Skocz do zawartości

"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...

admin

Rekomendowane odpowiedzi

To ile z tego kosztował domek?

Normalna cena za domek 4 osobowy w Szwecji to 5-7 tys koron a tu wychodzi połowa i to z łódka

Możesz wrzucić jakieś zdjęcia?

Jak sam ogarniasz , to domek z dwoma łódkami , niewielki dwie sypalnie i kuchnia .24 m2 chyba wyszedł nas na tydzień 1000 koron . Tyle że dogadanie bezpośredio z właścicielem

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

No i co z tego ze sam napisalem? A nawet jak bysmy w trujké na lodzi siedzieli to tobie nic do tego.to nasza sprawa a nawet gdybym ciâgnâl lôdz to i tak koszta bylyby niewiele wiéksze .

To jest prosta arytmetyka. Czy dzieli się na dwa, czy na trzy. Po co ta agresja?

Jak sam ogarniasz , to domek z dwoma łódkami , niewielki dwie sypalnie i kuchnia .24 m2 chyba wyszedł nas na tydzień 1000 koron . Tyle że dogadanie bezpośredio z właścicielem

Mieszkałem w Szwecji, mam tam znajomych, poruszam się po ich portalach Blocket czy Stugor ale takich cen jak 1000 SEK za domek za tydzień nie widziałem ani nie słyszałem - w jakim regionie był ten domek?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

W tym roku byliśmy w trzy osoby nad jeż..Mockeln .Domek ,prom i transport razem kosztował nas 470Euro .

Pomnóżmy to przez 4,5 zł to jest 2115 zł.Plus jakieś grosze na jedzenie .Łódka razem z domkiem ,silnik własny .

Wyjazd był ze Szczecina przez Rostock do Trelleborga .Do tych kosztów dochodzi cena dojazdu kolegów z Warszawy do Szczecina i

mój dojazd z pod Bonn .Razem ze wszystkim na osobę to 1000 zł.

Rozumiem że ze Szczecina do Rostocku poduszkowcem?

Mieszkałem w Szwecji, mam tam znajomych, poruszam się po ich portalach Blocket czy Stugor ale takich cen jak 1000 SEK za domek za tydzień nie widziałem ani nie słyszałem - w jakim regionie był ten domek?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nad jeziorem Kosen koło jeziora Bolmen . Rok wcześniej ten sam domek przez Novasol z jedną łódką wynająłem za 600 zł .

Rozumiem że ze Szczecina do Rostocku poduszkowcem?

Drogi Kolego popatrz na mapę ,to zaledwie 260 kilometrów.A poruszam się tylko ropniakiem.

Jeżeli chcesz to możemy się założyć tu na forum że za dwa tysie na osobę pojedziemy na dwa tygodnie do Szwecji .Domek ful wypas ,łódka i do jeziora 200 metrów.

W tych dwóch patykach jest wszystko .Domek ,prom ,paliwo i jedzenie .A teraz zakład .Jeżeli 2000 tyś.nie wystarczą to ja płacę za siebie i ciebie a jeżeli to ja mam rację to płacisz ty za nas obu.

I co? Przyjmujesz zakład?

• Like 1

To moje zestawienie kosztów wyjazdu do Południowej Szwecji we wrześniu b.r. Wyjazd z Opola.Kalkulacja była robiona dla dwóch osób, pobyt w domku dwuosobowym. W obie strony na trasie Świnoujście -Trelleborg i w powrotnej drodze Trelleborg-Sassnitz - kabina ( dwuosobowa ) na promie.Dwie osoby na łódkę. Nie uwzględnia kosztów jedzenia.

1.Paliwo  (SUV)  spokojna jazda                                                                             671,95
2.Prom Świnoujście-Trelleborg (kabina 2 osobowa z oknem)                                423,50
3.Prom Trelleborg-Sassnitz (kabina 2 osobowa bez okna)                                    459,00
4.Ubezpieczenie                                                                                                     174,60
5.Baza wędkarska ( domek dwuosobwy, łódka linder 440 , silnik 4KM, paliwo)     3758,30
6.Licencje                                                                                                               348,00
Razem                                                                                                                   5835,35  (Co daje 2917,68 na osobę )

Potrafisz kolego zrobić taką kalkulację? Zakład później.

Edytowane przez Sailfish

Albo przyjmiesz zakład teraz albo nie .A kalkulacje to najprostsza rzecz na świecie .

tam gdzie jadę w 2020 we wrześniu domek kosztuje 413 Euro z dwoma kiblami ,trzy sypialnie ,zmywarka ,automat ,duża kuchnia .

Prom z Sassnitz do Trelleborga lub z Rostocku do Trelleborga to koszt nie więcej  niż 200Euro a paliwo w dwie strony ze Szczecina to 120 Euro.

Kabiny nie potrzebuję na te kilka godzin płynięcia .Silnik własny ,łódka do domku.

Teraz kiedy już odkryłem karty wiadomo że zakładu nie przyjmiesz .Mam tylko prośbę ,zanim drugi raz zaczniesz krytykować i się naśmiewać to pomyśl

że są ludzie ,którzy mają duże rabaty i w Novasol i w Stenie .

Ps

Jestem w Szwecji kilka razy w roku.

Pozdrawiam

• Like 1

Widzę jednak że nie potrafisz. Rozumiem, że informację o swoich rewelacyjnych cenach zamieszczasz dla ludzi , którzy posiadają już rozliczne upusty na campingach, promach i stacjach benzynowych, bądź zmaieszkałych w Szczecinie.

to nie są moje ceny i moi koledzy nie mieszkają w Szczecinie .

A ja widzę że dalej nic nie rozumiesz i nie czytasz uważnie.Euro możesz przeliczyć na złotówki i masz rozliczenie .

Szkoda pisania .

Proponuję przeglądnąć uważnie Novasol i oferty steny i może sam znajdziesz korzystne oferty .Niczego nie muszę tobie udowadniać.Myśl co chcesz.

Pozdrawiam ponownie i bez odbioru

To ja już do całej reszty bo @Krzysztf nie odbiera. Jeżdżę na ryby  do Szwecji od kilkunastu lat i nie lubię przepłacać.  Zakładam, że jeżeli ktoś zadaje pytanie na forum tak jak @Cpt. Lego, to oczekuje rzeczowej odpowiedzi. Odpowiedź @Krzysztof wydała mi się mało rzeczowa, ogólnikowa, mógłbym powiedzieć, że wprowadzająca w błąd.

To ja już do całej reszty bo @Krzysztf nie odbiera. Jeżdżę na ryby  do Szwecji od kilkunastu lat i nie lubię przepłacać.  Zakładam, że jeżeli ktoś zadaje pytanie na forum tak jak @Cpt. Lego, to oczekuje rzeczowej odpowiedzi. Odpowiedź @Krzysztof wydała mi się mało rzeczowa, ogólnikowa, mógłbym powiedzieć, że wprowadzająca w błąd.

nie lubię nikogo obrażać ale nikogo w błąd nie wprowadzam .Masz może interes w pisaniu nieprawdy?

Ja Piszę o moich kosztach a twoje mam w nosie .Chcesz to płać ,ja szukam sobie kwater i łowisk sam

nie będzie bo mój przeciwnik nie podniósł rękawicy tylko pisze jakieś ogólniki

ja rzuciłem wyzwanie a tu tylko bla,bla

Rozumiem, że kolega od dawna za granicą. Problemy z językiem. "Bla bla bla" ?  Coś jest trudne do zrozumienia? Służę pomocą.

nie lubię nikogo obrażać ale nikogo w błąd nie wprowadzam .Masz może interes w pisaniu nieprawdy?

Ja Piszę o moich kosztach a twoje mam w nosie .Chcesz to płać ,ja szukam sobie kwater i łowisk sam

Chciałem uprzejmie zauważyć, że w pewnych kwestiach dbałość o szczegóły ma istotne znaczenie. Pisałem już o tym. Jeżeli ktoś podaje, że ma łódź i domek za nnn, to nie jest to samo co łódź z domkiem za nnn wtedy. gdy, kiedy całkowita cena jest podzielona na 3 osoby. Piszę nieprawdę? Zresztą nieważne. Przecież i tak "masz w nosie", "bla, bla, bla", "czytać nie umiem", "tobie nic do tego", "to nasza sprawa". A w ogóle to i tak nie odbierasz. Gdzie tu nieprawda?

• Like 1

To moje zestawienie kosztów wyjazdu do Południowej Szwecji we wrześniu b.r. Wyjazd z Opola.Kalkulacja była robiona dla dwóch osób, pobyt w domku dwuosobowym. W obie strony na trasie Świnoujście -Trelleborg i w powrotnej drodze Trelleborg-Sassnitz - kabina ( dwuosobowa ) na promie.Dwie osoby na łódkę. Nie uwzględnia kosztów jedzenia.

1.Paliwo (SUV) spokojna jazda 671,95

2.Prom Świnoujście-Trelleborg (kabina 2 osobowa z oknem) 423,50

3.Prom Trelleborg-Sassnitz (kabina 2 osobowa bez okna) 459,00

4.Ubezpieczenie 174,60

5.Baza wędkarska ( domek dwuosobwy, łódka linder 440 , silnik 4KM, paliwo) 3758,30

6.Licencje 348,00

Razem 5835,35 (Co daje 2917,68 na osobę )

Potrafisz kolego zrobić taką kalkulację? Zakład później.

Trzy koła na osobę bez prowiantu to spokojnie przez biuro ogarniesz. A będziesz miał łodzie alu 5 mb z 20 km Suzuki . Skąd ty bierzesz cenę zakwaterowania .?

• Like 1

Panowie...te Wasze bla bla bla ,.....jest zaj....ste. Zostawię to bez komentarza. Osobiście nie muszę wyjeżdżać gdziekolwiek by połowić rybki. I jak piszecie że jakieś 3tyś.....to dla mnie chore . Umiesz łowić ryby to i w Polsce je złowisz. Dla mnie to jest chore i tyle.

• Like 1

Trzy koła na osobę bez prowiantu to spokojnie przez biuro ogarniesz. A będziesz miał łodzie alu 5 mb z 20 km Suzuki . Skąd ty bierzesz cenę zakwaterowania .?

Być może tak. Cena jest również zależna od atrakcyjności miejsca. Nie jest to wygórowana cena jeżeli chodzi o to jezioro Na moim jeziorze silnik 20KM jest bezużyteczny ze względu na rafy.