Skocz do zawartości

projekty szczuplego_macka

Rekomendowane odpowiedzi

@popper z kolorem pierścionków właśnie jest problem :-) Też tak chciałem zrobić ale konia z rzędem temu kto znajdzie pierścionki w takim kolorze. Jedyny trop w necie jaki znalazłem to ta strona : http://www.sword-customrods.com/

Niestety jest to customowa robota i podejrzewam, że robiona pod konkretny patyk. Robiłem podchody żeby zlecić to jakiejś firmie do anodowania, ale nie chce się nikomu w to bawić mimo zamiarów zamówienia ok 50 sztuk takich pierścionków. Na stronach rodbuildingowych na całym świecie są wszystkie dostępne kolory poza właśnie zielonym i brązem. Zauważ, że wszystkie patyki typu brązowa elitka mają wykończenia albo czarne albo złote, bo brązowych windingów też nie uświadczysz. 

W wolnych chwilach chcę właśnie znaleźć jakiś pomysł na powlekanie pierścionków i odpowiednie ich zabezpieczenie przed ścieraniem w kolorze zielonym i brąz :-)

pozdor Maciek

To prawda. Myślałem jednak, że coś się w tej mierze zmieniło, w ciągu ostatnich kilku lat.

Kiedyś, prosiłem Daniela, by mi zamontował czerwone 

post-45714-0-32239700-1357034850_thumb.jpg

Jak widać. Jemu również się to nie udało  :)

Edytowane przez popper

Z domowym anodyzowaniem napewno nie będę kombinował bo to zbyt niebezpieczne ;-) Rozmawiałem z kilkoma chemikami i zdecydowanie mnie przekonali pokazując wypadki kilku domorosłych chemików, że nie warto.

Hej Krzysiu

Oczywiście, że ważyłem :-) 63,8g dla porównania castingowy SKTS w rozmiarze 17 waży 21,3g. Sam uchwyt wygląda pancernie, ale przy założeniu multika mam wrażenie, że lepiej się wyważa szczególnie przy jerkowych ruchach.

dzięki @popper

@jozi mam jeszcze taki uchwyt w niebieskim kobaltowym kolorze i tak mi po głowie chodzi co by tu z nim pożenić może morumek abu ? Kto wie ...

pozdro Maciek

@wobi zgodzę się z Tobą. Nie wiem niestety ile waży standardowy uchwyt castingowy z fuji a to też by się przydało do porównania. Ostatnio wpadłem w jakąś manię ważenia wszystkich komponentów, ale to chyba dobrze, bo daje to pewien obraz i pojęcie co założyć żeby było lekko jeśli ten czynnik staje się wiodącym.

Mam jeszcze bardzo oldschoolowy patyk, który mam od 6lat od @remka. Jest to kij castingowy Bass Proshop do 3oz. 40lb i waży 252g. Dzisiaj wrzuciłem cały zestaw przelotek + kij ze zrobionym uchwytem i waży to 160g, więc jak dla mnie ten patyk już i tak jest naprawdę o niebo lepszy. Dodam, że tym starym "obrzynem" byłem w stanie łapać przez cały dzień co mogłoby samego Longina Podbipiętę  wpędzić w kompleksy :lol: osoby znające ten patyk wiedzą  o czym mówię :ph34r:

pozdro Maciek

Edytowane przez szczuply_maciek

Właśnie nałożyłem lakier na naklejkę z opisem blanku na moją okoniówkę i jakoś cienko to widzę porobiły mi się muldy nie wiem czemu i nie za bardzo wiem jak sobie z tym  poradzić :-( Jakieś pomysły na szybko ???

pozdro Maciek

A co to za blank? nie wszystkie naklejki dobrze się lakieruje np. MHX wychodzi OK a w Phenixe zawsze miałem jazdę.Na moje wada naklejki .Ja wytrłbym do sucha , jak uda się uratować naklejkę ,spróbuj jeszcze raz ,dobrze wymieszaj lakier.Jak znowu zacznie wychodzić kicha ,to daj sobie siana ,zdejmij ją i opisz ręcznie.

No MHX-ik 871-2 :-) więc powinno być fajnie. Cały żart polega na tym że kaligrafię mam opanowaną i nawet ostatnio eksperymentuję w tym temacie (wypukły ciekawy napis, jak dojdę do ideału zrobię tutorial i sprzedam knifa ). Dzięki Dąbek za szybkie wsparcie. Ma już dobrze przepracowane rękojeści i robienie omotek, ale do tej pory mój najgorszy element to wykończenie lakierem. Już teraz wiem czemu wszystkich świeżaków pytają: - a jak lakier??

pozdrawiam