Rheinangler Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) Jakiem macie doswiadczenia z dorabianiem zlamanego elementu wedki?Kilka razy czytalem, ze ktos chcac pojsc ta droga. Gdy pytal to najczesciej bylo to komentowane "zadzwon/napisz do Krzyska Zielinskiego i zapytaj, moze ci dorobi".Potem jakos nigdy nie natknalem sie na wpis, ze sie udalo, albo ze Krzysiek odmowil albo ....???Dlatego bardzo jestem ciekaw jaki byl wynik takowego przedsiewziecia Nie pytam teoretycznie, po prostu w niedziele lowiac z moim serdecznym przyjacielem zdarzyl sie wypadek. Gdy wracalismy po ciemku po opasce kolega wywinal orla, przewrocil sie na wedke a poniewaz swoje wazy i na dodatek nie odkrecil hamulca kolowrotka to szczytowka ma obecnie cztery czesci... Edytowane 6 Września 2022 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Arek wiem o jednym dorabianym elemencie, operacja udana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 U Krzyska byla dorabiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Mam bardzo pozytywne doświadczenia ze współpracy z Krzysztofem Zielińskim.Łowiłem Restaffine Xstream HAS 92H: 2,79m, 10-40g, 8-20lb.W trakcie łowienia - energiczny rzut wahadłówką Rublex Orlac 28g, pękł dolnik tuż pod szczytówką.Nie było szans na zamówienie dolnego elementu u producenta, więc Krzysztof wykonał blank dolnika i uzbroił, jedno i drugie wykonał perfekcyjnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Krzychu dorabiał kumplowi górny element do jakiegoś Croixa ( nie pamiętam dokładnie modelu).Nie było różnicy, igiełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Bardzo dziekuje wszystkim za pozytywny Fitbeck.Jutro polamaniec wyrusza na rekonwalestencje. O rezultatach poinformuje w tym watku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 co udało się połamać i co bedzie dorabiane jeśli można zapytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Phenixa FX 966 udalo sie polamac, mimo ze nie byl w tytanach i nie mial przykreconej Stelli Co najbardziej zaskoczylo mnie gdy zbieralem najpierw kolege a potem wedke to to, ze polamana szczytowka nigdzie nie walnela po kamieniach!!! Kolega lecac na pysk probowal podeprzec sie dolnikiem i zaklinowal go miedzy kamieniami opaski Zagadka rozwiala sie jak zlapalem za kolowrotek, ktory mial hamulec zakrecony " po sandaczowemu"... Po napieciu linki w polamancu stalo sie dla mnie jasne, ze w trakcie lotu pewniei o korbe zahaczyl albo mocno za linke pociagnal i na szczytowke zadziala nagle duza sila w przeciwnym kierunku no i stalo sie....Uwazam, ze koledze nalezy powiedziec/podzielic sie doswiadczeniem zamiast po wszystkim udawac wujka DobraRada, ale w tym przypadku az cisnie mi sie na usta to co zawsze powtarzalem, zeby jeszcze przed wyjsciem z wody zaczepic agrafke o trzymacz i poluzowac calkiem hamulec... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Jakiem macie doswiadczenia z dorabianiem zlamanego elementu wedki?Kilka razy czytalem, ze ktos chcac pojsc ta droga. Gdy pytal to najczesciej bylo to komentowane "zadzwon/napisz do Krzyska Zielinskiego i zapytaj, moze ci dorobi".Potem jakos nigdy nie natknalem sie na wpis, ze sie udalo, albo ze Krzysiek odmowil albo ....???Dlatego bardzo jestem ciekaw jaki byl wynik takowego przedsiewziecia Nie pytam teoretycznie, po prostu w niedziele lowiac z moim serdecznym przyjacielem zdarzyl sie wypadek. Gdy wracalismy po ciemku po opasce kolega wywinal orla, przewrocil sie na wedke a poniewaz swoje wazy i na dodatek nie odkrecil hamulca kolowrotka to szczytowka ma obecnie cztery czesci...Jakiś czas temu niestety sfaulowałem przy podbieraniu przyłowionego wąsa na mojego phenixa SP722 L i połamałem część szczytową. Również miałem problem co można z tym zrobić. Zdarzenie miało miejsce po zmroku i dopiero w domu dodatkowo wyszło, ze kawałka blanku nie ma. Szukałem info na forum jb. czy ktoś podjąłby się naprawy. Jeden z kolegów chciał spróbować, ale jak dowiedział się, że brakuje sporego kawałka blanku, stwierdził, że to mocno komplikuje sprawę i polecił mi kontakt z K. Zielińskim. Przedzwoniłem, przedstawiłem jak sprawa wygląda i po dogadaniu się wysłałem wędkę. Szczytówka została dorobiona do dolnika i kij nie stracił na swojej czułości. Jestem zadowolony. Jedyna różnica jest taka, że dorobiona część szczytowa ma inny odcień niż dolnik, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Jeśli Twojemu koledze zależy bardzo na tym kiju, to polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Wedka mojego kumpla dotarla, i juz lowi ale jest inna niz oryginal. Jej innosc polega na tym ze jest lepsza od oryginalu!Poza tym jest idealnie spasowana zarowno pod wzgledem ugiecia jak i odcieniu blanku. Szczytowka od Krzyska jest o 5,5g lzejsza a przy tym nie ustepuje starej zarowno sprezystoscia jak i gruboscia scianek. Nic tylko szczytowki lamac 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi