yankis Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Ale fajna gówno-burza. No niestety nie wierzę w wypady za 1000 PLN na łeb. Nie ma takiej opcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ale fajna gówno-burza. No niestety nie wierzę w wypady za 1000 PLN na łeb. Nie ma takiej opcji.Ja też nie , ale myślę że średnia to około 2000 zł. Mówię o prawie "all inclusive" czyli opcja z łódkami i silnikami na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 A ja myślę że jednak można 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Pewnie,że można.Bylem w tym roku na początku lipca.Domek ok.100m kwadratowych z dwoma łodziami typu Romana z 5KM.kosztuje 2800zl,pomieści 6 osób.Teraz obiekt przejęło biuro,ale kolega ma dobry układ że Szwedami i dla niego cena się nie zmieniła.Bardzo dobre łowisko sandaczowe.Można na Novasol znaleźć tanie oferty,ale rzadko z dwoma łodziami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ja też nie , ale myślę że średnia to około 2000 zł. Mówię o prawie "all inclusive" czyli opcja z łódkami i silnikami na miejscu Mam wykupiony domek na wrzesień 2020 na południu Szwecji z łódką za 1800 zł dwa tygodnie .Prom z Rostocku do Trelleborga w dwie strony 525 zł.Woda sandaczowa .Jadę z kumplem .Wyjazd ze Szczecina .koszt paliwa w dwie strony to około 500zł.Licencja to 300 zł na dwie osoby.Policz proszę po ile wyjdzie na osobę .Ja nie muszę łowić na znanych i drogich łowiskach z drogą bazą .Te mniej znane też są łowne .Nawet jeżeli pojedziemy w trójkę to koszt przyczepy nie jesttaki wielki a wyjazd rozkłada się wtedy na trzy osoby.Dwie osoby to razem 3.125 zł ,zostaje jeszcze 8 stów na jedzonko i piwko.Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ktoś chętny w sobotę na brody ?z łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 A z Radomia może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Pasuje z Radomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnytraper Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Witam Kolegów, Z Ciekawością przyglądałem się dyskusjom nad kosztami Wyjazdów do Szwecji. To ja mam konkret, ponieważ z zaplanowanego na przyszły rok wyjazdu wycofała mi się dwójka osób szukam pilnie dwie osoby zainteresowane wspólnym wyjazdem. Parametry: 1. Duże jezioro przepływowe w Środkowej Szwecji, mieszkamy przy zatoce o długości ok. 14 km 2. Rybostan: B.duże Szczupaki i Okonie, dużo lipienia 40+, trocie jeziorowe, palia arktyczna i być może Sandacze, ale te ostatnie pod znakiem zapytania. 3. Szukam pary z dużą łodzią na przyczepie, druga łódka jest w cenie wynajmu domku 4. Dom nad samą wodą z własnym pomostem, o powierzni około 100 m2 5. Wyjazd Promem z Gdańska do Nynashamm. 6. Termin wyjazd w piatek 28.08.2020 powrót w niedzielę 06.09.2020 7. Całość organizujemy sami. Wodę znam byłem nad nią w tym roku, wiem co i jak łowić. 8. Transport, jeśli dodatkowa dwójka Kolegów dysponuję dużym autem to nim jedziemy, lub II opcja wynajęcie BUSA. 9. Kalkulacja Kosztów : 1. Domek, Prom z 4 osobową kabiną, przewóz promem auta i łodzi, paliwo na dojazd w obie strony: ok. 5300 pln tj, 1325 zł na osobę 2. Opcja trzeba doliczyć koszt Busa: około 1700pln, czyli Suma kosztów: 7000 pln tj, 1750 na osobę. Zainteresowanych Zapraszam do kontaktu na Priv. WT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Czyli koledzy z łodzią finansują łódź wliczoną w domek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnytraper Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 No tak, zawsze się znajdzie jakiś czepialski, zapomniałem napisać, że nie mam czasu ani ochoty odpowiadać na takie zaczepki. Jest przygotowana impreza można skorzystać, a Koledze proponuję pojechać samemu w pojedynkę, nie będziesz miał rozterek, że jesteś stratny 100 zł. Bez Odbioru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Witam Jest moze ktos chétny do Szwecji na jezioro Storsjön. od 19.09.2020 do 03.10.20202 ?Wyjazd moze byc z niemiec lub Szczecina ,Mogé tez zabrac kogos z woj. oploskiego .Koszta Domek za dwa tygodnie to 2500 zl Paliwo w zaleznosci od zuzycia .(a jest co jechac ,w dwie strony to okolo 2500 km)Prom z kabiná w dwie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Mam wykupiony domek na wrzesień 2020 na południu Szwecji z łódką za 1800 zł dwa tygodnie .Prom z Rostocku do Trelleborga w dwie strony 525 zł.Woda sandaczowa .Jadę z kumplem .Wyjazd ze Szczecina .koszt paliwa w dwie strony to około 500zł.Licencja to 300 zł na dwie osoby.Policz proszę po ile wyjdzie na osobę .Ja nie muszę łowić na znanych i drogich łowiskach z drogą bazą .Te mniej znane też są łowne .Nawet jeżeli pojedziemy w trójkę to koszt przyczepy nie jesttaki wielki a wyjazd rozkłada się wtedy na trzy osoby.Dwie osoby to razem 3.125 zł ,zostaje jeszcze 8 stów na jedzonko i piwko.Dziękuję . Stary, to może na Twojej trasie taki koszt. U mnie prom to 2 koła, paliwo do auta to ok 800 PLN, dochodzi domek i 2 łodzie. Przy 4 osobach na ścisk w aucie. Jeśli osób 6, to prom razy 2, paliwo do auta razy 2 no i domek droższy, i dochodzi kolejna, trzecia łódka. To, ze w Afryce dojrzewają banany, nie znaczy, ze u mnie dojrzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Stary, to może na Twojej trasie taki koszt. U mnie prom to 2 koła, paliwo do auta to ok 800 PLN, dochodzi domek i 2 łodzie. Przy 4 osobach na ścisk w aucie. Jeśli osób 6, to prom razy 2, paliwo do auta razy 2 no i domek droższy, i dochodzi kolejna, trzecia łódka. To, ze w Afryce dojrzewają banany, nie znaczy, ze u mnie dojrzeją. Przecież ja nie mówię ze zawsze wyjazd kosztuje 2 klocki ,ale zawsze jest tańszy niż wyjazd organizowany przez biuro podróży.Zakończmy już tą licytację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Czyli koledzy z łodzią finansują łódź wliczoną w domek To faktycznie czepialstwo, a spojrzałeś kto finansuje opłatę promową z łodzią? Z dupy takie stwierdzenia.Inne ceny będą z Trelleborga, a inne z Gdańska. Sam prom jest 3 razy droższy, albo i 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 To faktycznie czepialstwo, a spojrzałeś kto finansuje opłatę promową z łodzią? Z dupy takie stwierdzenia.Inne ceny będą z Trelleborga, a inne z Gdańska. Sam prom jest 3 razy droższy, albo i 4.To kto kaze ci jechac z Gdanska?I o co ci wlasciwie chodzi? Chcesz kozystac z biôra to kozystaj.Ja lubié swoje wyjazdy sam organizowac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Slyszalem, ze te tanie kwatery są nad słabymi wodami, mało rybnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Kilkanaście lat temu wynająłem okazyjnie dom wakacyjny w lesie ok 2km od jeziora. Łódka ( bez silnika) i licencja kosztowały kopiejki. Na jeziorze przez 2 tygodnie ( z wyjątkiem weekendów ) byliśmy sami. Cóż z tego, skoro wyniki były ( jak na Szwecję) raczej mierne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnytraper Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Na razie ogłoszenie nieaktualne. Ekipa jest ustalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Czy bylby ktos chetny polowic rybki gdzies w egzotycznych krajach? Mam ok 2.5 tyg urlopu do wykorzystania od konca stycznia do konca marca. Plan A to Malezja lub Tajlandia. Moze Birma lub Kambodza. Gatunki: snake head, jungle perch oraz masheer. Rzeki i jeziora. Opcja z przewodnikiem i bez. Plan B to Gambia i Poludniowy Senegal. Lowienie z lodek niedaleko wybrzeza. Tutaj gatunki trudno juz okreslic W ubieglym roku kolega z lodki zlapal ze 20 roznych gatunkow w tydz. Kombinacja lowienia na spina i z gruntu. Ostatnio placilem 100E za dzien na lodce z przewodnikiem. Wiadomo na dwoch, trzech bedzie taniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Ponawiam pytanie. Jakby ktoś miał miejsce na łódce na drużnie i jechał z wawy na 2 dni to będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 zaproszę etycznego wędkarza z okręgu Szczecińskiego na wspólne pstrągowanie 2020. Nad Mołstową albo Sąpólną. Można trafić ładnego potoka *na zdjęciu 51cm* trotkę i tęczaka uciekiniera. Warunki DOBRY HUMOR, etyczność, zachowanie miejsc dla siebie lub dla etycznych kolegów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Slyszalem, ze te tanie kwatery są nad słabymi wodami, mało rybnymi Nie pisz bzdur kolego , bo to śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Kilkanaście lat temu wynająłem okazyjnie dom wakacyjny w lesie ok 2km od jeziora. Łódka ( bez silnika) i licencja kosztowały kopiejki. Na jeziorze przez 2 tygodnie ( z wyjątkiem weekendów ) byliśmy sami. Cóż z tego, skoro wyniki były ( jak na Szwecję) raczej mierne. A kto Ci zapewni dzisiaj mega pewny wyjazd...nikt. To nie ta sama woda , co 15 lat temu. Przecież to jest oczywiste i nie ma 100% wyjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 A kto Ci zapewni dzisiaj mega pewny wyjazd...nikt. To nie ta sama woda , co 15 lat temu. Przecież to jest oczywiste i nie ma 100% wyjazdów.Zyga a moze chcesz na wiosné ze mná pojechac ?Domek nad wodá juz zaplacony i lódka tez nowa bédzie z wiékszym silnikiem .Woda ciekawa .Domek full wypas .I co ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi