jerzy6 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 (edytowane) Ja byłem wczoraj na Rabie krakowskiej. od 14 tej... akurat wtedy okazało się ,ze jakaś grupa entuzjastów Raby wymyśliła sobie zawody towarzyskie muchowo spiningowe, z tym,że muszkarza nie zauważyłem .Rzucili się cała watahą do wody, na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, pomyślałem nic tu po mnie... Przemieściłem się trochę na odcinek muchowy. Nadeszła chmura ciemna zaczynało padać, ale o dziwo rybki zaczęły oczkować. Udało mi się pierwszy raz na muchę złowić pstrągi. 3 w ciągu 30 minut i 2 spadły, wszystkie takie 30 do 35, ale radość wielka jako, ze pierwszy raz.. taka głupia radość . zaczęło mocno lać potem przestało , ale rybki kompletnie się pochowały i nic mi nie brały, jeszcze w 2 innych miejscach to samo. Wieczorem zobaczyłem jeszcze piękne klenie na płani, ale wszystko ignorowały.Powiem Wam , ze rzeka piękna, dość komfortowa, no moze nie wszędzie, , multum pięknych miejsc, zamierzam tam ćwiczyć muchowanie. Już w zeszłym roku łowiłem trochę na Popradzie świnki, brzany,ale pstrąga nie złowiłem.Faktycznie, jak pisał Tomek klenie na Rabie takie bardzo spokojne Ale na suchą , czy mokrą , pewnie wprawny muszkarz dałby radę... Edytowane 21 Kwietnia 2024 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 To były zawody klubu Głowatka & puchar Dorado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Mam informacje z fotkami ,ze nawet połowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 ładne? pstrągi połowili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Pewnie połowili te co wpuścili w czwartek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Te wpuszczane były w przedziale 15-25cm więc żadne trofeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Sa gdzies podane wyniki jakie okazy zostały połowione w cm i ilośći by rozwiać watpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 (edytowane) Nie mogę pokazywać zdjęć przesłanych przez kolegę. Jak będzie chciał to się sam pochwali. Ale takie +40 może ciut więcej a to na Rabę już fajne ryby. I ważne ,ze nie była to jedna ryba. Na stronie Klubu Głowatka na Facebooku jest kilka fotek w tym jedna jego. Edit : Doczytałem jego największy miał 42 cm. Edytowane 22 Kwietnia 2024 przez Misiek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Niechodzi o zdjecia ale rozmiar ryb by sie upewnić ze niesiadały ryby głównie zarybieniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Jeszcze się nam, na Rabie eldorado pstrągowe zrobi...... .Pocieszające dla mnie było to że nie widziałem tego całego szlamu który był w tamtym roku. Dno, piasek, żwir+ patyki. Wszędzie widać jak bobry wp...... co się da i desantują się z brzegu do wody po ślizgawkach( na odcinku 100m naliczyłem 4 takie ślizgawki). Chyba na przyszłość zabiorę jakiś krótki kij i będę się bawił małymi wahadełkami.... zanim się czas ultralajta zacznie na W3. pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Pocieszające dla mnie było to że nie widziałem tego całego szlamu który był w tamtym roku. Dno, piasek, żwir+ patyki.Będzie więcej słońca, wyższa temperatura wody i pewnie się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Jak tam panowie po wczorajszej niedzieli ja prubowałem ale na 0 woda mega szybka i wysoka z duza iloscia glonu dzis opadła.Owady siadaly na wodzie ale nic ich niezbierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siłaczka Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Na suchą nic, w miejscu w którym byłem żerował średniej wielkości boleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Woda raczej była odpowiednia wzgledem stopni tylko wysoki stan i duuzo glonów.Ale kompletnie nic niezbierało a byłem w miejscu gdzie sa napewno ryby i powinny sie pokazywać.Dajmy im czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 na nimfę próbować , na to złowiłem ostatnio, pierwsze moje na muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Raczej interesuje mnie czy ryby uda sie złowic na spining czy pomimo kilku dni pogody cos ruszyło.Niestety na muche niełowie a pogoda piekna do muchowania tylko ten wiatr. Wiec jestem ciekaw czy ktos na spining cos złowił i czy bedzie wart sie wybrać czy raczej jechac naprzykład na wisłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 https://www.facebook.com/share/p/x58viQ6mbYw3pDM5/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 Nizinny najbardziej obfity w klenia odcinek na tapecie.... Zapraszamy serdecznie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Trochę, żeby odkurzyć wątek: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi