Ruki Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Było jakieś ogłoszenie o sprzątaniu?Posty i wydarzenie na FB, media lokalne o tym pisały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Posty i wydarzenie na FB, media lokalne o tym pisały.Ani jednych, ani drugich nie używam. Dlatego wybacz, że powiem bezpośrednio i szczerze - płakanie teraz na forum, gdzie nikt nie dał znać o akcji jest zwyczajnie słabe i niepoważne. Sam chętnie bym przyjechał w ten dziadowski pogodowo weekend, który przesiedziałem w domu ale zwyczajnie nic nie wiedziałem. Za to wczoraj odbyło się zarybienie Raby rybami ze zrzutki. Była mocna obsuwa ze względu na spóźniony transport ryb PZW. Jak ktoś był może napisze kilka słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Widze ze era facebooka podbija swiat.Tez nic niewiedziałem ,ale coz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Tak czy inaczej juz blizej niz dalej rozpoczecia by połowic.A macie moze jakis link by sledzic temperatury wody ponizej zapory?Poczatek oby niebył przyspany bo puzniej ryby szybko zostana skłute i ostrozniejsze.Ale wekend moze ruszy.Z tego co wiem, to nie ma takiego pomiaru na Rabie publikowanego w internecie do wglądu. Kiedyś chyba coś znalazłem na Wiśle, ale w miejscu bardzo od nas odległym. Jak jestem nad wodą, to pomiaru dokonuję deeperem . PS. Znalazłem na Wiśle:śląskiehttps://hydro.imgw.pl/#station/hydro/149180240świętokrzyskiehttps://hydro.imgw.pl/#station/hydro/150210170 Edytowane 6 Maja 2021 przez Kruszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Ani jednych, ani drugich nie używam. Dlatego wybacz, że powiem bezpośrednio i szczerze - płakanie teraz na forum, gdzie nikt nie dał znać o akcji jest zwyczajnie słabe i niepoważne. Sam chętnie bym przyjechał w ten dziadowski pogodowo weekend, który przesiedziałem w domu ale zwyczajnie nic nie wiedziałem. Za to wczoraj odbyło się zarybienie Raby rybami ze zrzutki. Była mocna obsuwa ze względu na spóźniony transport ryb PZW. Jak ktoś był może napisze kilka słów.O zarybieniach, jak widać, zawsze wszyscy wiedzą na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 O zarybieniach, jak widać, zawsze wszyscy wiedzą na czas. Tak, kolega mnie poinformował na naszej grupie wewnętrznej o zrzutce, następnie o dacie zarybienia. Dorzuciłem się sam i wrzuciłem linki ze zrzutką do krakowskich wątków. Nie dało się tak samo zrobić z akcją sprzątania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Czyli jak widać są priorytety jeśli chodzi o przekazywanie informacji, bo osoby od zrzutki na dolny odcinek wiedziały o sprzątaniu. Nie ma problemu byście nawet teraz pojechali posprzątać, trzeba tylko uzgodnić z Gdowem miejsce z którego mają odebrać śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Ja ciagle widzę problem - brak odpowiedniej komunikacji przed akcją sprzątania. Może wyciągnięcie wnioski na przyszłość, choć śmiem wątpić wnosząc po powyższych komentarzach. Teraz to ludzie są w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Komunikacja to jedno napewno było by mniej sprzatania gdybysmy tez swojej braci pilnowali by niezostawiali smieci.Ale woda przynosi i spora czesc odpoczywajacych w cieplejszych porach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 A ja sprzątam za śmieciarzami przez cały rok i co z tego, że nawet jeden papierek nie jest mój. Ostatnio 2 wory w 15 minut uzbierałem. Nie ma się co drapać tylko każdy z wędkujących po woreczku i w koło siebie posprzątać raz na jakiś czas i jakoś to będzie wyglądać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Ja ciagle widzę problem - brak odpowiedniej komunikacji przed akcją sprzątania. Może wyciągnięcie wnioski na przyszłość, choć śmiem wątpić wnosząc po powyższych komentarzach.Teraz to ludzie są w pracy Muszkarze jakoś nie mieli problemów z komunikacją i się zorganizowali, jak co roku w przeciągu ostatnich 15 lat. Ale spokojnie, jestem upierdliwy, w przyszłym roku wrzucę ponownie info i z chęcią poczytam kolejne wymówki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Nikt tutaj nieszuka wymówki,ale muszkarze od 15lat trzymaja reke na pulsie i jest was tam dosyc pokażna grupa ,w której dosyc dobrze sie komunikujecie,podczas czestych spotkań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Zawsze mówiłem że muszkarze to elyta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Zawsze mówiłem że muszkarze to elyta No Wiedzą np. jak się pisze "nie" z czasownikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Pany, bez sztucznych podziałów i animozji!!!!Mamy tyle wód górskich w Krakowie, że trza choć nad ta Rabą się pochylić.A ze sprzątaniem to było tak, że przez niekorzystne warunki pogodowe, było przekładane kilka razy...No i informacje mogły się gdzieś rozmyć. Pzdr Ave Raba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 No Wiedzą np. jak się pisze "nie" z czasownikami Mysle ze watek niesłuży do czepiania sie pisowni itd itp.Pisze tylko ze smartfona patrzac na literki i raczej niesprawdzam czy cacy czy nie.A uszczypliwosci czy jest kropka,czy nie myśle że sa zbedne.A tak sie składa ze jestem spiningista ,nie muszkarzem i nigdy nim niebyłem.A tak sie utarło ze te dwie grupy niesa w dobrej relacji,ale pominmy to bo przeciez cel jest jeden dobro rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Mysle ze watek niesłuży do czepiania sie pisowni itd itp.Pisze tylko ze smartfona patrzac na literki i raczej niesprawdzam czy cacy czy nie.A uszczypliwosci czy jest kropka,czy nie myśle że sa zbedne.A tak sie składa ze jestem spiningista ,nie muszkarzem i nigdy nim niebyłem.A tak sie utarło ze te dwie grupy niesa w dobrej relacji,ale pominmy to bo przeciez cel jest jeden dobro rzeki.Na dole Raby dominują mieszkańcy. Maja dwie wędki : jedna muchówka druga spin. Masakra logistyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Nie rozumiem tych podziałów i dodatkowego ich podżegania. Jaki w tym cel? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Niewiem ale celu w tym niewidze,ale można po postach zaobserwowac dziwne spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Nie rozumiem tych podziałów i dodatkowego ich podżegania. Jaki w tym cel?Chcą się poczuć że są lepsi od innych..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Raczej Was zmobilizować. Nie ma co spalać magnezu, będzie lepiej. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Z mobilizacją może być ciężko bo spinningisci Rabę traktują po macoszemu a to dlatego że są inne gatunki ryb w innych rzekach co daje dużo frajdy z ich łowienia. Dla mnie pstrąg to taka odskocznia od Wiślanych łowow ale i tak wybieram Dunajec jak chcę się z nimi pobawić. Na Rabie ostatni raz łowiłem 25 lat temu, w tym roku od takiej długiej przerwy zaglądnałem dwa razy i szału nie było. Muszkarze są bardziej zżyci z rzeką i dlatego dbają o ten kawałek "swojej" wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Dobrzy ludzie, powiedzcie jak woda w Rabie? Hydro pokazuje metr ponad normalny stan, to jasne dla mnie. Ale jak z kolorem i rybami? Da się coś połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Przy zrzucie 60 m3/s łowienie było niemożliwe. Dziś Dobczyce skręciły do ~18 m3/s, więc dalej dużo. Ale na muchowym odcinku woda względnie czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Własnie tylko jaka wode niesie krzyworzeka,bo to ona na ogół brudzi po deszczach i to dosyc obficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi