Skocz do zawartości

Raba

JohnnyJohn

Rekomendowane odpowiedzi

55 to już niezły kaban ????

Miejsca kolejno 49/47/44,5/44/42,5 a następne były klenie

Woda faktycznie trudna do łowienia , osobiscie udało mi sie zaobserwować tylko 1 zbiórkę pstrąga (ściągnięty po 3 rzutach jigiem ????) pozostałe ryby to mozolne obławianie potencjalnych miejsc

Noto połowili całkiem dobrze bym rzekł bo woda do tego sie przyczyniła ryby zerowały bo były mniej ostrozne i widoczne przez kolor.chociaz gdyby była bardziej klarowna mogło by byc duzo lepiej.To juz kawał pstraga (samiczka)juz niebawem bedzie sie zbierac do tarła wiec tylko na plus.Zdrowa silna ryba.Ogólnie niebyło tragedi bo ryby chciały współpracowac.Wiec mysle ze zawody udane pomimo niezbyt udanego koloru wody.

• Like 2

Noto połowili całkiem dobrze bym rzekł bo woda do tego sie przyczyniła ryby zerowały bo były mniej ostrozne i widoczne przez kolor.chociaz gdyby była bardziej klarowna mogło by byc duzo lepiej.To juz kawał pstraga (samiczka)juz niebawem bedzie sie zbierac do tarła wiec tylko na plus.Zdrowa silna ryba.Ogólnie niebyło tragedi bo ryby chciały współpracowac.Wiec mysle ze zawody udane pomimo niezbyt udanego koloru wody.

Boże, czytasz i nie grzmisz....

• Like 1

Woda jeszcze podniesiona w stosunku do zeszłorocznej niżówki o jakieś 15-20cm. Tam gdzie w zeszłym roku wchodziłem w woderach na styk, wczoraj nie dałem rady wejść. Kolor bardzo fajny do łowienia. Ryba żeruje aż miło. A nad wodą wytrzymałem 30 minut. Takiej inwazji komarów dawno nie widziałem;-)

• Like 1

Z racji tego, że Raba w okolicach Bochni jest dla mnie najbliżej, to obserwuję wodowskaz Proszówki i zapamiętałem, że stan wody 215cm, to była zeszłoroczna niżówka. Ile m3 wody wtedy szło, to nie pamiętam.

http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149200170