EdekDeBeściak Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ja nie chcę wytykać palcami, ale ktoś tu od zawsze robi takie "byki", że aż oczy bolą ...Sorry, ale jako domowy "nauczyciel", już nie mogłem wytrzymać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Panie Psorze, rze sprubuje się zapytać będzie disiaj jedynka, czy morze dwójka?Tak trochę poważniej to rozumiem nauczyciela... Edytowane 11 Maja 2020 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ja też walnąłem byka - miałem napisać rzucam pod prąd i prowadzę z prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Tak trochę poważniej to rozumiem nauczyciela... Skoro już poświęcamy czas, żeby pisać na forum, to trochę staranności i zwrócenia uwagi na to jak piszemy nie zawadzi. Tym bardziej, że przeglądarka sama podkreśla błędy. No, ale skoro, nie przeszkadza wam pisanie z bykami na poziomie nauczania początkowego to proszę o wybaczenie śmiałości. Bez urazy... Ja będę starał się pisać po polsku. Edytowane 11 Maja 2020 przez EdekDeBeściak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Byki bykami ale rozumiem wasza złosc bo sam niezwracam na to uwagi.A raz w dziale sprzedam pusciłem taka powiesc ze słownika ze niejeden by dostał opadu szczeny.Ale nie o tym tutaj.Raba niewiem jak nizej okolice konca odcinka nokill Tarnów czy jakos tak,sa tam pstragi czy tylko na papierze jest to odcinek z nazwy a pstragi znikły czy jak?Zamierzam odwiedzic ale puki co woda i glony zniechecaja.A jesli ktos zainteresowany to ostatnio namierzyłem pana wasatego na rabie i to wysoko.Osobnik ma niezła stołóweczke w miejscu gdzie mieszka.I o dziwo to niejest mała rybcia tylko jakies 20kg.Ale wkoncu wszystko ma swoje miejsce a niesadze by dopłynał az tak wysoko z wisły.Chociaz mógł i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ten sumek to chyba prędzej ze zbiornika w Dobczycach, bo wątpię, żeby mu się skakać chciało przez te wszystkie progi na drodze z Wisły. Ciężkie życie będzie miał , gdy to wszystko zeżre co pływa wokół i przez 3/4 roku w lodowatej wodzie popływa. Ponadto z jednej strony można czytać o ledwo miarowych pstrążkach powyżej Bochni , a z drugiej o tarle leszczy i sumach na "górskiej" wodzie. Od razu przypominają mi się zarybienia Raby karpiem na bocheńskim odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Tez podejrzewam ze spadł ze zbiornika ale jakis dłuzszy czas temu bo to kawał ryby juz.Ale cuda w tej rabie o karasiach juz niewspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Skoro już poświęcamy czas, żeby pisać na forum, to trochę staranności i zwrócenia uwagi na to jak piszemy nie zawadzi. Tym bardziej, że przeglądarka sama podkreśla błędy. No, ale skoro, nie przeszkadza wam pisanie z bykami na poziomie nauczania początkowego to proszę o wybaczenie śmiałości. Bez urazy... Ja będę starał się pisać po polsku.Oj przeszkadza też, ale czasami chcę zażartować, aby delikatniej zwrócić uwagę. Najgorzej jak błędy nie są niepojedyncze i nie widać poprawy..No , ale wracajmy do meritum , bo Raba to piękna rzeka i cieszy, ze są dalej pstrągi.Sum w Rabie to raczej szkodnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Niestety szkodnik ale tak czy inaczej gdyby nie zapora pewnie były by na porzadku dziennym .A niestety miejsce w którym jest jest dobrze zaopatrzona stołówka i raczej z tamtad nieodpłynie predko.Ale co tam pstragi sa ale te wieksze to cwaniaki.I juz zacieram rece az nabiora wigoru i warunki beda odpowiednie z woda to moze cos sensownego sie trafi jesli dalej tam sa.Ale widze ze sporo muszkarzy ostatnio wedkuje ponizej gdowa,czyzby presja ich przerazała i uciekaja nizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Koledzy i koleżanki. Jaka woda w Rabie po tych deszczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Lekko przybarwiona ponizej stradomki ale niska i kolor jest fajny na łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 W Bochni bardzo dobra. Niska i czysta. Tylko ryb nie ma. Dziś byłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Wie ktos jak teraz sytuacja na spiningowym ponizej gdowa z woda i glonami płyna nadal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Witam. Czysta i zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Noto kiszka ale trzeba prubowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) Pojechałem wczoraj z młodym i pieskami na spacer do Cikowic poniżej mostu kolejowego. Na godzinkę. Zabrałem lekki spinning. Miałem trzy brania ,ale wszystkie ryby spadały po kilku sekundach. Raczej małe. Po jakimś czasie synowi znudziło się chodzenie z psami i poprosił o wędkę. Rzucać woblerem nie umie, więc pokazałem mu co i jak. Rzucał około 4 metry od brzegu i nie tam gdzie chciał. Prowadził wędkę machając nią na wszystkie strony. W pewnym momencie kiedy wobler leżał na powierzchni wody około dwóch metrów od plaży ,gwałtownie podpłynął do niego duży boleń i momentalnie zawrócił. Niewiele brakowało ... Edytowane 21 Maja 2020 przez EdekDeBeściak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Noto syn miałby frajde gdyby usiadł choc na kilka sekund.A klenie juz wytarte na twoim odcinku czy wiesz cos w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Noto syn miałby frajde gdyby usiadł choc na kilka sekund.A klenie juz wytarte na twoim odcinku czy wiesz cos w temacie? Myślę, że tak. Odpoczywają poranione i pokryte pleśnią pod mostem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Pojechałem wczoraj z młodym i pieskami na spacer do Cikowic poniżej mostu kolejowego. Na godzinkę. Zabrałem lekki spinning. Miałem trzy brania ,ale wszystkie ryby spadały po kilku sekundach. Raczej małe. Po jakimś czasie synowi znudziło się chodzenie z psami i poprosił o wędkę. Rzucać woblerem nie umie, więc pokazałem mu co i jak. Rzucał około 4 metry od brzegu i nie tam gdzie chciał. Prowadził wędkę machając nią na wszystkie strony. W pewnym momencie kiedy wobler leżał na powierzchni wody około dwóch metrów od plaży ,gwałtownie podpłynął do niego duży boleń i momentalnie zawrócił. Niewiele brakowało ... Apropo farta Twojego malucha ...Widziałem kilka razy tarło uklei na Rabie. Bolki zaganiały je na plażę i czekały aż wskoczą zmęczone z powrotem do wody z tych kamyków.Potem je zbierały jak owady .Małe bolki takie , które nie kumały taktyki starszych czasem wjeżdżały rozpędzone na kamyki za tymi wystraszonymi uklejkami.Mógłbym je zbierać z tych kamyków jakbym się na nie zaczaił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Cos watek zanika czyzby nikt niełowił na rabie?Ruszyło cos po tygodniu dolewania z nieba na stan wody i kolor ponizej gdowa?Bo widze ze nikt nic czyzby nawet teczaków juz niebyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Mijałem dziś Rabę około 14 po drodze z Krakowa i woda była jak najbardziej do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Kolir i stan jakis wmiare?Jutro mysle zrobic zwiad bo pogoda lepsza taka niz las palmas i nizówka z komarami nad głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Z mostu w Chełmie przez szybę samochodu kolor wody oceniłem jako ciemnozielony. Poziom normalny, taki jaki powinien być cały rok. Cały czas jednak pada i w każdej chwili za sprawą dopływów może się to zmienić, Poniżej wspomnianego mostu łowiło dwóch wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 I jak tam woda poszła cos do góry,bo jednak po całonocnych opadach byłem zmuszony zrezygnowac by niejechac w ciemno.Ale pogoda ma sie poprawic wiec w tygodniu bedzie szansa.A aktualnie jak to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149200170 poszła do góry już o dwa metry prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi