Skocz do zawartości

Wybór kija na lipienia - diagram

Krzysiek Dmyszewicz

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Bardzo fajne obydwa posty!!!!

lukomat,- ja robie to samo :lol: tym trudniejsze jest to, że niemcy "w duzym uogólnieniu 90% napotkanych" łowią na jedną nimfę z pływającym sznurem z tonącą jak kamień końcówką lub 10g kawałkiem ołowiu na konicznym :lol:

Jak w ubieglym roku zapytałem na targach jakiegoś mistrza od muchy, czy na opisywanym przez niego łowisku wolno łowić na dwie muchy to mi odpowiedział,- a na dwa woblery umiesz pan łowić ?..... Wiec już go wiecej nie klopotałem pytaniami :lol: :lol: :lol: co wiecej inni słuchacze śmiali sie w niebogłosy.

Bardzo fajne obydwa posty!!!!

lukomat,- ja robie to samo :lol: tym trudniejsze jest to, że niemcy "w duzym uogólnieniu 90% napotkanych" łowią na jedną nimfę z pływającym sznurem z tonącą jak kamień końcówką lub 10g kawałkiem ołowiu na konicznym :lol:

Jak w ubieglym roku zapytałem na targach jakiegoś mistrza od muchy, czy na opisywanym przez niego łowisku wolno łowić na dwie muchy to mi odpowiedział,- a na dwa woblery umiesz pan łowić ?..... Wiec już go wiecej nie klopotałem pytaniami :lol: :lol: :lol: co wiecej inni słuchacze śmiali sie w niebogłosy.

Już od dawna przypuszczałem, że fałszywe są twierdzenia jakoby kolebką wędkarstwa muchowego były wyspy Brytyjskie. A to przecie NIEMCY ... Niemcy są kolebką, piką i awangardą wędkarstwa muchowego, a nie te jakieś nieznane nikomu Szkocje, Irlandie czy Anglie, gdzie od wieków i aż do dziś łowi się na trzy muchy, a nawet na cztery ... ;-) :lol:

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

Tych technicznych i sprzętowych również "fanaberii" jest tu wiecej, nieraz usmiać się do rozpuku można...

A "mistrzów" spinningu i muchy jeszcze wiecej :lol: wiec siedzę sobie cichutko, niepytany gęby nie otwieram i łowie...

Bardzo to przyjemne ;)