Skocz do zawartości

MŚ 2022 siatkówka

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Zagrywka, to jest element który albo idzie albo nie. Poprawić można techniczny niezbyt mocny serwis. Trochę martwi słabowite przyjęcie, które z takim zapałem marnowaliśmy na igrzyskach. I czasem proste błędy. Kurek walnął piłką Russela w głowę i zdobyliśmy punkt, ale po prawdzie to był atak prosto w pojedynczy blok. Dobrze, że Semeniuk zdobył serwisem ten najważniejszy punkt w piątym secie i całym meczu.

Montrealski finał pamiętam jak przez mgłę, bo byłem małym szczylem. To, co mi utkwiło w pamięci, to męki związane z wygrywaniem prawa do serwisu. No i niezapomniany komentarz Wojciecha Zielińskiego. Mecz z Rosją genialny. Porachunki z odwiecznym przeciwnikiem, stawka, dramaturgia i niezapomniane emocje. Wciąga nosem oba finały z Brazylią, które były przy nim niewinnymi spacerkami.

Ufff, w końcu można usiąść i dwa zdania o wczorajszym meczu napisać :)

Przede wszystkim - zajebiste widowisko. Nawet publiczność przestała być sielankowa typu dmuchawce latawce wiatr tylko porządnie, szczególnie w TB kibicowała.

Merytorycznie - siatkówka to gra błędów oraz grasz jak przeciwnik pozwala. Stąd, mimo szczególnie zagubionego czwartego seta, mega szacunek do chłopaków. 

Amerykanie się podnieśli po poprzednich meczach, po 2 przegranych setach. Anderson wzniósł się na wyżyny.  Stąd trudny mecz, stąd trzeba się cieszyć z wyniku.

Następna na tapecie Brazylia, zawsze groźna, choć chyba nie tak mocna jak my.

• Like 3