Skocz do zawartości

"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Wraz z kolegami poszukujemy osoby chętnej na wędkarską wyprawę do Szwecji w terminie 23.09–05.10.2023. Tym razem naszą bazą wypadową jest domek nad przepływowym jeziorem wielkości około 1000ha, a celem są oczywiście sandacze. Jezioro znajduje się w środkowej Szwecji, a sam rejon słynie z sandaczy. W wodzie pływają oczywiście drapiezniki takie jak szczupak, okoń, boleń, a sporadycznie trafiają się pstrągi i łososie. Organizujemy wyjazd koleżeński czteroosobowy, niestety nasz dotychczasowy kompan musiał zrezygnować z tegorocznych wyjazdów i chcemy zapełnić wolne miejsce na wrzesień. Szacowany koszt za 12 dniowy wyjazd wynosi około 3000zł od osoby i zawiera przeprawę promową wraz z noclegiem, koszt benzyny, licencje wędkarską, a także nocleg. Oczywiście dodatkowo trzeba będzie doliczyć paliwo do łódki oraz wyżywienie. Chętna osoba będzie pływała ze mną na mojej łodzi RiverFox 470 . Sprzęt wyposażony w silnik 40KM, silnik dziobowy z GPS, echosondę Garmina wraz z systemem Panoptix Livescope itp. Zatem łowienie będzie naprawdę komfortowe, bo od strony sprzętowej jest raczej na full. ???? Zależy nam na znalezieniu osoby sympatycznej, ugodowej, pasjonata spinningowania, który nie boi się całodziennych wypadów nad wodę i posiada doświadczenie w tej metodzie. Jako, że szukamy kompana dla mnie, chciałbym aby najlepiej była to osoba w wieku do 40 lat (choć nie jest to warunek konieczny jeśli uważasz, że masz w sobie na tyle pogody ducha, żeby uznać, że wiek nie ma znaczenia). Jeśli chodzi o mnie to sam ich naliczyłem sobie 34. ???? Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.

szwecja-2.jpg

• Like 2

Poszukuję towarzysza na łódkę w południowej Szwecji. Łowienie sandaczy, okoni i ew. szczupaków.  Mam zarezerwowany w pełni wyposażony dom oraz łódkę z silnikiem i echo 12”. Będę tam już wcześniej, tak że dojazd własnym samochodem lub dolot samolotem ( 43 km od lotniska). Jezioro znam bardzo dobrze. To mój „nasty” wyjazd w to miejsce więc można to potraktować jak wyjazd z przewodnikiem ( przewodnik gratis! ). Możliwe opcje: 1 lub 2 tygodnie  od 22 czerwca do 6 lipca. Zainteresowanych zapraszam na priv.

• 2 tygodnie później...

Poszukuję towarzysza na łódkę w południowej Szwecji. Łowienie sandaczy, okoni i ew. szczupaków.  Mam zarezerwowany w pełni wyposażony dom oraz łódkę z silnikiem i echo 12”. Będę tam już wcześniej, tak że dojazd własnym samochodem lub dolot samolotem ( 43 km od lotniska). Jezioro znam bardzo dobrze. To mój „nasty” wyjazd w to miejsce więc można to potraktować jak wyjazd z przewodnikiem ( przewodnik gratis! ). Możliwe opcje: 1 lub 2 tygodnie  od 22 czerwca do 6 lipca. Zainteresowanych zapraszam na priv.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie moją ofertą. Jeden z kolegów z naszego forum potwierdził przyjazd. Ogłoszenie jest nieaktualne.

• 3 tygodnie później...

Czołem, we wrześniu w terminie 11-17 organizowany jest wyjazd do Finlandii. Cel szczupaki. Ważna sprawa, nie ma tam zamrażarki ( częste pytanie....)

Wyjazd ma odmienną formułę, niż zazwyczaj. Jest to trochę taki "survivalowy" wyjazd. Wędkarski obóz rozłożony jest w lesie nad rzeką. Kontakt z naturą na 110% do tego podczas trwania obozu prowadzone jest szkolenie obozowe.

Edytowane przez zator
  • Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

chodzi mi po głowie wyjazd na 3- max.4 dni na Rugię. Cel: szczupak, brodzenie bez łódki. terminy: listopad, grudzień, luty - do ustalenia, oczywiście jak pogoda pozwoli. z chęcią dołączę też do ekipy jeżeli się jakaś wybiera właśnie tam i właśnie  w takim celu.

Witam. Będę w Polsce od 17.07 na 2 tygodnie. Chetnie wybiorę się z kimś na łódkę. Interesuje mnie głównie łowienie z live (sum, sandacz) lecz nie tylko. Mogę zabrać swojego Panoptixa tylko muszę wiedzieć przed wyjazdem. Mogę dojechać do 200km od Wrocławia.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć, od jutra 31.07 do 04.08 będę blisko miejscowości Ruciane-Nida nad jeziorem Guzianka Duża i prawdopodobnie wsadzę ponton do bagażnika ;p
Jeżeli ktoś chciałby razem powędkować pontonem, innym środkiem pływającym, albo iść nad jakąś rzekę to proszę o kontakt. Za każde wskazówki chociaż wskazówki gdzie iść łowić będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Z powodów losowych z wyjazdu wypadła nam jedna osoba. Jedziemy na Północ Szwecji w bardzo urokliwe miejsce. Na miejscu dwie łodzie i dwa silniki. Ekipa to w sumie 4 osoby. Szukam tej czwartej. Ryby: Szczupak, Okoń, Jaź, Pstrąg i Lipień. Temin 2-10 września 2023. Konieczenie Szukam Osoby z Autem z hakiem, z Polski zabieramy jedną łódź. Koszt Wyjazdu na Osobę jest bardzo atrakcyjny. Więcej na Priv. Zapraszam.

Edytowane przez wodnytraper

Wypadła nam jedna osoba z wyjazdu w rejon Rusksele na północy Szwecji w terminie 18-27.08.2023 (włącznie z podróżą). Jedziemy dwoma busami ekipą łącznie 12-osobową, liczymy na połowy szczupaków, okoni, pstrągów i lipieni.  Wyruszamy z Chełma ale zabieramy po drodze również osoby z Warszawy. Zainteresowanych zapraszam na priv.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Od czwartku 21.09, do soboty 23.09 będę łowił na Żarnowcu, jak ktoś chciałby dołączyć- na dzień, dwa lub trzy, to zapraszam.

Głównie łąki i łowienie z ręki, ale troche trollingu też przewiduję (jak ktoś lubi i umie trollingować na Żarnowcu, to chętnie się czegoś nauczę :)

Łódka z Orfy - Alfa 390 + silnik 5/6 km. Koszt do podziału: 100 PLN + paliwo/dzień.

Edytowane przez jakub75
  • Like 1