Grzesiek Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Panowie, temat dość nietypowy, ale czy można uzależnić się od wędkowania ? Jak np. od papierosów czy alkoholu ? Czy człowiek chodzący codziennie na ryby i zaniedbujący przez to swoje obowiązki domowe nadaje się już do leczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Nadaje się tylko do uśpienia-na leczenie już za późno! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Jak dobrze przetrzepiesz żonie "futro" to będzie Ci pozwalać chodzić na ryby 2x dziennie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Od wszystkiego można się uzależnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Wędkarstwo ma według mnie dużo wspólnego z hazardem. Kupujesz sprzęt = odpowiednik losu/stawki i oczekujesz ryby = wygranej. Nawet niektóre zachowania są podobne: jeszcze tylko jeden rzut :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Jak człowiek ucieka za często z domu na ryby, to przyjrzałbym się bliżej sytuacji w domu. I lepiej nie odkładać tego na później. Ryby mogą być tylko pretekstem, a problem może być poważniejszy, niż się pozornie wydaje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Przyjdzie zima to nadrobisz obowiązki domowe, mi też się nieraz nazbiera. Zawsze powtarzam żonie ze lepiej jak pojadę na ryby niż bym miał stać i pić piwo pod sklepem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Panowie, temat dość nietypowy, ale czy można uzależnić się od wędkowania ? Jak np. od papierosów czy alkoholu ? Czy człowiek chodzący codziennie na ryby i zaniedbujący przez to swoje obowiązki domowe nadaje się już do leczenia ?Jeszcze zależy jakie obowiązki. Co innego oznacza niesprawdzenie lekcji dziecku, czy też wychodzenie co noc na ryby z uszczerbkiem dla żony, a co innego nieposprzątanie piwnicy.We wszystkim należy zachować zdrowy umiar i lepiej nie mylić priorytetów. Wędkarstwo może dawać wielką siłę, dla mnie jest resetem, wytchnieniem od wyścigu szczurów. Z pewnością może też doprowadzić do dramatów, a trzeba pamiętać, że pozakładaliśmy rodziny, nie jesteśmy sami sterem, żaglem itd.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Przedkładanie wędkowania nad piciem piwka nie czyni nas, w ich mniemaniu, księciem z bajki. Dla większości to wybór między dżumą, a cholerą. A ponieważ bardzo lubią nie artykułować wprost swoich potrzeb, a my mamy się wszystkiego domyślić... Zalecam czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Wędkarstwo to choroba psychiczna.Jeśli nie jest leczona za młodu to prowadzi do poważnych zmian w mózgu.Ja "zachorowałem" czterdzieści lat temu i jak mówi moja żona "trzeba być chory i mieć najebane żeby siedzieć na pontonie,w mrozie, w deszczu, w upale.Przyjechać do domu i dalej mówić o rybach.))) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Czy człowiek chodzący codziennie na ryby i zaniedbujący przez to swoje obowiązki domowe nadaje się już do leczenia ?Do leczenia wtedy z pewnością są relacje domowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Film juz o tym jest "Mój stary to fanatyk wędkarstwa..." https://www.wykop.pl/wpis/6871654/pasta-copypasta-moj-stary-to-fanatyk-wedkarstwa-po/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Mozna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Panowie, temat dość nietypowy, ale czy można uzależnić się od wędkowania ? Jak np. od papierosów czy alkoholu ? Czy człowiek chodzący codziennie na ryby i zaniedbujący przez to swoje obowiązki domowe nadaje się już do leczenia ?Jeżeli to kobieta twierdzi, że zaniedbujesz swoje obowiązki domowe to najwyższa już pora na związek z homoseksualnym wędkarzem fanatykiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 (edytowane) Jeśli ktoś nagminnie kłuje ryby hakami , kotwicami, to raczej normalny nie jest. Edytowane 1 Września 2022 przez Mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Jeśli ktoś nagminnie kłuje ryby hakami , kotwicami, to raczej normalny nie jest.Chcę być nienormalny! CHCĘ!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi