MGOR Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam, Wszystko na to wskazuje, ze weekend majowy spędzę w okolicach Siemianówki, konkretnie w Mielniku nad Bugiem. Czy ktoś w Was miał przyjemność tam łowić? Ciekawy jestem charakteru rzeki w tym miejscu. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Skontaktuj się ze Staćkiem. Nie wiem, czy jest tu. Na pewno namiary ma na WCWI. Od kilku lat regularnie tam wypoczywa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witaj @MGOR, Bug w okolicach Mielnika to bardzo ciekawa rzeka. Ostatnio byłem tam na święta Wielkanocne. Uklejka już żerowała a i woda była na tyle niska, że można było spokojnie chodzić ale jak zawsze przydadzą się wodery. W Mielniku jest prom którym możesz się przedostać na drugi, moim zdaniem ciekawszy, brzeg rzeki na po którym sam chodziłem. W dół promu jest wyspa którą warto by było obadać. Następnie jest nieznany mi zakręt a potem dwa zakręty pod kątem prostym. Na drugim stoi krzyż po stronie mielnikowskiej i tutaj po mojej stronie ma ujście starorzecze zwane Trojan. Właśnie na starorzeczu skupiłbym się najbardziej... Trojan jest rok rocznie zarybiany szczupakiem, jaziem i innymi rybami przez PZW. Ma stałe połaczenie z rzeką nawet w czasie ostrych niżówek. Na samym początku skupiłbym się na brzegach zbiornika i pochodził w śpiochach po płyciznach. Możesz od razu wsiadać w łódkę. Na samym koncu obłowiłbym wylot jeziorka do rzeki, tam można złowić najwięcej i największych. Za zakrętami przy lewym brzegu jest dosyć wartki i tutaj raczej zatrzymałbym się na sandacza, co najwyżej brzanę. Potem Bug się rozlewa i staje się mało ciekawy. Rzeka przed Mielnikiem też jest bardzo ciekawa obfitująca w liczne wysepki. Jeżeli woda będzie jeszcze sporawa to można iśc na jakieś rolewisko i tam poćwiczyć na szczupakach. Na polskim Bugu łowiłem kilka razy, zdecydowanie wolę graniczną rzekę, jak dla mnie rybniejszą i ciekawszą gdzie można wypocząć z dala od ludzi w dzikim buszu Pozdr. Salmo PS. Siemianówka a Mielnik - spory kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Wielkie dzięki za rady. Chętnie poszukam boleni i podzielę sie wrażeniami. I może tyle wystarczy bo z netowych fotek wynika, że to rzeka nieuregulowana, a dlaczego Siemianówkę umiejscowiłem obok Siemiatycz, to tylko ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi