range1970 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Hej,Noszę się z zamiarem wykonania gablotki na kołowrotki coby Stelle i Tournamenty (dla @Zorro kolejnośc odwrotna) nie leżały po kątach w szufladach tylko ładnie sobie wisiały w rzeczonej gablotce i otoczenie zdobiły. Zazwyczaj gablotka jest tematem żartów ale gdyby tak na chwile abstrahowac od gości, którzy kołowrotki w gablotce trzymają to co można by powiedzieć o idealnej gablotce?Robię kilka założeń funkcjonalnych i estetycznych:1. Gablotka jest z litego drewna, prawdopodobnie woskowanego2. Oczywiście przeszklona 3. Oczywiście z kluczykiem4. Wisząca na ścianie5. Mieszcząca 4-6 kołowrotków6. Modułowa czyli jak przybywa kołowrotków to można sprytnie przywiesić obok/nad/pod drugą i jakoś wizualnie stanowi to całość Co wg Was powinienem wziąć jeszcze/innego pod uwagę?Dzięki za wkład Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Hej,Noszę się z zamiarem wykonania gablotki na kołowrotki coby Stelle i Tournamenty ................... Co wg Was powinienem wziąć jeszcze/innego pod uwagę?Dzięki za wkład Robert Coby czasem nad wodę zabrać ? PS Przepraszam. Zastrzegałeś ale bez urazy proszę. Pomysł zacny. Niestety sam, z braku miejsca (bezpiecznego), na takie coś sobie nie pozwolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A nie mówiłem? Żarty o gościu co kołowrotki trzyma w gablotce <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Co wg Was powinienem wziąć jeszcze/innego pod uwagę?Dzięki za wkład Robert Pojechanie na ryby <_< Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać Sam pomysł ok, ale do zimy jeszcze dalekoooo <_< Widze ze popper był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Wstaw lustro jako plecy gablotki.Będzie efekt podwojenia kolekcji. A na poważnie to z lustrem z tyłu faktycznie lepiej wygląda ,zwłaszcza jak się zamontuje podświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Do żartów to Koledzy pierwsi, jak generałowie do lubienia róż...No ale to Cafe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Tak jest dobra. Taka dekadencka, w sumie to jak się taką ma to wystarczy cygarko, miękki fotel i dobry trunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 @Krzysiek W - bardzo ładnie, tylko to Gablota a nie gablotka. Zapomniałem dodać, że (póki co) u mnie tylko helikoptery więc bedą wisieć a nie leżeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Jak jest kluczyk to znaczy,że ma za zadanie przed czymś(kimś)chronić kręcioły,to może zamiast szybki coś mniej tłukącego...?Bezpieczeństwo przede wszystkim Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Zasadniczo, gdybym rzadziej używał, to pewnie pokusiłbym się o taką ściankę jak to teraz w niektórych sklepach. Atrapa rękojeści z uchwytem a w tym moje Stellki i Steezy. Ciekaw tylko jestem co by na to żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Jak mają kołowrotki wisieć , to można zastosować silniczek od lustrzanej kuli disco i będą się obracać w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Tak jest dobra. Taka dekadencka, w sumie to jak się taką ma to wystarczy cygarko, miękki fotel i dobry trunek. Straszna kiepa, same abuNigdzie curado nie widać <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Bo curado i inne shimano są w gablocie ze złotymi ramkami,a tu mowa tylko o szkle i drewnie swoją drogą,otwarł się u mnie wędkarski co do takiej gabloty trafiają młynki wszelkiej maści ,a których cena przekracza magiczną barierę 100zł,i tu jest wskazany kierunek ,nie ważny prestiż czy producent-liczy się cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Jak gablotka do popatrzenia, to może kup małe akwarium, zamontuj czwartą płytę szklaną z zawiasami i zameczkiem, wklej lusterko na dno i będzie wszystko widać. Do tego jakiś punktowy reflektorek na suficie i wystawka jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 A ja mam gablotke i sie nie wstydze baaa nawet stojak na wedki sobie zrobilem!Sporo miejsca w domu to czemu nie Gablotke zakupilem w graciarni ze starymi meblami nie jest super funkconalna za to super wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 A ja mam gablotke i sie nie wstydze baaa nawet stojak na wedki sobie zrobilem!Sporo miejsca w domu to czemu nie Gablotke zakupilem w graciarni ze starymi meblami nie jest super funkconalna za to super wyglada Gablotki sie wstydzić? Ja planuje też na wedki ale wieszak a nie stojak, mam już projekt. Ale najpierw gablotka - chcę ja sam wykonać, choc widywało się przecież niezłe gotowce.Liczyłem na trochę pomysłów, te z kulami, lustrami, podświetleniami i propozycjami zostania w domu zamiast iśc na ryby też są fajne ale mogą nie znaleźć odzwierciedlenia w gotowym wyrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Gablotka super rzecz, złodziej w razie czego nie musi szukać, ewentualnie skupi się na gablotce a nie będzie dokładniej szukał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Dobrze wyglądałaby taka gablotka z czarnego jak smoła tworzywa, taki mat. Do tego, w śroedku, punktowe diody led w białym kolorze oraz pulsujący ultrafiolet. Możnaby parę silniczków zamontować, tak zeby najlepsze okazy mogły być eksponowane na obracających się pulpitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 I jeszcze obowiazkowo bulgatornia i koniobijka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Tak jest dobra. Taka dekadencka, w sumie to jak się taką ma to wystarczy cygarko, miękki fotel i dobry trunek. Heban,heban,heban-szczególnie jak masz to co leży czwarte od prawej na najniższej półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 ... pozłacane kolekcjonerskie abu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 A może do konstrukcji tej gablotki wykorzystać elementy (może tylna klapa???) auta jak na foto. Połączyłoby się dwie pasje za jednym zamachem. Range.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 A może coś praktycznego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Tak to u mnie wyglada jak jestem w wedkarskim amoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 ... pozłacane kolekcjonerskie abu? Tak mi się troszkę podobny do 5000CDL podobny wydawał.Korbka jednak chyba inna.A swoją drogą to wspaniałe,ze firma produkuje od kilkudziesieciu lat identyczny multiplikator,abstrahując od własności użytkowych.tego pozłacanego cacka produkowanego tylko na prawą rękę i kosztujacego ok.6 tyś koron (SEK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi