Skocz do zawartości

"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Szukam kompana lub towarzystwa z Warszawy i okolic do wspólnych wyjazdów na drapieżników. Posiadam standartowy zestaw w postaci samochodu i dobrego humoru. Jesienią chciałbym wpaść do wspólnego wyjazdu do Finlandii, Norwegii lub Szwecji.

Wyprawa zorganizowana do Finlandii

W dniach 1.09/10.09.2019 planowana jest wędkarska eskapada do Finlandii.

Start z Warszawy, potem trasa Litwa, Łotwa, Estonia. W Talinie wbijamy się na prom i po 2 godzinnym rejsie jesteśmy w Helsinkach. Po następnych 2,5 h jazdy jesteśmy na miejscu.

Jezioro Soukkio, położone jest w środkowej części Finladii i obfituje w szczupaki i okonie, które będą głównym celem wyprawy. W łowisku jest również silna populacja białej ryby, która może stać się atrakcją na wieczorne zasiadki.

W bliskiej okolicy są również rzeki w których możemy połowić pstrągi.

Zakwaterowanie to 42 metrowy domek położony na cyplu, który znajduje się na samym środku jeziora. Domek jest kompleksowo wyposażony, kuchnia, wc, sypialnie, sauna, Wi Fi

Łowisko znajduje się w strefie ciszy więc pływamy na silnikach elektrycznych. Przewidziana jest jedna łódź na dwie osoby.

Z doświadczenia mogę powiedzieć, że Finlandia jest krajem gdzie wody są bardzo rybne i nie przełowione. Miejsce gdzie możesz spotkać zarówno łosia jak i rysia, gdzie jesienią grzyby rosną jak na drożdżach a jagody i borówki pokrywają leśne runo. W kraju o powierzchni zbliżonej do Polski żyje około 5,5 mln ludności, więc presja wędkarska jest dużo mniejsza.

Jeśli masz ochotę przeżyć niezapomniane chwile, złowić rybę życia i odpocząć na łonie natury serdecznie zapraszam

Koszt wyprawy nie wliczając wyżywienia oraz transportu to 1600 zł.

W cenę wliczona jest licencja na wędkowanie, zakwaterowanie, łodzie z silnikami elektrycznymi, ubezpieczenie.

Kontakt:

PW

biwakiwedka@gmail.com

FB/Biwakiwedka

792-592-990

Edytowane przez zator
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Hej. Jestem zainteresowany wypadem na Rugię, może być jesień tego roku bądź wiosna przyszłego i chętnie podłączyłbym się pod jakąś grupę. Na łowisko mogę dojechać we własnym zakresie. Jeżeli ktoś ma wolne 1 miejsce bardzo proszę o info na priv. Dzięki z góry. 

Witam ! Chętnie dołączę się do wyprawy na Rugie na 3-4 dni. Styczen/Luty termin nie gra roli byle by był ustalony wcześniej. Dojazd we wlasnym zakresie.

Kontakt lukaszkosciukiewicz@mail.com

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez lukaszkosciukiewicz

• 2 tygodnie później...

Części, słuchajcie wypadła jedna osoba do wędkowania w Finlandii w dniach 2-9 Wrzesień. Jako, że wpłaciła zaliczkę koszt 7 dniowej wędkarskiej rozpusty wynosi 1100zl do tego trzeba doliczyć transport i wyżywienie.

Zakwaterowanie jest w domku, do dyspozycji jest jedna łódź na 2 osoby. W jeziorze występuje silna populacja szczupaka i okonia jak i bialorybu.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany bardzo proszę o kontakt 792-592-980 lub PW

Edytowane przez zator

OK.

Dzieki za informacje.

Mam więc pytanie - czy w najbliższym czasie wybiera się ktoś może na jakis zbiornik na Śląsku? Po strasznie długiej przerwie chętnie jeśli nadaży sie taka okazja dołączę.

Może Kozłowa Góra, Pławniowice lub co tam jeszcze.

W razie potrzeby dysponuję silnikiem elektrycznym, echo też ze starych dobrych czasów....

Pozdrawiam

Panowie

Posypały się plany wrześniowo-październikowego wyjazdu do Szwecji na szkiery.

Szukamy ekipy pod którą można sie podpiąć, dla mnie to już kolejny wyjazd, także w razie czego wiem co i jak.

Pozdrawiam kolegów

A ilu panów jest? I czy muszą być szkiery?

Edytowane przez Mariusz1000

• 3 tygodnie później...