Skocz do zawartości

MŚ 2022 siatkówka

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Zagraliśmy dobry turniej. Możemy być dumni i gratulować naszym srebrnego medalu. Przecież nie możemy być Mistrzami Świata do końca świata ;) :)

Ja zawsze wspieram naszych siatkarzy bo są tego warci.Jako jeden z niewielu tutaj nie mieszałem i ch z błotem po ćwierćfinale Igrzysk i zawsze stoję za nimi murem.Zasluguja na to.

Natomiast cieszyć się nie ma z czego. Chodziło,przede wszystkim naszym chłopakom tylko o złoto.Srebro to porażka. Takie fakty i ja jestem mocno rozczarowany.

Edytowane przez drag

Nie mam pojęcia dlaczego dzisiejszy mecz tak dalece odbiegał od wczorajszego ...

Sławek,wytłumaczenie jest proste-Włosi byli w tym turnieju zespołem zdecydowanie lepszym niż Brazylia i USA.na tamtych nasza nierówna gra i siła woli starczyła,na ŚWIETNYCH Włochów już nie :(

• Like 1

Po wspaniałej sobocie smutna niedziela. Ocenianie poszczególnych graczy, czy wyborów Grbica nie ma chyba sensu. Przed meczem byłem spokojny, zakładając że jeśli zagramy jak z Brazylią, będzie pięknie. Teraz widać, że to było minimum w drodze do złota. Można sobie gdybać, czy to świetna gra Włochów dała im wygraną, czy nasza gra. W żadnym elemencie gry nie dorównaliśmy im kroku, a w końcówkach trzeciego i czwartego seta przypominało to mecz zawodowców z amatorami. Mam obawy, że po pokonaniu Amerykanów i Brazylii, powiesiliśmy sobie na szyjach złote medale. Tymczasem Włosi szybko zweryfikowali te marzenia, a u nas pojawiła się dramatyczna bezradność. Od połowy meczu to było liczenie znokautowanego boksera. Faktycznie, wróciły wspomnienia z meczów, w których odpadaliśmy na igrzyskach.