Skocz do zawartości
  • 0

Piegowate szczeście czyli kropki w kropki - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Czytając liczne artykuły o łowieniu pstrągów i coroczne relacje z mistrzostw świata w połowie tej ryby, zastanawiałem się często nad rosnącą fascynacją tym drapieżnikiem. Jako zatwardziały Esox Afficionado przyznaję się, że niezliczone ‘ochy’ i ‘achy’ na temat ‘księcia’ – królem nadal jest chyba łosoś? – nie wzruszały mnie specjalnie. Czas przekonać się osobiście co kryje się pod kropkami. Dzisiaj zapraszam do artykułu Pitta na temat odkrywania kropek. Zapraszam serdecznie i gwarantuję świetną zabawę :D

W następnym tygodniu artykuł Thymallusa na temat lekkiego castingu i połowu pstrągów. Zapowiedź zlotu castingowego.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Pitt,

świetnie się czyta twój artykuł. Bardzo fajnie napisany. :D

Szkoda, że ryby na zdjęciach są prezentowane dość chaotycznie. Ale fajnie, że fotek jest sporo.

Dlaczego właściciel rzeki nie chce pozwolić wam na kolejne połowy? Jak to uzasadnił?

Piotrek, uwierz, że duże pstrągi, które żyją w rzekach z dużą presją wędkarską, są na maxa przebiegłe i nie tak łatwo je oszukać.

• 0

No! Czytałem i bawiłem sie przednio!! Jedynie tej nie przychylności włascicieli strumyków niebardzo mogę zrozumieć W koncu przecież mogę brać opłate za użytkowanie wody, tymbardziej, że 100% ryb wróciło do rzeki. Co kraj to obyczaj!

pozd JW :D

p.s Rognis, jakie zdjęcia nie najlepszej jakości? Może czas na kalibracje monitora :mellow: umnie widac wszystko z wyjatkiem marki cygara jakie palił Pitt. :D

• 0

p.s Rognis, jakie zdjęcia nie najlepszej jakości? Może czas na kalibracje monitora :mellow: umnie widac wszystko z wyjatkiem marki cygara jakie palił Pitt. :D

Jurek, monitory mam skalibrowane odpowiednio i są najwyższej jakości. W końcu pracuję w reklamie/marketingu i odpowiedni odbiór kolorów, obrazów, zdjęć, itp. musi być u mnie na porządku dziennym! :mellow:

Głównie chodziło mi o pozy z rybami i ich prezentację... :D

• 0

Jurek, monitory mam skalibrowane odpowiednio i są najwyższej jakości. W końcu pracuję w reklamie/marketingu i odpowiedni odbiór kolorów, obrazów, zdjęć, itp. musi być u mnie na porządku dziennym! :mellow:

Głównie chodziło mi o pozy z rybami i ich prezentację... :D

a to zwracam honor Seba! :mellow: Pozy zrybami...jak pozy z rybami. :D

Fotki wcale nie gorsze od innych opublikowanych na j.pl :D

• 0

wszystko fajne i proza i fota i dzołki :lol:

może kropki nie rekordowe ale przyjemne :D

tylko pogratulować,miło się czyta i oglada :D

co do zagranicznych kropek to sprawa nie jest jeszcze pewna ,ale być moze wpadne na jakiś tydzien do Halifax w England i postaram sie pokazać jakie 60taki :huh: w kropki potrafią mieszkać w metrowej szerokości siurkach :D

pozdro hasior :D

• 0

@remek

chyba na spiaco kodowales ten tekst ;) :mellow:

blad 1:

Moje pstrągowe demony zwalczyłem nad wodą, ucząc się prowadzić wabiki i zacinając ryby. Jak kiedyśłem o wrednej naturze tego drapieżnika - powinno byc: Jak kiedyś czytałem o...

blad 2:

W końcu to jego prywatny grunt, woda prywatna, bla, bla, bla … Anyway! Trzeba będzie poszukać innego strumienia! nauczy - prosze to nauczy wykasowac

THX :D

• 0

@remek

chyba na spiaco kodowales ten tekst ;) :mellow:

blad 1:

Moje pstrągowe demony zwalczyłem nad wodą, ucząc się prowadzić wabiki i zacinając ryby. Jak kiedyśłem o wrednej naturze tego drapieżnika - powinno byc: Jak kiedyś czytałem o...

blad 2:

W końcu to jego prywatny grunt, woda prywatna, bla, bla, bla … Anyway! Trzeba będzie poszukać innego strumienia! nauczy - prosze to nauczy wykasowac

THX :D

Piciu, automat troszkę zaszalał. Poprawione.

pozdrawiam

Remek

• 0

Bardzo ciekawy artykul, ale jest jedno ale. Osoba czytajaca go, ktora wczesniej nie ganiala za kropkami moglaby sobie pomsylec, ze autor obalil mit pstraga jako ryby trudnej... Ciezko mi sie z tym zgodzic. Na pstragi zaczalem jezdzic od niepamietam kiedy i jedyna okazja zeby sie nalapac do syta w Polsce zdarzala mi sie tylko podczas rojki jetki majowej (wtedy nawet przelowiona woda pokazuje ze cos jeszcze w niej plywa) i na dziwiczych wodach ktorych praktycznie juz w Polsce nie ma. Kilkakrotnie ryzykujac zycie i wolnosc przechodzilem na rosyjska czesc pewnej pstragowej rzeczki i za kazdym razem zabawa byla przednia, bo wszyskie miejscowki byly obsadzone, kiedy to po polskiej stronie ciezko bylo o cokolwiek. Wnioskuje, ze autor trafil wlasnie nad taka wode, ktora byla nieswistana od dawna (to zachowanie pstraga ktory wali pod samymi nogami po raz kolejny znam znad wspomnianej wyzej rzeczki). Na wodach o duzej presji, nawet rybnych, nie jest juz tak lekko. Jako przyklad moge podac dzisiejszy wypad na River Don. Jedna chyba z najlepszych rzek pstragowych wschodniej Szkocji, ale wedkarzy tez jest sporo i pomimo, ze sezon dopiero sie zaczal ryby juz sie troche opatrzyly i mialem dzis kilka przypadkow, ze pstrag powachal muszke i odplynal zniesmaczony.

Pozdrawiam

• 0

gdyby ten szwajcar wiedzial jak lowic, to by je wszystkie zabil i uwedzil ...

witaj na forum, ladne otwarcie, juz ciebie lubie B)

Nie znam Szwajcarów jedynie przez 2 tygodnie mieszkałem w Arbezji :D.

Dziękuję, jako fanatyk pstrągowy przyzwyczaiłem się do chodzenia pod prąd :D