Skocz do zawartości

Raba

JohnnyJohn

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Hej,

co można połowić we wrześniu w Rabce- Zdroju, albo w najbliżej okolicy?

Kleń, brzana?

Na spina w okolicy nic, na muchę śladowe ilości lipienia i drobny białoryb.

Mapa wód okręgu NS:

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.6298897399716%2C20.006970485808562&z=12

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Hej, wybieram się w przyszłym tygodniu na Rabę pomuchować (od 30.09) w okolice Gdowa. 

Czy ktoś kto zna wodę mógłby podpowiedzieć jakieś miejscówki ?

A może ktoś chciałby wybrać się na wspólne wędkowanie ? 

Na Rabie byłem raz ale trafiłem na wysoką wodę i nie połowiłem. Jednak zauroczyła mnie i pora tam wrócić.

Hej, wybieram się w przyszłym tygodniu na Rabę pomuchować (od 30.09) w okolice Gdowa.

Czy ktoś kto zna wodę mógłby podpowiedzieć jakieś miejscówki ?

A może ktoś chciałby wybrać się na wspólne wędkowanie ?

Na Rabie byłem raz ale trafiłem na wysoką wodę i nie połowiłem. Jednak zauroczyła mnie i pora tam wrócić.

Patrząc na prognozę pogody, to niestety woda raczej nie będzie do komfortowego łowieniu.

• 2 tygodnie później...

Koledzy i koleżanki. Poratuje ktoś wiedzą na temat koloru i stanu wody w Rabie w Bochni i w Wiśle w okolicach Nowego Brzeska/Uścia Solnego/Koszyc? Chciałem się jutro rano gdzieś wyrwać, bo ładna pogoda, ale nie wiem co z wodą. Dzięki za pomoc!

• 3 miesiące temu...

Hej koledzy,

Jakby ktos planował odwiedzić nokill na Rabie, proszę pamiętać o wprowadzonym od dziś, zakazie połowu na zimowisku w obrębie starego mostu w Gdowie.

http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/214965/61/uwaga__odcinek_raby_wylaczony_z_wedkowania__decyzja_zarzadu_okre

Pozdrawiam

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Po tych śniegach, to jeszcze długo poczekamy. Temperatura wody w Rabie w weekend w Chełmie 6 stopni. W niedzielę pojechałem nad Wisłę do ujścia Raby. Temperatura wody w Wiśle w nurcie 9 stopni, w klatkach 10 stopni. Zero kontaktu z rybą. 

Jedyna moja satysfakcja z soboty nad Rabą, to obserwacja stad leszczy, które już weszły do Raby na tarło. Piękny widok. Woda kryształ i takie łopaty pod nogami na płyciznach sobie pływają;-).