krzysju Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Raba spinningowy nokill.Darzy , tyle okoni co dziś rano złowiłem , przez cały rok na Wiśle w okolicach Krakowa nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Do suchej wychodziły czy mokrej hehehhPewno z Dobczyckiego zwiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wobler i guma. Na typowo kleniowych miejscach rządziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Poka tą 50tkę to już ładna ryba. Model niestety się wysmyknął. Mam tylko jedno kiepskie zdjęcie: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Tutaj ten czterdziestak (sorry za jakość, zdjęcie z kalkulatora) : Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez zeralda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Hej,co można połowić we wrześniu w Rabce- Zdroju, albo w najbliżej okolicy?Kleń, brzana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Hej,co można połowić we wrześniu w Rabce- Zdroju, albo w najbliżej okolicy?Kleń, brzana?Na spina w okolicy nic, na muchę śladowe ilości lipienia i drobny białoryb. Mapa wód okręgu NS:https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.6298897399716%2C20.006970485808562&z=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 W międzyczasie sprawdziłem tą mapkę. Pewnie na Skawie też tylko mucha...No nic, będzie trzeba forsować uzdrowisko nad Dunajcem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Wczoraj Raba już była do łowienia. Widoczność na 30-40 cm. Rybki skubały na woblera nawet w tym upale. Ale dziś chyba po nocnych deszczach znowu trzeba swoje odczekać. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez krzysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 No niestety po dzisiejszym tescie napewno chyba ze ktos lubi zur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Koledzy i koleżanki z Bochni i okolic. Czy macie jakiś sprawdzony namiar na kogoś, kto przesmaruje kołowrotki i zrobi im przegląd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Wie ktos cos odnosnie koloru wody na rabie ponizej gdowa czy krzyworzeka niedoładowywuje czasem kawy z mlekiem nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Hej, wybieram się w przyszłym tygodniu na Rabę pomuchować (od 30.09) w okolice Gdowa. Czy ktoś kto zna wodę mógłby podpowiedzieć jakieś miejscówki ?A może ktoś chciałby wybrać się na wspólne wędkowanie ? Na Rabie byłem raz ale trafiłem na wysoką wodę i nie połowiłem. Jednak zauroczyła mnie i pora tam wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Hej, wybieram się w przyszłym tygodniu na Rabę pomuchować (od 30.09) w okolice Gdowa. Czy ktoś kto zna wodę mógłby podpowiedzieć jakieś miejscówki ? A może ktoś chciałby wybrać się na wspólne wędkowanie ? Na Rabie byłem raz ale trafiłem na wysoką wodę i nie połowiłem. Jednak zauroczyła mnie i pora tam wrócić. Patrząc na prognozę pogody, to niestety woda raczej nie będzie do komfortowego łowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Tak Filip, wiem. Ma padać. Ale od środy ma się poprawić, więc liczę jednak, że woda będzie się nadawać do łowienia. Znasz ten odcinek ? Jakie jest Twoje zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Tak Filip, wiem. Ma padać. Ale od środy ma się poprawić, więc liczę jednak, że woda będzie się nadawać do łowienia. Znasz ten odcinek ? Jakie jest Twoje zdanie ? Wysłałem wiadomość na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Jesli woda niejest zbyt wysoka i brudna to na muszke zawsze warto prubowac teraz był dobry czas stabilizacja pogody i pogoda ok.Ale od jutra to chyba kiszka ma byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Koledzy i koleżanki. Poratuje ktoś wiedzą na temat koloru i stanu wody w Rabie w Bochni i w Wiśle w okolicach Nowego Brzeska/Uścia Solnego/Koszyc? Chciałem się jutro rano gdzieś wyrwać, bo ładna pogoda, ale nie wiem co z wodą. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Przejeżdżałem dziś o 13.00 Rabę w Chełmie. Woda super, ale ja nie łowię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Hej koledzy,Jakby ktos planował odwiedzić nokill na Rabie, proszę pamiętać o wprowadzonym od dziś, zakazie połowu na zimowisku w obrębie starego mostu w Gdowie. http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/214965/61/uwaga__odcinek_raby_wylaczony_z_wedkowania__decyzja_zarzadu_okre Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Hej panowie czy u was na rabie tez nadal ryby niewidac?Raczej niezapowiada sie szybszy start zycia w wodzie po tych sniegach i ochłodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Jeszcze trochę poleci zimna woda z Dobczyc... dopóki tam sie nie ociepli to ryby będą od przypadku do przypadku......Raba wróciłą na stare tory... życie będzie się budziło w połowie maja jak to bywało dawniej (z wyjątkiem 2 ostatnich lat kiedy zimy były jakie były). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Tez to zauwazam i niestety tak jest,ale mysle ze sezon zrekompesuje wynikami długi czas oczekiwania.Po ostatnim razie wiem ze woda bardzo zimna pewnie około 7stopni.A kilka wyzej juz zrobi duza róznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Po tych śniegach, to jeszcze długo poczekamy. Temperatura wody w Rabie w weekend w Chełmie 6 stopni. W niedzielę pojechałem nad Wisłę do ujścia Raby. Temperatura wody w Wiśle w nurcie 9 stopni, w klatkach 10 stopni. Zero kontaktu z rybą. Jedyna moja satysfakcja z soboty nad Rabą, to obserwacja stad leszczy, które już weszły do Raby na tarło. Piękny widok. Woda kryształ i takie łopaty pod nogami na płyciznach sobie pływają;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Niedziela. Raba w Bochni. Pierwszy wyjazd w tym roku i po 20 minutach kontrola straży. Woda była super. Łowiłem godzinkę. Bez kontaktu. Nawet nie widziałem ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi