Skocz do zawartości

MŚ 2022 siatkówka

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam honor , nie pamiętałem dokładnie składów z innych mistrzostw ( ilu na jakich pozycjach). Nasz spór może nie potrzebny, nie jesteśmy trenerem kadry. Grbić tak ustawił skład , tak się przygotowywali i tak grają. Mi bardziej nie pasowało kwestionowanie że powinien być Butrym a nie Poręba ( chyba kolega witeq ), trener decyduje a nie kibice. Co do dwóch libero , może być dwóch od 2013 roku nawet w 12 osobowym składzie. 

W nicku "g" na końcu jest. :P 

Nie kwestionuję, tylko nie rozumiem. Tak jak pisałem, Poręba nie pokazał, że w trudnej sytuacji, słabszej dyspozycji pozostałych środkowych, może dać coś ekstra drużynie, Butrym w meczach Ligi wg mnie owszem. Wprawdzie ranga zawodów inna, ale wchodząc w trudniejszych momentach dobrze zagrywał, w ataku też było przyzwoicie, w odróżnieniu do Kaczmarka, który chyba psychicznie nie dawał rady. Butrym jest słabszym zawodnikiem od Kurka w dobrej dyspozycji, ale jak Kurek ma zły dzień Butrym może okazać się lepszym wyborem. Trochę jak w parze Śliwka-Fornal, z uwzględnieniem proporcji, bo w jednej parze różnica jest wyraźna, w drugiej... mocno dyskusyjna.

• Like 1

W nicku "g" na końcu jest. :P

Nie kwestionuję, tylko nie rozumiem. Tak jak pisałem, Poręba nie pokazał, że w trudnej sytuacji, słabszej dyspozycji pozostałych środkowych, może dać coś ekstra drużynie, Butrym w meczach Ligi wg mnie owszem. Wprawdzie ranga zawodów inna, ale wchodząc w trudniejszych momentach dobrze zagrywał, w ataku też było przyzwoicie, w odróżnieniu do Kaczmarka, który chyba psychicznie nie dawał rady. Butrym jest słabszym zawodnikiem od Kurka w dobrej dyspozycji, ale jak Kurek ma zły dzień Butrym może okazać się lepszym wyborem. Trochę jak w parze Śliwka-Fornal, z uwzględnieniem proporcji, bo w jednej parze różnica jest wyraźna, w drugiej... mocno dyskusyjna.

ButryN :)

Ciekawe czy Amerykanie się załamią?

Oby nasi nie odpuścili bo będzie to zgubne.

Jak widać

Nie załamali się

Stawiają opór

No to mamy 2:1

Oby się stare siatkarskie przysłowie nie sprawdzilo ...

Edytowane przez Kaczor Donald