Skocz do zawartości

"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Witam.

Z przyczyn losowych zwolnily nam się 2 miejsca na wyjazd do Szwecji w terminie 21-28.09 nad jezioro Vindommen. Duży domek przy samej wodzie plus 2 łódki z silnikami, szkoda marnować miejsce, nas jest dwóch gości koło 40stki, spokojnych bezkonfliktowych ????

Szczegóły miejscówki wrzucę w linku na dole. Jeśli ktoś jest zainteresowany to pisać tutaj lub na tel. 697193791 to przekaże więcej informacji.

https://fishingtour.pl/wyprawy-wedkarskie/jezioro-vindomenn/

Edytowane przez Patriota22

• 1 miesiąc temu...

Cześć,

Koło, z którego jestem organizuje na Warcie w Lądzie otwarte zawody spinningowe - Serdecznie zapraszam.

post-53762-0-55499800-1727807912_thumb.jpg

https://www.facebook.com/photo?fbid=122162200604108970&set=a.122099915174108970

PS. Jeśli ktoś chciałby wesprzeć organizację tej imprezy np. rękodzielnicy i ufundować jakieś nagrody np. w postaci przynęt zapraszam do kontaktu. Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam Olgierd

• 2 tygodnie później...

Witam,

zaczynam planowanie kolejnego wyjazdu do Szwecji w terminie: 31.05.2025 - 8.06.2025. Ekipa 4 osoby, Prom z Gdyni. Ryby: Sandacze Szczupaki Okonie. Szukam do naszej dwójki jeszcze dwie osoby, najchętniej  z własną łódką. Druga łódka jest na miejscu z domkiem. Po więcej danych prosze pisać na prywatnej wiadomości. Zapraszam Zainteresowanych.

Napisałem Ci prywatną wiadomość. Jest pewna zmiana koncepcji. Jedziemy w dwa samochody i dwie łódki. W sumie 4 osoby. Wspólny prom kabina i domek. Wg moich wyliczeń koszty wyjazdu wyraźnie poniżej 2000 zł / osobę za nocleg i prom + licencje, paliwo i jedzenie. Nadal szukam dwie zgrane osoby lubiące i umiejące dobrze łowić Sandacze. Zapraszam na Private.

• Like 1

To ja napiszę o kosztach, może się komuś to przyda.

Prom  Gdańsk Nynasham, samochód + lódź, 3 osoby, kabina, jedzenie na promie, domek na 2 tygodnie (4200zł) , paliwo do łodzi (75 koni, optimax mercury, 94L/ 12 dni pływania) do samochodu (Trzcianka - Gdańsk-Trzcianka+ Szwecja 500km), jedzenie na 2 tyg

4400 na osobę.

Edytowane przez Robert Dorado
  • Like 3

Witam
 szukam kopana  do wędkowania w okręgu Kalisz     głównie  z środków pływających  metodą spiningową .
Posiadam łódź i  fajnie jakby II osoba też  posiadała jakieś pływadło tak aby jeździć na przemian .
Wody  które obławiam  to okręg Kalisz , Sieradz , Piotrków Tryb  zarówno z brzegu jak i z łodzi  co do dni  to osobiście preferuję  okres od kwietnia do grudnia    od poniedziałku do piątku ale  opcja wekendowa też jest   do ogarnięcia .

• 2 tygodnie później...

Jakby ktoś miał miejsce na Drużno we wtorek lub piątek(03 i 06.12) czy w najbliższy weekend(7,8.12) Ewentualnie rezygnuje z terminu w te dni, to proszę o info. Chętnie dołącze lub wykorzystam termin.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Glinianek w Bydgoszczy jest kilka, więc nie wiem o którą może ci chodzić. Kanał bydgoski jak najbardziej ale ciężko namierzyć gdzie aktualnie się ryby zgrupowały bo to generalnie woda o praktycznie takim samym charakterze na całej długości (głębokość, brak zakrętów). Ewentualne różnice to zarośnięte lub gołe brzegi... Do tego woda z dużą presją. Bożenkowska Struga to woda górska (wg Informatora) choć praktycznie pusta...

Cześć. Powoli zbliża się sezon pstrągowy, a mnie Struga baaaardzo zastanawia. Jeżeli masz większą wiedzę na jej temat i oczywiście chcesz się podzielić to bardzo chętnie poczytam. Moje pierwsze pytanie brzmi. Czy to ta sama woda, która na mapie widnieje jako Kotomierzanka? Jeżeli tak to na jakim odcinku jest szansa cokolwiek tam złowić? Byłem parę razy bez wędki, rzeczka wygląda ślicznie. Na odcinkach z czystością było bardzo różnie, czasem kryształ czasem mętna. Jeżeli coś z kropkami tam istnieje to łowienie byłoby przecudne. Edytowane przez Czarny01

Cześć. Powoli zbliża się sezon pstrągowy, a mnie Struga baaaardzo zastanawia. Jeżeli masz większą wiedzę na jej temat i oczywiście chcesz się podzielić to bardzo chętnie poczytam. Moje pierwsze pytanie brzmi. Czy to ta sama woda, która na mapie widnieje jako Kotomierzanka? Jeżeli tak to na jakim odcinku jest szansa cokolwiek tam złowić? Byłem parę razy bez wędki, rzeczka wygląda ślicznie. Na odcinkach z czystością było bardzo różnie, czasem kryształ czasem mętna. Jeżeli coś z kropkami tam istnieje to łowienie byłoby przecudne.

Cześć. Powoli zbliża się sezon pstrągowy, a mnie Struga baaaardzo zastanawia. Jeżeli masz większą wiedzę na jej temat i oczywiście chcesz się podzielić to bardzo chętnie poczytam. Moje pierwsze pytanie brzmi. Czy to ta sama woda, która na mapie widnieje jako Kotomierzanka? Jeżeli tak to na jakim odcinku jest szansa cokolwiek tam złowić? Byłem parę razy bez wędki, rzeczka wygląda ślicznie. Na odcinkach z czystością było bardzo różnie, czasem kryształ czasem mętna. Jeżeli coś z kropkami tam istnieje to łowienie byłoby przecudne.

Tak, inna jej nazwa to Kotomierzanka. Jak wspominałem, z rybami (miarowymi) od paru lat krucho. Sam z wędką nie byłem tam już chyba 3 lata... Jak koniecznie chcesz się tam wybrać to odcinek powyżej stawu/jazu w Bożenkowie w górę w kierunku leśniczówki Nowy Mostek... Długi odcinek, ale taka to woda, że ryby zdarzały się jedynie miejscami (tam gdzie głębiej, nawet jeśli woda stała). Całe setki metrów bez widoku ryby czy nawet obiecującej miejscówki to też norma.

Mam prawdopodobnie jedno miejsce na wyjazd do Holi w marcu. Pierwszy tydzień marca. W tym 5 dni łowienia z przewodnikiem. Łódź 6m, 200KM, elektronika itp. Nocleg, dojazd zapewniony. Warunki top. Jadę 4 albo 5 raz. PRIV bo raczej szybko trzeba się decydować. Wiadomo okoń, sandacz.

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 2