Tym razem chciałem sie zapytać Was o łowienie w Szwecji, ale też o informacje i spostrzeżenia dotyczące zwykłego życia. Wiadomo jakie są stereotypy - ryby, grzyby, lasy, burkliwi i małomówni mieszkańcy, ceny zabójcze, jedzenie takie sobie, wszystko podlane polityczną poprawnością na każdym kroku. Chciałem sie dowiedzieć troche jak jest w rzeczywistości - o Irlandii wiele rzeczy sie nasłuchałem przed wyjazdem, mało miały wspólnego z rzeczywistością.
O rybach wszyscy się rozpisują, wrażenie jest takie że strach isć do klopa bo tam metrowy szczupak pływa itd, no ale jak jest naprawdę - mieszkając w np Gotteborgu czy innym większym mieście jest szansa coś połowić w okolicy czy trzeba zasuwac 300-400km żeby coś znaleźć. Jak wygląda z gatunkami - wiem że są sandacze których tu mi bardzo brakuje, ale czy są one powszechnie występującym gatunkiem czy tylko w nielicznych miejscach?? Jak wygląda sprawa zezwoleń??
Wszystkie pytania spowodowane ogólnym zmęczeniem Irlandią i całkowitym bezrybiem
Pytanie
Kuba Standera
Witam
Tym razem chciałem sie zapytać Was o łowienie w Szwecji, ale też o informacje i spostrzeżenia dotyczące zwykłego życia. Wiadomo jakie są stereotypy - ryby, grzyby, lasy, burkliwi i małomówni mieszkańcy, ceny zabójcze, jedzenie takie sobie, wszystko podlane polityczną poprawnością na każdym kroku. Chciałem sie dowiedzieć troche jak jest w rzeczywistości - o Irlandii wiele rzeczy sie nasłuchałem przed wyjazdem, mało miały wspólnego z rzeczywistością.
O rybach wszyscy się rozpisują, wrażenie jest takie że strach isć do klopa bo tam metrowy szczupak pływa
itd, no ale jak jest naprawdę - mieszkając w np Gotteborgu czy innym większym mieście jest szansa coś połowić w okolicy czy trzeba zasuwac 300-400km żeby coś znaleźć. Jak wygląda z gatunkami - wiem że są sandacze których tu mi bardzo brakuje, ale czy są one powszechnie występującym gatunkiem czy tylko w nielicznych miejscach?? Jak wygląda sprawa zezwoleń??
Wszystkie pytania spowodowane ogólnym zmęczeniem Irlandią i całkowitym bezrybiem
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi