przemyslaw_pajak Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 (edytowane) HejSzukam jakichkolwiek informacji na temat wedkowania na jeziorze w Kownie. Edytowane 8 Września 2022 przez mr.8legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 KIedyś interesowałem się tym tematem, ostatecznie nie wędkowałem ale byłem turystycznie nad brzegiem zobaczyć slipy itp. Jest to zaporówka na rzece, z bardzo urozmaiconym dnem - w necie jest gdzies dostepna batymetria. Z tego co ustaliłem Litwini łowią głownie drobnego sandacza. Presja wędkarska jest spora więc chyba będzie to dosyć trudna woda. Łodkę widziałem że zrzucają na dziko z plaży (ale to trzeba mieć dobrą przyczepką na rolkach i samochód 4x4 bo jest płasko), widziałem też bardzo dobry betonowy slip w porcie ale pewnie nie za darmo - no i druga sprawa, za bramą więc trzeba by też ustalić w jakich godzinach czynny. Na marginesie, w Kownie jest kilka bardzo dobrze zaopatrzonych sklepów wędkarskich. Ciekawie wygląda też rzeka, na odcninku miejskim widziałem kilku wędkarzy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcon1 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Cześć, przepraszam, że nie do końca na temat, ale chciałbym zapytać czy można zakupić pozwolenie na wędkowanie na Litwie przez internet ewentualnie gdzie stacjonarnie w sobotę wieczorem w okolicy Wilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Pozwolenia się kupuje w specjalnych automatach, żeby wykupić musisz posiadać Litewski PESEL. Przynajmniej kilka lat temu tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 W 2017 pozwolenia można było kupić w kolekturach totalizatora (często w centrach handlowych), bez żadnych wymogów co do PESEL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Ja w tym roku kupiłem całoroczne pozwolenie w sklepie Maxima (tamtejszy sieciowy dyskont), brak wymogów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcon1 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Fajnie, że można liczyć na Waszą pomoc. Dzięki Bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodiak Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Macie jakieś wiarygodne źródło gdzie można łowić i na jakich zasadach w okolicach zachodniej granicy Litwy? Mieszkam stosunkowo blisko granicy i korci mnie, żeby tam spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi