Skocz do zawartości

Raba

JohnnyJohn

Rekomendowane odpowiedzi

Posty i wydarzenie na FB, media lokalne o tym pisały.

Ani jednych, ani drugich nie używam. Dlatego wybacz, że powiem bezpośrednio i szczerze - płakanie teraz na forum, gdzie nikt nie dał znać o akcji jest zwyczajnie słabe i niepoważne. Sam chętnie bym przyjechał w ten dziadowski pogodowo weekend, który przesiedziałem w domu ale zwyczajnie nic nie wiedziałem.

Za to wczoraj odbyło się zarybienie Raby rybami ze zrzutki. Była mocna obsuwa ze względu na spóźniony transport ryb PZW. Jak ktoś był może napisze kilka słów.

Tak czy inaczej juz blizej niz dalej rozpoczecia by połowic.A macie moze jakis link by sledzic temperatury wody ponizej zapory?Poczatek oby niebył przyspany bo puzniej ryby szybko zostana skłute i ostrozniejsze.Ale wekend moze ruszy.

Z tego co wiem, to nie ma takiego pomiaru na Rabie publikowanego w internecie do wglądu. Kiedyś chyba coś znalazłem na Wiśle, ale w miejscu bardzo od nas odległym. Jak jestem nad wodą, to pomiaru dokonuję deeperem ;)

PS. Znalazłem na Wiśle:

śląskie

https://hydro.imgw.pl/#station/hydro/149180240

świętokrzyskie

https://hydro.imgw.pl/#station/hydro/150210170

Edytowane przez Kruszyna

Ani jednych, ani drugich nie używam. Dlatego wybacz, że powiem bezpośrednio i szczerze - płakanie teraz na forum, gdzie nikt nie dał znać o akcji jest zwyczajnie słabe i niepoważne. Sam chętnie bym przyjechał w ten dziadowski pogodowo weekend, który przesiedziałem w domu ale zwyczajnie nic nie wiedziałem.

Za to wczoraj odbyło się zarybienie Raby rybami ze zrzutki. Była mocna obsuwa ze względu na spóźniony transport ryb PZW. Jak ktoś był może napisze kilka słów.

O zarybieniach, jak widać, zawsze wszyscy wiedzą na czas. :)

O zarybieniach, jak widać, zawsze wszyscy wiedzą na czas. :)

Tak, kolega mnie poinformował na naszej grupie wewnętrznej o zrzutce, następnie o dacie zarybienia. Dorzuciłem się sam i wrzuciłem linki ze zrzutką do krakowskich wątków. Nie dało się tak samo zrobić z akcją sprzątania?

Czyli jak widać są priorytety jeśli chodzi o przekazywanie informacji, bo osoby od zrzutki na dolny odcinek wiedziały o sprzątaniu. ;)

Nie ma problemu byście nawet teraz pojechali posprzątać, trzeba tylko uzgodnić z Gdowem miejsce z którego mają odebrać śmieci.

A ja sprzątam za śmieciarzami przez cały rok i co z tego, że nawet jeden papierek nie jest mój. Ostatnio 2 wory w 15 minut uzbierałem. Nie ma się co drapać tylko każdy z wędkujących po woreczku i w koło siebie posprzątać raz na jakiś czas i jakoś to będzie wyglądać.

• Like 3

Ja ciagle widzę problem - brak odpowiedniej komunikacji przed akcją sprzątania. Może wyciągnięcie wnioski na przyszłość, choć śmiem wątpić wnosząc po powyższych komentarzach.

Teraz to ludzie są w pracy ;)

Muszkarze jakoś nie mieli problemów z komunikacją i się zorganizowali, jak co roku w przeciągu ostatnich 15 lat. ;)

Ale spokojnie, jestem upierdliwy, w przyszłym roku wrzucę ponownie info i z chęcią poczytam kolejne wymówki. ;)

• Like 2

Pany, bez sztucznych podziałów i animozji!!!!

Mamy tyle wód górskich w Krakowie, że trza choć nad ta Rabą się pochylić.

A ze sprzątaniem to było tak, że przez niekorzystne warunki pogodowe, było przekładane kilka razy...

No i informacje mogły się gdzieś rozmyć.

Pzdr

Ave Raba ;)

• Like 2

No :) Wiedzą np. jak się pisze "nie" z czasownikami :)

Mysle ze watek niesłuży do czepiania sie pisowni itd itp.Pisze tylko ze smartfona patrzac na literki i raczej niesprawdzam czy cacy czy nie.A uszczypliwosci czy jest kropka,czy nie myśle że sa zbedne.A tak sie składa ze jestem spiningista ,nie muszkarzem i nigdy nim niebyłem.A tak sie utarło ze te dwie grupy niesa w dobrej relacji,ale pominmy to bo przeciez cel jest jeden dobro rzeki.

Mysle ze watek niesłuży do czepiania sie pisowni itd itp.Pisze tylko ze smartfona patrzac na literki i raczej niesprawdzam czy cacy czy nie.A uszczypliwosci czy jest kropka,czy nie myśle że sa zbedne.A tak sie składa ze jestem spiningista ,nie muszkarzem i nigdy nim niebyłem.A tak sie utarło ze te dwie grupy niesa w dobrej relacji,ale pominmy to bo przeciez cel jest jeden dobro rzeki.

Na dole Raby dominują mieszkańcy. Maja dwie wędki : jedna muchówka druga spin. Masakra logistyczna. :P

Z mobilizacją może być ciężko bo spinningisci Rabę traktują po macoszemu a to dlatego że są inne gatunki ryb w innych rzekach co daje dużo frajdy z ich łowienia. Dla mnie pstrąg to taka odskocznia od Wiślanych łowow ale i tak wybieram Dunajec jak chcę się z nimi pobawić. Na Rabie ostatni raz łowiłem 25 lat temu, w tym roku od takiej długiej przerwy zaglądnałem dwa razy i szału nie było. Muszkarze są bardziej zżyci z rzeką i dlatego dbają o ten kawałek "swojej" wody.

• Like 3

• 3 tygodnie później...