerwone Jak widać. Jemu również się to nie udało Edytowane 1 Stycznia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Mam jeszcze inny sposób na ożywienie nieco okolic winding checków i mam zamiar położyć tam nić w kolorze uchwytu. Zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Maciek daj czarny pierścień na górę i nić w kolorze zielonym pod uchwyt .Raczej nie kombinuj z domowym sposobem anodyzowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Z domowym anodyzowaniem napewno nie będę kombinował bo to zbyt niebezpieczne ;-) Rozmawiałem z kilkoma chemikami i zdecydowanie mnie przekonali pokazując wypadki kilku domorosłych chemików, że nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Wolisz zabić gwoździa niż poprawić facjatę chemią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 No i nitka za pierścionkami dorzucona wygląda naprawdę fajnie. Zdjęcie tego nie oddaje, ale wygląda fajnie :-) https://picasaweb.google.com/lh/photo/RkJzXhK9k6PPehdAkcjw2hJU7fezAvqZWVyYKbhob6Q?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/VOW4F7f_5DkBbXdxQl09KBJU7fezAvqZWVyYKbhob6Q?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Maćku. Ważyłeś może uchwyt? W katalogu nie ma wagi. Bardzo ciężki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Maciek taka pełna ekstrawagancja koloru i wykonania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Hej Krzysiu Oczywiście, że ważyłem :-) 63,8g dla porównania castingowy SKTS w rozmiarze 17 waży 21,3g. Sam uchwyt wygląda pancernie, ale przy założeniu multika mam wrażenie, że lepiej się wyważa szczególnie przy jerkowych ruchach. dzięki @popper @jozi mam jeszcze taki uchwyt w niebieskim kobaltowym kolorze i tak mi po głowie chodzi co by tu z nim pożenić może morumek abu ? Kto wie ... pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Rozumiem. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 fajnie wyszło,ale 40g przy takim kijku to nie mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) @wobi zgodzę się z Tobą. Nie wiem niestety ile waży standardowy uchwyt castingowy z fuji a to też by się przydało do porównania. Ostatnio wpadłem w jakąś manię ważenia wszystkich komponentów, ale to chyba dobrze, bo daje to pewien obraz i pojęcie co założyć żeby było lekko jeśli ten czynnik staje się wiodącym. Mam jeszcze bardzo oldschoolowy patyk, który mam od 6lat od @remka. Jest to kij castingowy Bass Proshop do 3oz. 40lb i waży 252g. Dzisiaj wrzuciłem cały zestaw przelotek + kij ze zrobionym uchwytem i waży to 160g, więc jak dla mnie ten patyk już i tak jest naprawdę o niebo lepszy. Dodam, że tym starym "obrzynem" byłem w stanie łapać przez cały dzień co mogłoby samego Longina Podbipiętę wpędzić w kompleksy osoby znające ten patyk wiedzą o czym mówię pozdro Maciek Edytowane 2 Stycznia 2013 przez szczuply_maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Właśnie nałożyłem lakier na naklejkę z opisem blanku na moją okoniówkę i jakoś cienko to widzę porobiły mi się muldy nie wiem czemu i nie za bardzo wiem jak sobie z tym poradzić :-( Jakieś pomysły na szybko ??? pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) No to szybko odpowiedz ,lakierowałeś już wcześniej opis ,lub dłuższy odcinek blanku? Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Tak i robiłem to wzdłuż blanku :-) Lakier świeżyna więc nie wiem co się dzieje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 A co to za blank? nie wszystkie naklejki dobrze się lakieruje np. MHX wychodzi OK a w Phenixe zawsze miałem jazdę.Na moje wada naklejki .Ja wytrłbym do sucha , jak uda się uratować naklejkę ,spróbuj jeszcze raz ,dobrze wymieszaj lakier.Jak znowu zacznie wychodzić kicha ,to daj sobie siana ,zdejmij ją i opisz ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Lekko to podgrzałem żeby się rozeszło i jest trochę lepiej ale szału nie ma :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 No MHX-ik 871-2 :-) więc powinno być fajnie. Cały żart polega na tym że kaligrafię mam opanowaną i nawet ostatnio eksperymentuję w tym temacie (wypukły ciekawy napis, jak dojdę do ideału zrobię tutorial i sprzedam knifa ). Dzięki Dąbek za szybkie wsparcie. Ma już dobrze przepracowane rękojeści i robienie omotek, ale do tej pory mój najgorszy element to wykończenie lakierem. Już teraz wiem czemu wszystkich świeżaków pytają: - a jak lakier?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Może być też przyczyna w zbyt dużej ilości lakieru przy pierwszej warstwie.Czasami tak miałem przy MHX, ale zawsze udało się wyprostować podczas nakładania drugiej.Może jeszcze nic straconego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 uffff drugą mam kłaść jutro ??? czy dzisiaj za wczasu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Nie wiem jakiego lakieru użyłeś i jaki czas temu położyłeś pierwszą,ale myślę ,że możesz spać spokojnie i zaatakować rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 OK flexcoat HB jedyny i słuszny dzięki @dąbek 111 za wsparcie wiedziałem, że odśiecz nadejdzie szybko pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Maciek ,jak lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi