Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 https://www.gdansk.pl/wiadomosci/Sinice-to-nie-samo-zlo-Okazmy-srodowisku-naturalnemu-troche-pokory-mowi-gdanski-naukowiec,a,58423 Świat przyrody jest o wiele bardziej złożony, niż rozgorączkowanym amatorom ekologistom się zdaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Pani zapomniała dodać najważniejszego szczegółu, mianowicie Spirulina platensis jest w odróżnieniu od alg, które stosujemy w diecie głównie ze względu na chlorofil, przyswajalna. Przyswajalna jest dla tego, że jej komórki nie posiadają ściany komórkowej tylko błonę komórkową a zatem człowieki mogą nie tylko jeść spirulinę ale również ją trawić. Od lat stosujemy spirulinę w diecie ryb, narybku i larw ryb a także hodowli zooplanktonu. Chlorofil zdaje się przypominać hemoglobinę i wspierać natlenianie organizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Nie wiedziałem.. jak wielu innych rzeczy, ciągle nie wiem. Sinice nie są przesadnie trendy, szersza wiedza też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 https://www.gdansk.pl/wiadomosci/Sinice-to-nie-samo-zlo-Okazmy-srodowisku-naturalnemu-troche-pokory-mowi-gdanski-naukowiec,a,58423 Świat przyrody jest o wiele bardziej złożony, niż rozgorączkowanym amatorom ekologistom się zdaje..Dobrze, że kaznodziejów amatorów nie brakuje i śpieszą ku ciemnemu ludowi ze światełkiem oświaty.. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Nie wiedziałem.. jak wielu innych rzeczy, ciągle nie wiem. Sinice nie są przesadnie trendy, szersza wiedza też No i przekaz dnia nie wypalił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Woytecequ - mało popularna wiedza, nie robi jako przekaz dnia. Tak jak mezytylen, rtęć albo mordercze ponoć CO2.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi