EdekDeBeściak Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Ma ktos jakies wiesci jaka raba ponizej dobczyc po ulewie?Stan ok a kolor?W Chełmie brudna i lekko podniesiona o 12.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Oj brudna chociaz stan do łowienia gorzej z kolorem.Ale prubowac waryo zawsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Wczoraj były na Rabie zawody "Pstrąg Doliny Raby" Woda brudna ale jak pokazały wyniki do łowienia ????U mnie zameldował się 4 ryby , 2 potoki (34,36) tęczak 42,5 i kleń +- 30 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Noto całkiem niezły wynik jak przy tym kolorze wody.A jaki wynik wygrał i twój wynik na ile starczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Liczymy zawsze 1 największego pstrąga, mój wystarczył na 5 miejsce ...Wygrał potok 49 cm Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 No szły? Nimfa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 No szły? Nimfa?Zawody były spinningowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Noto ok całkiem fajne ryby a jak plasowały sie dalsze wyniki?Bo przyznam ze woda była dosyc trudna ale do wydłubania czegos nawet uszła.Kolega z którym byłem wydłubał pstraga 55cm ale niebylismy na zawodach ale ciezko sie łowiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 55 to już niezły kaban ???? Miejsca kolejno 49/47/44,5/44/42,5 a następne były klenie Woda faktycznie trudna do łowienia , osobiscie udało mi sie zaobserwować tylko 1 zbiórkę pstrąga (ściągnięty po 3 rzutach jigiem ????) pozostałe ryby to mozolne obławianie potencjalnych miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Noto połowili całkiem dobrze bym rzekł bo woda do tego sie przyczyniła ryby zerowały bo były mniej ostrozne i widoczne przez kolor.chociaz gdyby była bardziej klarowna mogło by byc duzo lepiej.To juz kawał pstraga (samiczka)juz niebawem bedzie sie zbierac do tarła wiec tylko na plus.Zdrowa silna ryba.Ogólnie niebyło tragedi bo ryby chciały współpracowac.Wiec mysle ze zawody udane pomimo niezbyt udanego koloru wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Noto połowili całkiem dobrze bym rzekł bo woda do tego sie przyczyniła ryby zerowały bo były mniej ostrozne i widoczne przez kolor.chociaz gdyby była bardziej klarowna mogło by byc duzo lepiej.To juz kawał pstraga (samiczka)juz niebawem bedzie sie zbierac do tarła wiec tylko na plus.Zdrowa silna ryba.Ogólnie niebyło tragedi bo ryby chciały współpracowac.Wiec mysle ze zawody udane pomimo niezbyt udanego koloru wody.Boże, czytasz i nie grzmisz.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Nierozumiem czemu miało by grzmiec?Mysle ze chodzi o to by nierobic reklamy Ale trzeba tez pamietac ze wieksza ilosc łowiacych ogranicza kłusownictwo.Chyba ze nietrafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Myślę że chodzi o polskie litery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Aczkolwiek mozna i do tego sie przyczepic.Ale niepisze używajac słownika a moimi dłonmi niestety smartfon musiał by miec wielkość zeszytu formatu A4.Ale nie o tym tu wkoncu mowa.Za błedy góry przepraszam urazonych czytajacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Jaki dziś kolorek wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Dołączam się do pytania. Mam zamiar dzisiaj po pracy zaskoczyć Rabę swoją obecnością. Pierwszy raz w tym roku;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Odnodnie pytania kolor bedzie ok ale straszna nizówka 7metrów szesciennych przepływu na sekunde wiec moze byc ciezko połowic a kolor napewno do łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Jaka niżówka?? Woda cały czas wysoka, kolor lekko tracony. W miejscach kamienistych czystsza niż w tych gdzie dominuje piach/glina. Szkoda, tylko, że jutro idzie załamanie pogody i znowu woda będzie przypominała kawę z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Piszac post było 7metrów wiec malutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Woda jeszcze podniesiona w stosunku do zeszłorocznej niżówki o jakieś 15-20cm. Tam gdzie w zeszłym roku wchodziłem w woderach na styk, wczoraj nie dałem rady wejść. Kolor bardzo fajny do łowienia. Ryba żeruje aż miło. A nad wodą wytrzymałem 30 minut. Takiej inwazji komarów dawno nie widziałem;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Noto teraz mam rozkminke ile kubików na sekunde przepływa podczas nizówki,bo myslałem ze 7obecnych to juz nizówka ale patrzac na wodowskaz to pewnie około 4.Czyli woda super do łowienia.Nic tylko nad wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Z racji tego, że Raba w okolicach Bochni jest dla mnie najbliżej, to obserwuję wodowskaz Proszówki i zapamiętałem, że stan wody 215cm, to była zeszłoroczna niżówka. Ile m3 wody wtedy szło, to nie pamiętam. http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149200170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 A no tak wiec ja mam ten problem ponizej zapory skoro jest teraz 7 a na nizówce to chyba z 4.Ale teraz woda jest chyba ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 O 16:30 płynęła breja gliniasta koło Książnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Koledzy jak po wczorajszej zlewie wygląda Raba poniżej Dobczyc? Kawa czy zapora puszcza coś czystszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi