Skocz do zawartości

telefon

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

Może tak jest . A może miałeś pecha.

Ja zostaję przy swoim pedalskim IPhonie.

Następny też będzie IPhone. Przez trzy lata raz wymieniłem baterię ( 100zł ) i raz gniazdo ładowarki ( 50zł ).

Zawsze go biorę na ryby i jest ze mną w robocie a musisz wiedzieć że mam warsztat ślusarski gdzie w powietrzu latają wszelkiego rodzaju pyły, często też bywam na budowach. Gadam jakieś 1,5h dziennie a w internecie siedzę ze 4h.

Jedna tylko uwaga.

To jest IPhone 3GS ; nie wiem czy 4S też jest taki dobry.

Jeszcze jedno : Blackup następuje automatycznie jak wejdziesz do pomieszczenia gdzie stoi komputer.

gooral

solidy różne mam ja i znajomi kilka lat. Zajechaliśmy ja jeden i kumpel jeden. Ja bo dla pokazania niezniszczalności odbiłem go w kamienicy od sufitu i gleba o ziemię. Kumpel bo na bani grali nim w piłkę nożną w deszczu.

Topię, myję, w oceanie pływał, zatrzaśnięta maska od landrovera, drzwiami, spadł niezliczoną ilość razy. Mimo że ma już prawie 2 lata to nadal trzyma tydzień bateria....

Działa, ma dobry zasięg - czego jeszcze potrzeba od TELEFONU?

super. to mi sie podoba jaki macie model? bo jest ich 5?

Da sie ustawic skroty klawiszowe np strzalka w lewo to kalendarz a w prawo kalkulator bez wchodzenia do menu?

masz wybioeranie glosowe (w opcjach ksiazki adresowej powinno byc)?

Nie jest jakies dzikie menu? bo mam teraz jakas stara nokie awaryjna(chyba ostatnnia monochromatyczna) i np pod zielona sluchawka nie ma ostatnich polaczen wszystkich, ale tylko wybierane - diabli mnie biora jak mam oddzwonic na numer kogos kto do mnie dzwonil jakis czas temu, nie da sie wyslac sms do kilku osob naraz i inne takie wkurzajace pierdoly....

Jak z klawiatura? bo bylem wlasnie w euro rtv agd i macalem jakiegos solida (2100 albo 2700 na pewno nie 3350) i dziwnie przyciski byly, niby wyrazne, ale jakies takie nie zdefiniowane chyba byl by problem na oslep klepac....

cos mnie korci na tego smartfona...

Wszystko jest, bardzo prosty i intuicyjny w obsłudze.

pod zieloną masz wszystkie połączenia i smsy, pod klawiszami przypisane speed diale. funkcje krzyżyka skrajnych przypisywalne.

Miałem 2100, mam teraz 2710 i to jak dla mnie optymalny rozmiar. Widziałem chyba u Rocha nowszą wersję, ciut lepiej, pewnie jak ten padnie czy coś mu się stanie to będę się za taką rozglądał.

Jest 2710 trochę większy od 2100, ale nadal przy smartfonie to jest małe. Jest dość ciężki. Ma zajebiaszczą latarkę włączaną z zewnątrz, ładowanie via usb i inne takie myki.

nawet gpsa ma ponoć, ale nie używałem nigdy.

Na pewno w czasach jednorazowości i produktów rozpadających się jak krzywo spojrzysz, jest to niczym mercedes w123. Po dwóch latach prawie na granicy rejestrowalności działa krócej bateria, w sensie może zamiast 10 dni trzyma 8, ale ładuję tak rzadko, ze nie rejestruję tego faktu. I jako że wiem że jest gniotsa zaliczył wszystko, łacznie z nocą na -20 w samochodzie zapomniany.

Jak ktoś potrzebuje telefonu do dzwonienia nie zabawki do przebombania czasu jak siedzi na kiblu - jest to bardzo dobra opcja.

Dla mnie istotną zaletą Solida jest szybka monitora. Mimo noszenia w różnoraki sposób. Najczęściej na smyczy. Kompletny brak ochrony, folii ochronnej itp. szybka jest cały czas czysta. Bez rysek i zadrapań, co zdarza się w dużo lepszych teoretycznie modelach.

No i jeszcze. Ja nie korzystam ale kolega wgrał mapy topograficzne i mogę stwierdzić, że precyzja namiarów jest zaskakująca. Gdyby nie ten malutki ekranik i brak głosu Hołka...... :mellow:

Latarka. Przypominam sobie o niej w sytuacjach skrajnej potrzeby ale jest i działa.

dla mnie latarka w telefonne albo bryloczku do kluczy to mus (jak latherman przy pasku) wlasnie licze kase czy mi styknie na galaxy czy kupie 3350.

Bawilem sie dzisiaj jakims samsungiem smartfonem u kolegi i nie moglem znalezc wybierania glosowego ;( tylko skrocone wybieranie (a to kupa gora 9 numerow a do tego trzeba pamietac ktory do kogo...) czemu takie rzeczy byly w nokiach ponad 5 lat temu?? (by nie bylo w 3720 juz tego nie ma....

dzisiaj poszlem do sklepu z checia kupna galaxy xcover, ale akura wyszly i nie wroca przed moim wyjazdem a jezdzic po krakowie mi sie nie chcialo to kupilem 3350 (i pinc stow w kieszeni zostalo).

byl xcover uzywka (ponoc kilku miesieczny) za 450pln, ale bez papierow, pudla etc...

W zadnym z nich nie moglem znalezc wybierania glosowego.

i tak z kilku godzin obcowania z 3350:

duzy (w stosunku do 3720) ale mi to nie przeszkadza

sprawia solidne wrazenie.

2 klawisze na stale przypisane do menu (kto to wymyslil???????????)

idiotyczne szukanie w ksiazce telefonicznej (mam ludzi komorke polska i irlandzka i mam to zapisane jako: hgw irl i hgw pl

i teraz jak bede szukal na litere I to znajde hgw irl, jak na p to hgw pl a jak na h to ani jednego ani drugiego!!!!!!!!!!!!

co to za kretynizm?!?!?!?!

skroty klawiszowe da sie ustawic dla navi key, ale sie nie wyswietlaja na ekranie (w noki sie pokazywaly).

kiepsko slychac (glosnik znieksztalca dzwiek - mialem problemy zgadnac z kim rozmawiam....)

latarka to kupa straszliwa (chyba wyswietlaczem lepiej sie posluzyc z biala tapeta)

takie tam zrzedzenie....

ps bateria trzyma super telefon naladowany powiedzmy w 50-70% (tak jak z pudelka wyjety) w piatek kolo 18 spokojnie dotrzymal do wtorku do polnocy - moze i dluzej by pociagnal... (okolo 2h rozmow).

Edytowane przez gooral

• 2 tygodnie później...

pytanie do użytkowników b2710 - czy w waszych egzemplarzach dzwonek połączenia też początkowo jest bardzo wyciszony i dopiero po chwili gra normalnie? czy można to jakoś zmienić? swojego mam od tygodnia, ale ciągle brak czasu by chwilę w nim pogrzebać. ładowałem na razie tylko raz, bateria konkret!

pytanie do użytkowników b2710 - czy w waszych egzemplarzach dzwonek połączenia też początkowo jest bardzo wyciszony i dopiero po chwili gra normalnie? czy można to jakoś zmienić? swojego mam od tygodnia, ale ciągle brak czasu by chwilę w nim pogrzebać. ładowałem na razie tylko raz, bateria konkret!

Też mam B2710 i polecam, jeśli chodzi o dzwonek, to sprawdź w ustawieniach/sygnał nadejścia połączenia/ czy nie masz zaznaczonej opcji "rosnąco" jak tak to przestaw na ciągły

janusz,

mam ustawione na "melodia" albo "wibracja i melodia", nie na "narastająca melodia". początkowo dzwonek jest praktycznie niesłyszalny, dopiero po kilku sekundach zaczyna grać normalnie. wychodzi na to, że ten typ tak ma. jak znajdę w tygodniu chwilę to podjadę do samsunga na bajerę.

• 3 tygodnie później...

w moim 3350 (3550?) jest wszystko ok jesli chodzi o dzwieki, ale soft chyba pisal koles ten sam co w jcb....

nie moge zmienic by fotki szly na karte pamieci - znaczy da sie zmienic, ale za 1-2h aparat sam sie zmienia i daje fotki do pamieci telefonu (sprawdzalem juz kilka razy - zaraz po zmianie jest na sd a po jakiejs godzinie juz na phone. I co go podlacze do pc zgrywac fotki musze go odlaczyc wejsc w menu pokopiowacc fotki na sd i spowrotem podpiac...

moze masz takiego buga z profilami jak ja z aparatem?

Edytowane przez gooral

• 1 rok później...

Ja 5-ty rok męczę smartfona htc hero, jakoś tak się do niego przyzwyczaiłem, bo taki zagięty i dobrze się układa w kieszeni, że się o nim zapomina i nie krępuje ruchów :)

Ostatnio nawet miałem przymusową kąpiel w zbiorniku pzw po braniu szczupaczka i pilota od auta musiałem nawet suszyć a telefonikowi nic :)

Aprobuję również zdania poprzedników o solidzie, to jest telefon do ciężkich zadań w plenerze kolega ma i nie udało mu się go popsuć, zresztą mi podobnie htc hehe

• 2 tygodnie później...

Jeśli mogę cos powiedzieć.

Mam smarkfona Alcatel One Touch Idol (taa, mialem do wyboru Sony, samsungi i inne takie, ale wolalem jego), i jest to po prostu genialne urządzenie. Jestem caly czas online, jest polaczony ze wszystkimi fejsami, srejsami itp. Gdy tylko ktoś cos napisze to wiem o tym natychmiast. Robię nim wszystkie zdjęcia. Sa jakosci zupelnie wystarczajacej, porownywalne tymi z aparatow kompaktowych. Korzystam z nawigacji, map. Jest na niego masę przydatnych aplikacji, biegam z endomondo i wiele innych zastosowań. Ma sto razy lepsza kamerke przednia niż ta w lapku, wiec gadam przez niego na skype, co jest o wiele wygodniejsze. I ma jeszcze wiele innych zastosowań, o których zapomnialem. Aaaa no i wszystkie te funkcje bledna przy tej jednej: można na klopie poczytać ksiazke albo pograc w fajna gre na dużym wyswietlaczu:-D

Laptok teraz wlasciwie sluzy do wieczornych seansów filmowych, a w dzień się kurzy.

Ma zapotrzebowanie na prąd jak niewielkie miesteczko, ale myślę, ze nie jest wielkim problemem podlaczyc go na noc do ladowarki...

Jest na pewno o wiele delikatniejszym urządzeniem, ale jak się szanuje sprzęt, a nie rzuca nim po scianach czy rozjezdza autem, to dlugo posluzy.

Ps. Tego posta tez napisalem z niego :-)

Edytowane przez Majkel S

• 2 tygodnie później...

Jeśli szuka ktoś smarta to polecam Sony Xperia Go. Nie duży (nie chciałem większego niż 4 cale) i w miarę zgrabny, obudowa bardzo trwała, nie niszczy się mocno, a z kluczami w kieszeni noszę nie raz, po wymianie folii na wyświetlaczu wygląda jak nowy. Używam go równo rok i jeszcze mnie nie zwiódł. Latał, upadał, moczył się i działa, mokrymi paluchami też można bez problemu obsługiwać dotykówkę. Bateria trzyma dwa pełne dni, rozmawiam dużo, z sieci korzystam niezbyt wiele, nie gram.