Skocz do zawartości

Co to za przynęta?

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt nie robi. To są autentycznie archiwalne egzemplarze, W cholerę trudne do zdobycia. 

Mam cały ich zestaw, I tych za cholerę nie sprzedam. 

A z ciekawości... co Ci Kolego na nie bierze? To jedno pytanie, a drugie, długośc tej blachy, bo ma wewnętrzne podpięcie pod kotwicę, więc musi mieć więcej niż 12 cm. Przynajmniej ja tak to czuję. 

pozdrawiam

Alek

Jeszcze zdjęcie z boku by się przydało ????.

Te moje mają ze 40-ci lat,robili je koledzy mojego ojczyma wraz z nim na narzędziowni,niestety ktoś kiedyś zapomniał oddać wykrojniki i słuch o nich zaginął, to taka "delbanka" tylko na grubego zwierza prawda. ;)

Między innymi "heinza" też sobie robili,tu na zdjęciach stare surówki stalowe

post-56089-0-67904700-1516780752_thumb.jpg

To teraz po długim czasie wywołuje Roberta(@BOB1) do tablicy,to mój "nieznany" kiler,połączenie wydry z gnomem,dostałem od kolegi w prezencie i po tym jak raz wrzuciłem do wody schowałem ją do swojego "sejfu wędkarskiego" jako coś mega cennego,zaparłem się,że muszę do tego zrobić wykrojnik i stempel,tylko jaka prasa przetnie 2.5-3mm blachę.

Robercie kto to i kiedy według Ciebie robił,kolega niestety wyjechał i mam poznać historie dopiero jak wróci,robili ponoć też inne dziwne łączone modele.

Coś Ci świta.Ten brud to patyna na białym matowym srebrze.

To tak na szybko i brudno dwie moje podróbki około 8cm 12g blacha 1mm

Ożeż Ty!... ;) Pięknie wyszły Jacku, choć dodałeś trochę swojego "Idee", bo oryginał jest bardziej "wypłaszczony" i wzdłużnie wykrępowany.

Ale i tak: Piękne Panie, piękne!... .

:good:

...Tylko, że ja nie mam tylu przegródek w pudełkach, co Ty ...pomysłów! :)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 1

To teraz po długim czasie wywołuje Roberta(@BOB1) do tablicy,to mój "nieznany" kiler,połączenie wydry z gnomem,dostałem od kolegi w prezencie i po tym jak raz wrzuciłem do wody schowałem ją do swojego "sejfu wędkarskiego" jako coś mega cennego,zaparłem się,że muszę do tego zrobić wykrojnik i stempel,tylko jaka prasa przetnie 2.5-3mm blachę.

Robercie kto to i kiedy według Ciebie robił,kolega niestety wyjechał i mam poznać historie dopiero jak wróci,robili ponoć też inne dziwne łączone modele.

Coś Ci świta.Ten brud to patyna na białym matowym srebrze.

Wywołany do tablicy odpowiem bez wstydu: nie wiem, ale wiem, że gdzieś coś takiego widziałem bo blach w takich "hiszpańskich" proporcjach trudno nie zapamiętać :D

Jak by coś to dam znać ;)  :)

• Like 1

Wywołany do tablicy odpowiem bez wstydu: nie wiem, ale wiem, że gdzieś coś takiego widziałem bo blach w takich "hiszpańskich" proporcjach trudno nie zapamiętać :D

Jak by coś to dam znać ;)  :)

Spoko Robercie może będziesz pierwszym,zanim wróci kolega,jutro następna zagadka,mam całe wiadro .

..."Spoko Robercie może będziesz pierwszym,zanim wróci kolega,jutro następna zagadka,mam całe wiadro"...

...chcesz mnie zniszczyć? litości!!! :D

Nigdy w źyciu, :)

Może coś pomieniamy,ale najbardziej to mi zależy na wypożyczeniu agli 7 co masz,bo chcę zrobić do niej wykrojnik,żeby mieć takie maleństwo z moim korpusem na tajne jeziorko z mamami 120+,żeby tak polatała po 10-ciu metrach w toni. ;)

...ale najbardziej to mi zależy na wypożyczeniu agli 7 co masz,bo chcę zrobić do niej wykrojnik,żeby mieć takie maleństwo z moim korpusem na tajne jeziorko z mamami 120+,żeby tak polatała po 10-ciu metrach w toni. ;)

Eeeee noo??? ... wypożyczyć mógł bym, jak byś mnie zabrał (nawet z zawiązanymi oczami) na to tajne łowisko :ph34r:  :P  :D

Ja też chcę! Ja też!... :) :) :)  Aglie mam a i oczy już zawiązuję! :) :) :)

• Like 1