mako Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Pitt - zgadam sie modele TP produkowane na Japonię to inna bajka i żadne inne czy te dostępne w USA czy tym bardziej w Europie nie są z nimi porównywalne... Gumofilc dokładnie jeden egzemplarz nie czyni jeszcze pełnej informacji o modelu i jego trwałości, jakości... A to, że Shimano dla ciebie nie istnieje nie dziwię się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Jeśli chodzi o porównania młynków, nie znam wielu topowych produkcji ale wiem czym sam kręcę.Niedawno napaliłem się na Infinity Q. Gdy teraz porównuję go, do TP 4000F nie zauważam jakichś specjalnych rewelacji, może minimalnie lepszy nawój linki, więcej łożysk, więc: -albo TP 4000F jest tak dobry (nie zaglądam do niego 4 sezony)-albo Infinity Q jest taka jak TP 4000F. Na pewno nowe Twin Power-y uważam za gorsze. TP 2500FA rozklekotał mi się, po kilku pstrągowych wypadach, w 2006 roku. Obecnie 2006/2007 rok, zabieram na pstrągi TP 2500FB i już zauważam niepokojące odgłosy w przekładni. Chyba dlatego, coraz częściej myślę o castingu a na zlocie pewnie podejmę decyzje ostateczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Chyba dlatego, coraz częściej myślę o castingu a na zlocie pewnie podejmę decyzje ostateczne popperku ja to se nawet mysle ze ta decyzja gdzies w glebi Twej duszy juz zapadla ... tylko jeszcze ni ejestes jej świadom <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oldzander Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Po ponownym rozkręceniu wymyciu i przesmarowaniu kołowrotek chodzi jak powinien.Ciekawe na jak długo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum666 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dajcie już spokój, certate to doskonałe kręcioły i powtórzę jeszcze raz: NIE TOPCIE ICH W WIŚLANEJ WODZIE !!!!! Bo żaden z nich nie jest u-bootem czy batyskafem I proszę nie twierdzić, że jakiś tam twinpower może być spokojnie topiony i nic mu nie jest wszytskie są na jedno kopyto, czyli są to kołowrotki nadwodne, a nie podwodne Moim zdaniem daiwa zdecydowanie stoi jakościowo i wuytrzymałościowo wyżej od shimano, ale nie zamierzam przekonywać ani dyskutować z fanami shimaniaków, bo jakby nie patrzeć shimano również robi doskonałe kręcioły i w japonii obie firmy są nr 1 Notomiast bez względu na trwałość nie wziałbym do ręki żadnego slammera czy jak mu tan Penniaka, ani starego kultowego dinozaura ABU bo łowienie nimi przypomina jazdę Garbusem. Kult kultem, wytrzymałość wytrzymałoscią, ale KOMFORT i ESTETYKA przede wszystkim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Sądzę że do nastepnego dłuższego kontaktu z Wisełką.Ja smaruje (rolki prowadzące) po kontakcie z Wartą co 2-3 wypad.Ponieważ szczególnie plecionka nanosi sporo syfu i wolę nie ryzykowac powazniejszego uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 nie wziałbym do ręki żadnego slammera czy jak mu tan Penniaka, ani starego kultowego dinozaura ABU bo łowienie nimi przypomina jazdę Garbusem. Kult kultem, wytrzymałość wytrzymałoscią, ale KOMFORT i ESTETYKA przede wszystkim. Nie zamierzam nikogo przekonywac do tego Penna, nikt mi za to nie placi.. Co do kreciolow w rodzaju Abu C4 to zgoda, trzymam takiego wylacznie w celach kolekcjonerskich...jednak gdybys uzyl Slammera choc raz, stwierdzilbys, ze dosc zasadniczo rozni sie od tego typu kreciolow.Cechy wspolne to wykonanie z dobrych materialow a nie w duzej mierze z plastiku, co zdarza sie nawet w dosc drogich konstrukcjach... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum666 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 wiem jak slammer wygląda i po prostu nie jest on w moim guście natomiast wierzę, że zrobiony jest bardzo solidnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 @ burzum 666 Nie myślę Ciebie chwytać za słówka, ale zadam proste pytanie ..Co świadczy o komforcie łowienia którymś z typów kołowrotka ? Także , co można uznać za kanon estetyczny ? Jeśli możesz napisz nieco .Czy nie nazbyt łatwo po szacie oceniasz wartość ..Ahaba ,Penna , ABU w klasycznej postaci zna , i rozpoznaje większość łowiących na naszym globie . Powiem więcej , ceni je i szanuje za to , co jest zaprzeczeniem blichtru i lakieru , dorażności .. Corocznej pokazówki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ..mi również, w Tournamencie Z 2000-iA...zobaczymy nad woda czy smarownie oliwką łożyska rolki przyniesie efekty . Pozdrawiam Patu, czy smarowanie łożyska oliwką pomogło?Mam ten sam problem z nową Daiwą SCu. Po kilku razach nad wodą rolka zaczęła głośno szumieć podczas zwijania żyłki/plecionki i u mnie żadne smarowanie oliwką nie pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 ..mi również, w Tournamencie Z 2000-iA...zobaczymy nad woda czy smarownie oliwką łożyska rolki przyniesie efekty . Pozdrawiam Patu, czy smarowanie łożyska oliwką pomogło?Mam ten sam problem z nową Daiwą SCu. Po kilku razach nad wodą rolka zaczęła głośno szumieć podczas zwijania żyłki/plecionki i u mnie żadne smarowanie oliwką nie pomaga... miałem go pózniej raz na pstrągach...było lepiejj...drugi raz na ryby zabierze go juz nowy właściciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi