bouli Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Przed zbliżającym się sezonie zasatanawiam się nad zakupem silnika. Zauważyłem na allegro - link: http://www.allegro.pl/item181823012_super_mocny_silnik_elekt ryczny_yomoto_54_lbs_od_ss.htmlCzy ktoś z Was zna tę markę i maił doświadczenie z tymi silnikami ? – proszę o poradę. Może lepiej kupić używany spalinowy ? Warunek jest taki, że silnik musi mieścić się do bagażnika nie brudząc go oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nie mam pewnosci, ale cos mi sie obiło o uszy, że to Chińska firma Poza tym napisz gdzie chciałbyś używać silnika, do jakiej łodzi etc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 W 70 % będzie on używany na Zalewie Zegrzyńskim, pozostałe 30% to weekend-owe wyjazdy na Mazury i czasami Narew. Chciałbym jeszcze pływać po Wiśle, ale zdaję sobie sprawę, że silnik o gabarytach pozwalających na przewóz w bagażniku samochodu będzie na Wisełkę za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Wisła to przynajmiej 10kM, mowa o spalinowym, bo na elektryku zapomnij . na zegrze proponuje 2-5kM spalionowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ja pływam po Wiśle na silniku 3,3HP i radzę sobie całkiem nieźle. Oczywiście chciałoby się szybciej ale coś za coś. Jest za to łatwy w transporcie bo mały i lekki. Na jeziorze Roś które do małych też nie należy radził sobie dzielnie nawet w czasie silnego wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Problem lezy moim zdanie w łodzi. Jesli chcemy aktywnie lowic na wisle to powinna byc to duza łodz. Ja mam 7,5m i 15 konny silnik. Przemieszczam sie wszedzie tam gdzie chce w miare szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 @TomCast, na jakim odcinku Wisły łowisz na swojej pychówce i gdzie ją trzymasz? Jeżeli w Warszawie lub w okolicach, to musieliśmy nie raz się minąć. Może dogadamy jakiś termin i spotkamy się na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Sebek widze że prędzej się ze mną spotkasz,tylko jest jeden problem brak Tank sztele po drodze a musiał bym z 15 razy się tankować aby dopłynąć z Malczyc nad Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 @rognis_oko w modlinie, a umówić sie zawsze mozemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 W razie czego, w sobotę od samego rana, jestem z Szymańskim i Gromitem w Silurusie. Wodujemy łajbę i płyniemy w kierunku Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja dobrze pójdzie to ja bede też z kolegą, to łajba wspólna, Tomek robił ja zdaje sie tam gdzie Marek. Nasza juz zwodowana. Jeśli bedziemy mieć kase to przyjedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Właśnie dostałem telefon że jeśli będziemy to w niedziele. Wy macie wodować łajbe Marka??? On zdaje sie ma juz zwodowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Nowa pychówka Marka jest już zwodowana.W sobotę wodujemy moją i Gromita, która przeleżała cały sezon zimowy na brzegu w Silurusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 No to troszke roboty mozecie przy niej miec, ale ja osobiscie lubie dlubac przy lodziach. Fajnie jak sie samemu cos zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi