hlehle Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Chciałbym w przyszłym roku wybrać się gdzieś zagramanicę w lutym lub lipcu. Niestety nie bardzo wiem gdzie i na co można w tym czasie. Jakieś pomysły i sugestie ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Revizor Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 W lipcu Norwegia, w Luty Karaiby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Przyjedz na bassy w lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saalar Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 ja na bassy to bym się pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 i jak tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Tpe, chyba rozpocząłeś ciekawy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Przyjedz na bassy w lipcu Ojca chciałbym gdzieś wziąć ... bassy to ciężki temat. Nie wiem czy by mu pasowało, ale jakby to połączyć z jakimś Corrib.Lipiec i Corrib ... ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Skoro lipiec to może na szczupaki do Hiszpanii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Lipiec i Corrib ... ma sens?Musisz Bigosa pytać <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Skoro lipiec to może na szczupaki do Hiszpanii? Hiszpania w lipcu to wyjazd dla masochistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Revizor Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Przyjedz na bassy w lipcu Ojca chciałbym gdzieś wziąć ... bassy to ciężki temat. Nie wiem czy by mu pasowało, ale jakby to połączyć z jakimś Corrib.Lipiec i Corrib ... ma sens? Oczywiście, ze ryby z głębin morza. Fajna pogoda, nie ma nocy (24h) wedkowania i ryby dające dużo frajda. Byłem w tym roku i mogę tylko polecać. A w lutym karaiby. Rejs katamaranem śladami piratów. Od wyspy skarbów ( tej opisanej przez Stevensona ) przez wyspę gdzie Czarnobrody zostawił 15 chłopa i butelkę rumu ( tak 15 chłopa na umrzyka skrzyni....) a po drodze łowienie i łowienie i łowienie i podobno tuńczyki się trafiają. Generalnie Brytyjskie Wyspy Dziewicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigos Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Z moich doswiadczen wynika, ze lowienie w Hiszpanii w lipcu jest OK, a nawet komfortowe - a mam jasna karnacje i nienawidze upalow. Wystarczy sie zaslonic czy posmarowac. Bardzo milo wspominam pogode, ktora jest w 100% przewidywalna. Kilka fotek z lipca tego roku w linku: http://salmo-adventures.com/blogs/index/page:1#espania-oleee -50 Natomiast lipiec w Irlandii to moim zdaniem jeden z najlepszych miesiecy wedkarskich w tym kraju. Dzien jest bardzo dlugi, pogoda dla ludzi i biora absolutnie wszystkie gatunki ryb jakie wystepuja na wyspie. Szczegolnie dobry moment na lososie. Szczupaki zeruja tak samo, a moze i nawet lepiej jak wiosna czy jesienia. W Irlandii jest morski klimat, co oznacza ze nie ma typowych dla np:Polski por roku. Upraszczajac - lato jest zwykle do bani z punktu widzenia plazowicza. Irlandzkie lipcowe ryby w linkach: http://salmo-adventures.com/blogs/index/page:1#letnie-pstrag owanie-49 http://salmo-adventures.com/blogs/index/page:4#szczupaki-z-l ough-corrib-19 Tyle ode mnie w kwestii informacyjnej.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Czasu jeszcze dużo, więc może jeszcze ciekawe pomysły się pojawią, ale jak na razie Irlandia wydaje się najsensowniejszym wyborem.Przypuszczam, że śródlądowa Norwegia też powinna być bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Daniel, a może wycieczka objazdowa? Chodzi mi po głowie taki scenariusz:- 3-4 dni na fińskich jeziorach w poszukiwaniu szczupłych,- 3-4 dni na pograniczu Norwegii z myślą o łososiach i pstrągalach,- 5-6 dni na Nord Capp morskiej rybałki.Tylko patrząc na wyniki miejscowych i dostępność licencji na rzekach łososiowych to myślałem o drugiej połowie sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Daniel, a może wycieczka objazdowa? Chodzi mi po głowie taki scenariusz:- 3-4 dni na fińskich jeziorach w poszukiwaniu szczupłych,- 3-4 dni na pograniczu Norwegii z myślą o łososiach i pstrągalach,- 5-6 dni na Nord Capp morskiej rybałki.Tylko patrząc na wyniki miejscowych i dostępność licencji na rzekach łososiowych to myślałem o drugiej połowie sierpnia. Niestety senior ograniczony jest do lutego i lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Gdzie bys nie pojechal i tak bedzie fajnie. Dla mnie sam wyjazd z ojcem to juz jest radocha, a ryby sa milym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Gdzie bys nie pojechal i tak bedzie fajnie. Dla mnie sam wyjazd z ojcem to juz jest radocha, a ryby sa milym dodatkiem. Dla mnie też, ale chciałbym żeby sobie połowił przy okazji.W tamtym roku byliśmy w Norwegii i było spoko.W tym roku połowił ze mną sumów na Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Niestety senior ograniczony jest do lutego i lipca. To walcie w lipcu na północ Finlandii. Daleko, ale pięknie, jezior masa, ryb też. Można sobie zrobić objazdówkę, nad wieloma jeziorami są kempingi z domkami w przyzwoitej cenie. Zezwolenie i łódkę na miejscu też wynajmiesz. Motor i echo w auto i heja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saalar Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Dla mnie Ira, bassy i szczupaki brzmi nieźle. klimacik tez fajny jako ucieczka od lipcowych polskich upałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mari Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 W lutym Afryka, z tym że mamy komplet i jeszcze ze dwóch rezerwowych Za to w lecie może gdzieś razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 W lutym Afryka, z tym że mamy komplet i jeszcze ze dwóch rezerwowych Za to w lecie może gdzieś razem Mariusz nie wiem czy ojczulek dałby radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 W lutym Afryka, z tym że mamy komplet i jeszcze ze dwóch rezerwowych Za to w lecie może gdzieś razem Maryś, czyżby z Jarkiem P. ten wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Daniel,Ja bym jednak obstawiał środkową lub północną Skandynawię, szczególnie na początku lipca. Zdecydowanie w wersji namiotowej i mobilnej, takie wyprawy fajnie zbliżają ludzi. Nie wiem, jak ważny jest aspekt finansowy, ale z własnym sprzętem koszt 10 dni na 2 osoby będzie pewnie ze 2 razy niższy niż jednej na Corrib. Poza tym będziecie wolni i mobilni. Choć Irlandzkie pstrągi kuszą, wielkie są. A co do mnie, jeżeli aspekt finansowy nie miałby znaczenia, to wiem gdzie bym pojechał. W północnej Kanadzie są takie jeziora wielkości kilku naszych województw razem wziętych, w których mieszka ryba, na którą mam straszną chrapkę… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Daniel,Ja bym jednak obstawiał środkową lub północną Skandynawię, szczególnie na początku lipca. Zdecydowanie w wersji namiotowej i mobilnej, takie wyprawy fajnie zbliżają ludzi. Nie wiem, jak ważny jest aspekt finansowy, ale z własnym sprzętem koszt 10 dni na 2 osoby będzie pewnie ze 2 razy niższy niż jednej na Corrib. Poza tym będziecie wolni i mobilni. Choć Irlandzkie pstrągi kuszą, wielkie są. A co do mnie, jeżeli aspekt finansowy nie miałby znaczenia, to wiem gdzie bym pojechał. W północnej Kanadzie są takie jeziora wielkości kilku naszych województw razem wziętych, w których mieszka ryba, na którą mam straszną chrapkę… Krzysiek, po tą rybę masz trochę bliżej niż do Kanady bo na Ładogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Kurczę, blisko. To bardziej na północny wschód też blisko, a chyba jeszcze ciekawsze. Powiem Ci, że naoglądałem się 40-letnich ryb po 130+ i 50lb i zgłupiałem… http://www.flickr.com/photos/fishasart/5514923289/in/photost ream/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Po tym, jak przeczytałem kiedyś relację z Kanady w WŚ bodajże te ryby też mi się czasami śnią po nocach Niestety taki wyjazd póki co poza moim zasięgiem... Pozostaje nasza lokalna Hańcza i jej autochtoniczne trocie jeziorowe, mniejsze niż te kanadyjskie salmonidy ale najważniejsze że są, kiedyś nawet jedną miałem na wędce więc nadzieja jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Chciałbym w przyszłym roku wybrać się gdzieś zagramanicę w lutym lub lipcu. Niestety nie bardzo wiem gdzie i na co można w tym czasie.
Jakieś pomysły i sugestie ... ?
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi