Skocz do zawartości

MŚ 2022 siatkówka

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Cokolwiek będzie można powiedzieć po wtorkowym meczu, choć też nic pewnego, bo bywa że nasi idą jak burza, a potem w ćwierć- albo półfinale dostają lanie. A czasem inne drużyny z początku się męczą, ale z meczu na mecz się rozkręcają.

W każdym razie nie widziałem meczu w którym nasza reprezentacja poziomem zbliżyła się do finału Ligi Narodów. Żeby nie było jestem za nimi i wiem, że są w stanie wygrać z każdym o ile nie obudzą się ich wewnętrzne demony.

• Like 1

A patrzyłeś na mecz USA Bułgaria?

Ja jestem dużym optymistą i wierzę w chłopaków. Zrobiłbym tylko 1 korektę w szóstce

Aaaa i jeszcze jedno, tam jest 14 zawodników bez podziału. Przynajmniej tak mi się wydaje. Do wyjściowego składu trener wybiera będących w optymalnej dyspozycji

Edytowane przez jabadaon
  • Like 1

Widziałem i wierzę i sercem wspieram naszych. Ale widziałem również Kubę i Brazylię ... upsss, moc jest po ich stronie. Japończycy "nieokreślarni" ale szaleni. Brak nam u nas póki co klasycznej stabilności przeplatanej z fajerwerkami. Mam nadzieję, że to będzie jak się wkręcimy w turniej

• Like 2

Na Meksyk to wystarczy moim zdaniem 70 procent koncentracji i nie powinni wyjść poza 15 zdobytych punktów w secie. Zagrywka znowu leży a i blok nie funkcjonował tak jak w pierwszym secie z Bułgarią. Jeśli tak będzie dalej, słabo widzę choćby wygrany ćwierćfinał. Do Grbicia mam zaufanie wielkie, myślę że jemu też zależy, bo z roboty wyleciał. Życzę sobie i chłopakom, żeby forma z pierwszego seta z Bułgarią była z nimi do końca

Tomek

Edytowane przez kostom63

No mało to odkrywcze, ale chyba właśnie jakość zagrywki jest w naszej reprezentacji kluczowa. Widzieliśmy dwa mecze, w pierwszym było więcej asów jak błędów, w drugim... wyglądało to inaczej, Kurek, który Bułgarów niszczył serwisem, wczoraj w pierwszym secie nie wiem czy w ogóle trafił w boisko.

Przy dobrej zagrywce chłopaki zaczynają się nakręcać, wprawdzie blok i obrona są wtedy łatwiejsze, ale zaczynają wychodzić też trudne obrony, wychodzą fantazyjne  ataki z karkołomnych pozycji. Jak zagrywka kuleje, widać frustrację,sypie się obrona, ataki też niespecjalnie wychodzą.

Mam nadzieję, że chłopaki ustawią celowniki, bo przy wczorajszym serwisie jutro raczej sukcesu nie będzie.

Dla równowagi wyrażę swoją opinię  ;)  Nadmieniam , że nie znam się ani technicznie , ani  taktycznie , ani w ogóle :P   U mnie w telewizji obejrzałem bdb mecz Polaków , którzy w setach wygrali 3:0 , po raz drugi z rzędu  B)

W takim razie to była "jedyna słuszna" telewizja,gdzie wszystko jest pięknie i kolorowo ;) ;)

• Like 1

Oglądałem w reżimowej i wnioski mam takie jak powyżej. :P 

@Mateusz to kwestia perspektywy, chłopaki grali z drużynami nie liczącymi się na świecie. Jeśli patrzeć na ich mecze przez pryzmat piłki kopanej, można się posikać z radości, bo wyjście z grupy to się chyba w tym tysiącleciu jeszcze nie zdarzyło, ale tutaj celem jest wygranie finału.

Edytowane przez witeg