Skocz do zawartości

Gablotka na kołowrotki...

range1970

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Noszę się z zamiarem wykonania gablotki na kołowrotki coby Stelle i Tournamenty (dla @Zorro kolejnośc odwrotna) nie leżały po kątach w szufladach tylko ładnie sobie wisiały w rzeczonej gablotce i otoczenie zdobiły. Zazwyczaj gablotka jest tematem żartów ale gdyby tak na chwile abstrahowac od gości, którzy kołowrotki w gablotce trzymają to co można by powiedzieć o idealnej gablotce?

Robię kilka założeń funkcjonalnych i estetycznych:

1. Gablotka jest z litego drewna, prawdopodobnie woskowanego

2. Oczywiście przeszklona

3. Oczywiście z kluczykiem

4. Wisząca na ścianie

5. Mieszcząca 4-6 kołowrotków

6. Modułowa czyli jak przybywa kołowrotków to można sprytnie przywiesić obok/nad/pod drugą i jakoś wizualnie stanowi to całość

Co wg Was powinienem wziąć jeszcze/innego pod uwagę?

Dzięki za wkład :D

Robert

Hej,

Noszę się z zamiarem wykonania gablotki na kołowrotki coby Stelle i Tournamenty ...................

Co wg Was powinienem wziąć jeszcze/innego pod uwagę?

Dzięki za wkład :D

Robert

Coby czasem nad wodę zabrać ? :lol:

PS

Przepraszam. Zastrzegałeś ale bez urazy proszę. Pomysł zacny. Niestety sam, z braku miejsca (bezpiecznego), na takie coś sobie nie pozwolę.

Bo curado i inne shimano są w gablocie ze złotymi ramkami,a tu mowa tylko o szkle i drewnie :lol: :lol: :lol: :lol:

swoją drogą,otwarł się u mnie wędkarski co do takiej gabloty trafiają młynki wszelkiej maści ,a których cena przekracza magiczną barierę 100zł,i tu jest wskazany kierunek ,nie ważny prestiż czy producent-liczy się cena :lol:

A ja mam gablotke i sie nie wstydze :lol: baaa nawet stojak na wedki sobie zrobilem!

Sporo miejsca w domu to czemu nie :D

Gablotke zakupilem w graciarni ze starymi meblami nie jest super funkconalna za to super wyglada ;)

Gablotki sie wstydzić? Ja planuje też na wedki ale wieszak a nie stojak, mam już projekt. Ale najpierw gablotka - chcę ja sam wykonać, choc widywało się przecież niezłe gotowce.

Liczyłem na trochę pomysłów, te z kulami, lustrami, podświetleniami i propozycjami zostania w domu zamiast iśc na ryby też są fajne ale mogą nie znaleźć odzwierciedlenia w gotowym wyrobie :D

Dobrze wyglądałaby taka gablotka z czarnego jak smoła tworzywa, taki mat. Do tego, w śroedku, punktowe diody led w białym kolorze oraz pulsujący ultrafiolet. Możnaby parę silniczków zamontować, tak zeby najlepsze okazy mogły być eksponowane na obracających się pulpitach. :mellow:

• 4 tygodnie później...

... pozłacane kolekcjonerskie abu?

Tak mi się troszkę podobny do 5000CDL podobny wydawał.Korbka jednak chyba inna.A swoją drogą to wspaniałe,ze firma produkuje od kilkudziesieciu lat identyczny multiplikator,abstrahując od własności użytkowych.tego pozłacanego cacka produkowanego tylko na prawą rękę i kosztujacego ok.6 tyś koron (SEK)