Skocz do zawartości

Co to za przynęta?

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam oryginalnego, fińskiego "Profesora" ale chyba nie aż 15cm? Ja osobiście wolę te, które pokazałem (ja wiem kto jest autorem ;)  :P ) od Algi. Większość egzemplarzy Algi wpada w ruch wirowy czego nie toleruję przy łowieniu szczupaków. Te "moje" jak i profesor pracują bardzo głęboko...klasyka a w szczególności te heinz biją na boki tak, że na szczytówce czuje się jak by prowadziło się woblera

• Like 2

...Ja osobiście wolę te, które pokazałem (ja wiem kto jest autorem ;)  :P ) od Algi. Większość egzemplarzy Algi wpada w ruch wirowy czego nie toleruję przy łowieniu szczupaków. Te "moje" jak i profesor pracują bardzo głęboko...klasyka a w szczególności te heinz biją na boki tak, że na szczytówce czuje się jak by prowadziło się woblera

Robert, gdybym mógł podwójnie zalajkować, to zrobiłbym to natychmiast! Zgadzam się z Tobą w 100%! Również uważam, że ruch wirowy wahadłówki przy łowieniu szczupaków nie sprzyja... :)

• Like 3

wystarczy podnieść szczytówkę ;)

Longa 5 robię w 4-ech gramaturach,ultra lekki to koraliki i chwost,waży tyle co sam liść 0.8mm mosiądzu bądź miedzi i kotwica 3/0.

Ale aglia 7 jak zrobię taką z liściem 7cm to będzie fajna sprawa,trochę pohałasuje w wodzie nie. :)

• Like 1

mam pytano o przynętę :

Ma kształt kałamarnicy takiej jak mniej więcej tu :

http://allegro.pl/cormoran-kalamarnice-7cm-i7084344835.html

natomiast jest wykonana ze sznurka lub jakiegoś tworzywa i ma główkę w kształcie ciężarka typu bullet stosowanego np. w carolina rig :

http://allegro.pl/ciezarki-bullet-carolina-texas-rig-miedziane-i7166560984.html

ktoś coś ? :)

• 4 tygodnie później...

Witam,

Dałby radę któryś z kolegów mi pomóc?

Niestety nie jestem w stanie rozszyfrować co to za gumka, kto takowe wyrabia. Podobne udało znaleźć, ale tej już nie.

10936874_IMG_20180222_220313.jpg

Do żadnej z imitacji babki dostępnej na rynku jest niepodobna, ale jakiś czas temu można było dostać gumy imitujące głowacza.