Skocz do zawartości

"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że już wielokrotnie miło się zaskakiwałem na naszym forum, może i tym razem się uda.

Od lat regularnie jeżdżę na Rugię na wiosnę i/lub na jesień, posiadam też dużą bezpieczną łódź na której w komfortowych warunkach mogą łowić 3-4 osoby. Wiem kiedy i gdzie i na co łowić, sukcesów nie gwarantuję ale szanse na złowienie dużej ryby są spore. Niestety na ten moment nie posiadam auta odpowiedniego do holowania łodzi z przyczepą, jeśli ktoś chciałby wejść w taki barter że zaciąga moją łódź na rugię a w zamian pływamy razem itp. to proszę pisać na priv. Oczywiście za wszystko policzymy się tak żeby nikt nie był stratny.

Waga łodzi+przyczepy +/-1300kg. Łódź stoi w okolicach Augustowa. Konkretne szczegóły na priv.

Edytowane przez Tommek
  • Like 3

RUGIA - last minute.

Planujemy połowić na Rugii w dniach 12-15.10. Wyjazd z Wrocławia w środę w godzinach popołudniowych żeby od czwartkowego poranka być na wodzie. W niedzielę krótki wypad na łowienie i powrót żeby zdążyć na wybory.

Łowimy brodząc, na wodzie raczej od godzin wczesno porannych do wieczora. Ekipa - 3 osoby 40 - 60 lat, szukamy czwartej osoby do podziału kosztów. Jdziemy łowić a nie pić albo siedzieć w pokoju. Jak ktoś chętny pisać na PW.

RUGIA - last minute.

Planujemy połowić na Rugii w dniach 12-15.10. Wyjazd z Wrocławia w środę w godzinach popołudniowych żeby od czwartkowego poranka być na wodzie. W niedzielę krótki wypad na łowienie i powrót żeby zdążyć na wybory.

Łowimy brodząc, na wodzie raczej od godzin wczesno porannych do wieczora. Ekipa - 3 osoby 40 - 60 lat, szukamy czwartej osoby do podziału kosztów. Jdziemy łowić a nie pić albo siedzieć w pokoju. Jak ktoś chętny pisać na PW.

cholera... jadę w tym terminie na San

ale next time - kto wie ;-)

• 1 miesiąc temu...

Witam Kolegów,

kompletuję ekipę na przyszły rok na kolejny wyjazd do Szwecji. Mamy już 3 osoby. Brakuje nam jednego kolegi. Szukamy kogoś wprawionego w łowieniu Sandaczy i Szczupaków. Wyjazd Towarzyski w terminie 1 do 8 czerwca 2024. Prom z Gdańska. Po więcej Informacji zapraszam na Priv.

• 1 miesiąc temu...

Witajcie
Dwóch kolegów z Warmii szuka dwóch kolegów na wspólną wyprawę do Laponii z dowolnego miasta w Polsce w roku 2024

cel - sandacze, okonie i szczupaki
termin do ugadania, wstępnie druga połowa lipca/pierwsza połowa sierpnia im pasuje
miejsce - okolice Overkalix
koszt 6 tys zł 4 osoby za domek + dwie dobre łódki z niedużymi silnikami + koszty dojazdu i wyżywienia.
zapraszam na prv - przekażę kontakt.

• Like 3

Witajcie

Dwóch kolegów z Warmii szuka dwóch kolegów na wspólną wyprawę do Laponii z dowolnego miasta w Polsce w roku 2024

cel - sandacze, okonie i szczupaki

termin do ugadania, wstępnie druga połowa lipca/pierwsza połowa sierpnia im pasuje

miejsce - okolice Overkalix

koszt 6 tys zł 4 osoby za domek + dwie dobre łódki z niedużymi silnikami + koszty dojazdu i wyżywienia.

zapraszam na prv - przekażę kontakt.

czołem, jaki koszt na 1 osobę? za całość?

czołem, jaki koszt na 1 osobę? za całość?

Cześć

Najwięcej zależy od tego czym pojedziecie i którędy.

Wiadomo ze auto palące 5 litrów na 100km da znacząco inny wynik kosztowy vs auto palące 10 litrów na 100km

Mogę podać namiary na chłopaków poprzez FB i się możecie dogadać, bo nie wiem jakim potencjalnie środkiem transportu dysponują na taki wyjazd

Pozdrawiam

Daniel

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Poszukujemy dwóch osób na wyjazd do Szwecji w terminie 10-19.06 , 8 dni na miejscu. Jezioro 400km na północ od Sztokholmu , populacja ryb szczupak , okoń , troć . Będąc 3 lata temu złowiłem 3 metrowe szczupaki w tym rybę 114cm i jako bonus troć w trollingu. Domek mamy już zarezerwowany , w razie pytań proszę o PW . Jedziemy z Lublina przez Warszawę , prom jest z Gdańska

Jestem zainteresowany. Wędkowałem w Szwecji. Preferuję spinning na szczupaka i okonia. Mieszkam w Gdańsku , jestem inżynierem rocznik 63. Alkohol umiarkowanie. Na wyprawach wędkarskich główny cel to ryby. Pozdrawiam i proszę o kontakt i ewentualnie info o wyprawie. Andrzej kom. : 695 599 648

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie, czy jest ktoś kto jest z okolic Bydgoszczy i udzieliłby mi informacji odnośnie miejsca gdzie można w marcu podjechać za białorybem/okoniem
Będę na kilka godzin w Bydgoszczy za jakies dwa tygodnie i chciałbym polatać ze spinem za białorybem. 
Z racji krótkiego pobytu nie będę miał za dużo czasu aby polatać i posprawdzać miejscówki. 

Niestety do 31.03 są miejsca wyłączone z wędkowania gdzie w tamtym roku wędkowałem. 
Nie chce konkretnych miejscówek, tylko informacji czy da się gdzieś powędkować, nie jest zarośnie.
Zastanawiałem się nad stawem Glinianki, kanałem bydgoskim, albo bożenkowska struga ?
Z góry dzięki za podpowiedzi

Panowie, czy jest ktoś kto jest z okolic Bydgoszczy i udzieliłby mi informacji odnośnie miejsca gdzie można w marcu podjechać za białorybem/okoniem

Będę na kilka godzin w Bydgoszczy za jakies dwa tygodnie i chciałbym polatać ze spinem za białorybem.

Z racji krótkiego pobytu nie będę miał za dużo czasu aby polatać i posprawdzać miejscówki.

Niestety do 31.03 są miejsca wyłączone z wędkowania gdzie w tamtym roku wędkowałem.

Nie chce konkretnych miejscówek, tylko informacji czy da się gdzieś powędkować, nie jest zarośnie.

Zastanawiałem się nad stawem Glinianki, kanałem bydgoskim, albo bożenkowska struga ?

Z góry dzięki za podpowiedzi

Glinianek w Bydgoszczy jest kilka, więc nie wiem o którą może ci chodzić. Kanał bydgoski jak najbardziej ale ciężko namierzyć gdzie aktualnie się ryby zgrupowały bo to generalnie woda o praktycznie takim samym charakterze na całej długości (głębokość, brak zakrętów). Ewentualne różnice to zarośnięte lub gołe brzegi... Do tego woda z dużą presją. Bożenkowska Struga to woda górska (wg Informatora) choć praktycznie pusta...

Dzięki za odpowiedź. Ja patrzyłem sobie na mapę.

Glininake znalazlem na mapie niedaleko jak wpada kanał bydgoski do brdy.

Myślę że na kanale jak tylko będzie trochę aktywna ryba da radę poszukać.

Tak, jest jedna glinianka poniżej ujścia kanału, druga powyżej ujścia. Wody miejskie ogólnodostępne na tzw białą kartę. Na obu byłem raz z lekkim spinningiem ale bez efektów. Aczkolwiek niewykluczone że coś tam pływa bo ślady po "wędkarzach" są. Kanał to chyba będzie najlepsza opcja.
  • Like 1

Tak, jest jedna glinianka poniżej ujścia kanału, druga powyżej ujścia. Wody miejskie ogólnodostępne na tzw białą kartę. Na obu byłem raz z lekkim spinningiem ale bez efektów. Aczkolwiek niewykluczone że coś tam pływa bo ślady po "wędkarzach" są. Kanał to chyba będzie najlepsza opcja.

Dziękuje Ci bardzo za iformację. połamania 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Wyjazd do Norwegi na morskie łowienie - rejon Steigen - wyjazd/powrót busem ze Śląska,

Termin 7-20.06.2024

coś jak: https://wyprawynaryby.pl/steigen.html

Kolega szuka osoby na zastępstwo bo wypadek losowy zablokował jednej osobie wyjazd - chętnych zapraszam na PRIV - okazja bo to last minute i nieco taniej byłoby niż prosto z cennika.

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...

Witam Panowie, czy jest tu ktoś chętny aby wybrać się nad jezioro Jeziorak za sandaczem ?

Znam kilka miejsc gdzie w zeszłym tygodniu wychodziły ryby - głównie sandacz i ładny okoń, kilka szczupaków jako przyłów.

Mam samochód z hakiem i echosondę, nie mam łódki... 

Witam Panowie, czy jest tu ktoś chętny aby wybrać się nad jezioro Jeziorak za sandaczem ?

Znam kilka miejsc gdzie w zeszłym tygodniu wychodziły ryby - głównie sandacz i ładny okoń, kilka szczupaków jako przyłów.

Mam samochód z hakiem i echosondę, nie mam łódki...

Co jakiś czas tam jestem, ale głównie rodzinnie na żaglach i jak coś łowie leszcze w nocy ????

Ale jak masz takie możliwości, to w Letnisko Chmielówka możesz wypożyczyć łódkę (romana). A stamtąd jak dobrze wiesz na mety można na wiosłach dopłynąć.

Czasami biorę tam ponton i silnik 10hp, także odezwij się na priw.

Michał